919464_513

با چه راه حل هایی می توانیم خورد و خوراک خود را کنترل کنیم و گرسنگی و ولع خود را برای غذاخوردن از بین ببریم گول زدن مغز برای کنترل اشتها چگونه امکانپذیر است و علاقه به زیاد خوردن با چه ترفندهایی قابل پیشگیری است

 آیا از آن دست آدم‌هایی هستید که پس از تمام شدن یک وعده غذایی به وعده غذایی بعدی خود فکر می‌کنند؟ هربار که غذا خوردن‌تان تمام می‌شود به فکر این هستید که برای وعده بعد چه چیزی برای خوردن دارید و چه چیزی باید بپزید؟ خیلی‌ها بین وعده صبحانه تا ناهار احساس گرسنگی می‌کنند و به پرخوری روی می‌آورند. همین قضیه باعث می‌شود که دچار اضافه‌وزن شوند و بعد به‌دنبال کم کردن وزن خود باشند.

در‌حالی که بهتر است قبل از هر چیز روی خورد و خوراک خود تمرکز کنید و بدانید چقدر غذا خورده‌اید و چقدر تمایل دارید که غذا بخورید. غذا خوردن هم از آن دست کارهایی است که باید با برنامه‌ریزی آن را در کنترل خود درآورید، بنابراین بهتر است از یک رژیم تخصصی برای کنترل اشتهای‌تان استفاده کنید. در این مطلب به شما می‌گوییم که با کنترل بدن و مغزتان خود را گول بزنید که به غذای بیشتری نیاز ندارید.

1. با سیب دوست باشید

سیب یک میوه ترد، آبدار و کم‌کالری است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. تحقیقات نشان می‎‌‌دهد خوردن یک سیب قبل از صرف غذا، مقدار کالری‌های دریافتی از آن وعده غذایی را کاهش می‌دهد. این مسئله در‌مورد میوه‌های دیگر هم صدق می‌کند. یک سوپ کم‌کالری و پر‌سبزی یا یک سالاد کم‌کالری هم به شما کمک می‌کند کالری کمتری دریافت کنید. جولینا هور متخصص تغذیه گیاهی و نویسنده کتاب «راهنمای رژیم غذایی گیاهی» معتقد است که انتخاب مواد غذایی سالم به شما کمک خواهد کرد. در حقیقت وقتی یک سیب یا یک ظرف سالاد قبل از غذا مصرف می‌کنید، معده خود را با یک غذای کم‌کالری پر می‌کنید که جای غذاهای پرکالری را می‌گیرد و می‌توانید تا مدتی سیر بمانید.

2. آجیل بخورید اما زیاده روی نکنید

ترکیب کامل فیبر، پروتئین و چربی موجود در انواع آجیل به شما احساس سیری و رضایت می‌بخشد و کمک می‌کند که در وعده‌های غذایی خود کالری کمتری مصرف کنید. شما می‌توانید هر روز یک مشت آجیل بخورید. بادام فوق‌العاده است، اما اگر عاشق کاشو یا بادام‌زمینی هستید، می‌توانید این آجیل‌ها را جایگزین کنید.

3. از خوراکی‌های تُرد استفاده کنید

چوب شور و چیپس در این پیشنهاد حساب نیستند چون آنقدر کالری دارند که به‌عنوان یک وعده غذایی محسوب شوند. پیشنهاد ما این است که سبزیجات ترد بجوید تا پیغام سیری به مغزتان برسد. جویدن سبزیجات ترد مانند هویج و کلم کمی طول می‌کشد. به‌علاوه، این سبزیجات آب زیادی دارند و یک خوراکی کم‌کالری محسوب می‌شوند. وقتی در حال جویدن غذا هستیم، به مغزمان زمان می‌دهیم که با ارسال سیگنال‌هایی به بدن نشان دهد که مواد غذایی در راهند. وقتی این فرآیند آغاز می‌شود، سریع‌تر احساس سیری خواهیم کرد. خوردن غذاهایی که به جویدن بیشتری نیاز دارند، احساس سیری را تضمین خواهند کرد.

4- مایعات بدون کالری  بخورید

گاهی اوقات، تنها زمانی احساس تشنگی می‌کنیم که واقعا به آب نیاز داشته باشیم. تشنگی می‌تواند باعث احساس گرسنگی شود، درحالی‌که شاید تنها به کمی مایعات نیاز دارید. وقتی تشنه نباشید به احتمال زیاد دیرتر احساس گرسنگی خواهید کرد. سعی کنید به اندازه نیمی از وزن خود در مقیاس پوند( هر پوند برابر 453 گرم است)  آب بنوشید و مثلا اگر ۱۵۰پوند وزن دارید، ۷۵پوند در روز آب بنوشید. وقتی آب می‌نوشیم، حجم معده افزایش می‌یابد. این افزایش حجم قابل‌ملاحظه بوده و باعث می‌شود که کمتر غذا بخوریم. شما می‌توانید لیوان آب خود را با چیزهایی مثل آبلیمو بنوشید تا طعم و مزه بهتری بدهد.

آب بهترین سم‌زدا برای بدن است. اگر ورزش می‌کنید یا در مناطق گرم و خشک زندگی می‌کنید، آب بیشتری بنوشید. چای سبز، سیاه، سفید و دمنوش‌های گیاهی نیز گزینه‌های مناسبی هستند، چون شما را از انواع بیماری‌ها مصون نگه می‌دارند و کالری زیادی ندارند. آیا تا به حال شنیده‌اید که ورزشکاران به اندازه ۱۰پوند در هفته وزن کم می‌کنند؟ کلی چوی، نویسنده کتاب «شکم تخت در ۷روز با چای» معتقد است که افراد لاغراندام سر نوشیدن چای قسم می‌خورند!

5. بشقاب‌های بزرگ را کنار بگذارید

وقتی صحبت از سالم غذا خوردن و ماندن در مسیر کاهش وزن به میان می‌آید، نحوه چیدمان مواد غذایی پیش چشم‌های شما اهمیت ویژه‌ای می‌یابد. معمولا مقدار مواد غذایی مصرفی به اندازه بشقاب بستگی دارد. وقتی بشقاب بزرگ انتخاب می‌کنید، برای پرکردن آن شوق بیشتری دارید و غذای بیشتری باید در ظرف بریزید. بنابراین، یک بشقاب کوچک‌تر به‌طور طبیعی باعث خواهد شد که غذای کمتری بخورید.

به این ترتیب، وقتی بشقاب خالی شد می‌توانیم تصمیم بگیریم که آیا گرسنه هستیم یا نه و اگر هستیم، دوباره چقدر غذا بکشیم. می‌توانید ذره‌ذره و در بشقاب‌های کوچک غذا بخورید تا همه چیز تحت کنترل‌تان باشد. اگر به این فکر هستید که بشقاب سالادتان را کوچک‌تر کنید، بهتر است بقیه چیزها را هم در‌نظر بگیرید. همیشه از ظروف کوچک‌تر استفاده کنید و نوشابه‌های بدون کالری خود را در لیوان‌های کوچک‌تر بنوشید. این کار باعث می‌شود احساس کنید که بیش از نیازتان غذا و نوشیدنی مصرف کرده‌اید.

6. روی فیبر تمرکز کنید

فیبر به‌واسطه آبی که دارد، حجم زیادی از معده را اشغال می‌کند؛ از این رو، با ارسال سیگنال‌هایی به مغز به شما احساس سیری می‌بخشد، بنابراین می‌توانید با مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر، کالری کمتری مصرف کنید و سیر بمانید. تمام انواع سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات، غلات، آجیل، دانه‌ها، گیاهان و ادویه‌جات سرشار از فیبر سیرکننده هستند. اما مراقب فیبرهای مضر باشید! برخی خوراکی‌های حاوی فیبر مانع از کاهش وزن می‌شوند.

7. پیاده‌روی هم لازم است؟

بهتر است کمی به مانیتور کامپیوتر و چشمان‌تان استراحت دهید و قدم بزنید؛ همه می‌دانند که هوای تازه تاثیر قابل‌توجهی بر ذهن انسان دارد. بهتر است پیاده‌روی سریع یا نرمش کنید. این کار به جریان یافتن خون در عضلات کمک کرده و احساس گرسنگی را هم برطرف می‌کند. به‌علاوه با پیاده‌روی می‌توانید کالری بیشتری بسوزانید و به لاغری و تناسب‌اندام خود کمک کنید.

8. با سالاد کاهو شروع کنید

شروع کردن وعده غذایی با یک اشتها‌آور سبک باعث کاهش احساس گرسنگی می‌شود؛ مگر اینکه بخواهید با نان شروع کنید که اغلب شما را گرسنه نگه می‌دارد. اغلب اوقات وقتی پشت میز غذا می‌نشینیم، بزرگ‌ترین و بهترین انتخاب ممکن را سفارش می‌دهیم. اما توصیه می‌شود قبل از سفارش غذای اصلی یک بشقاب سالاد سبزیجات بخورید تا سطح قند خون بدن‌تان متعادل شود. وقتی سطح قند خون به تعادل برسد، دیگر پرخوری نخواهید کرد. سعی کنید از مواد غذایی فاقد ارزش غذایی که شما را گرسنه نگه می‌دارند، پرهیز کنید.

9. تست گرسنگی را انجام دهید

متخصصان تغذیه بر این باورند اگر برای خوردن سیب یا کرفس اشتها ندارید، اصلا گرسنه نیستید. گرسنگی حقیقی باعث می‌شود که تهیه گزینه‌های خوب امکان‌پذیر جلوه کند. بنابراین، قبل از شروع غذا این تست گرسنگی را به کمک سیب انجام دهید. با این کار، می‌توانید احساس گرسنگی واقعی خود را شناسایی کنید و غذا بخورید.

10. از حواس دیگرتان هم استفاده کنید

احساس سیری به حواس شما بستگی ندارد، بلکه از آنچه می‌بینید هم تاثیر می‌پذیرد. نشانه‌های بصری با اشتهای شما مرتبط هستند، به‌همین دلیل دیوید زینچنکو، خالق کتاب «این را بخور و آن را نخور!» توصیه می‌کند پس از هر وعده غذایی یک شمع را روی میز خاموش کنید. این کار باعث می‌شود مغزتان به زمان شروع و پایان هر وعده غذایی عادت کند.

11. اگر شک دارید، به قانون SSFV فکر کنید

SSFV مخفف سوپ، سالاد، میوه و سبزیجات است. طبق این قانون، قبل از شروع هر وعده غذایی یا در پایان آن بهتر است یکی از این خوراکی‌ها را بخورید، اگر فکر می‌کنید هنوز هم جا دارید. آب موجود در این مواد غذایی کمک می‌کند که سیر شوید. غذاهای تهیه‌ شده از این مواد، در صدر غذاهایی قرار دارند که نقش سم‌زدایی دارند، بنابراین تا حدامکان سعی کنید در زندگی روزمره خود از این قانون پیروی کنید!

اول از همه مواد پروتئینی بخورید

برخی مطالعات نشان می‌دهند که انرژی دریافتی از پروتئین‌ها سیر‌کننده‌تر از پروتئین‌های دریافتی از کربوهیدرات یا چربی است.  سعی کنید مرغ و ماهی خود را قبل از دست زدن به کربوهیدرات‌های موجود در بشقاب بخورید!  یک غذای گیاهی تهیه کنید که سرشار از پروتئین باشد.

 

مجله سیب سبز: