بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر شاهین شمس
دکتر شاهین شمس
متخصص جراحی فک و صورت
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی

دیناروند: پالم از تمام لبنیات کشور حذف شد

رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو از حذف کامل روغن پالم از تمام انواع لبنیات در کشور خبر داد و موارد مجاز استفاده از این روغن را در صنایع غذایی اعلام کرد. این خبر در حالی اعلام شده است که چندی پیش حساسیت ها درباره ی استفاده از این روغن گیاهی در لبنیات کشور بالا گرفته بود. در ادامه این خبر را با جزئیات کامل دنبال کنید.

رسول دیناروند در گفت و گو با ایرنا افزود: روغن پالم به طور کلی از تمام انواع لبنیات در کشور حذف و استفاده از این روغن در لبنیات ممنوع شده است و هیچ پروانه تولید فرآورده های لبنی در کشور وجود ندارد که مجوز استفاده از روغن پالم داشته باشد.
معاون وزیر بهداشت گفت: البته تخلف در هر زمانی ممکن است، رخ دهد اما مطالعات و نمونه برداری های سازمان غذا و دارو نشان می دهد که مدت ها است هیچ نمونه ای از لبنیات در کشور پیدا نشده است که حاوی روغن پالم باشد و دانشگاه های علوم پزشکی به طور مداوم این موضوع را در سراسر کشور کنترل می کنند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره موارد مجاز استفاده از روغن پالم توضیح داد: استفاده از روغن پالم در صنایع غذایی در چند مورد مجاز است که شامل تولید روغن های سرخ کردنی، تولید مینارین(خامه قنادی) و مارگارین(کره گیاهی) و نیز تولید برخی بستنی هاست.
دیناروند اضافه کرد: واردات روغن پالم به کشور در سه سال گذشته به شدت کم شده و از بالای 700هزار تن در سال 91 به حدود 400 هزار تن در سال 94 رسید و امسال نیز با افزایش تعرفه واردات روغن پالم انتظار داریم، باز هم میزان واردات این روغن به کشور کاهش یابد.
رییس سازمان غذا و دارو پیش از این به خبرنگار ایرنا گفته بود: در گذشته به علت ارزان بودن روغن پالم بیش از 50 درصد روغن خوراکی مصرفی کشور را این روغن تشکیل می داد.
وی گفت: اکنون به سهم 30 درصدی روغن پالم از کل روغن های مصرفی در کشور رسیده ایم و از امسال دیگر سقف واردات را برای روغن پالم تعریف نمی کنیم بلکه با افزایش تعرفه واردات و گران شدن روغن پالم خود به خود میزان مصرف آن کنترل می شود.
روغن پالم نوعی روغن خوراکی است که از نوعی درخت نخل که بیشتر در کشورهای جنوب شرقی آسیا وجود دارد به دست می آید.
این روغن انواع مختلفی دارد و به علت قوام و مقاومت آن در برابر حرارت و نیز ارزان تر بودن آن نسبت به روغن های دیگر در تولید روغن های مخصوص سرخ کردنی و روغن هایی که در شیرینی پزی و صنعت غذا مورد استفاده قرار می گیرد، استفاده می شود.
میزان اسید چرب اشباع که روغنی مضر و عامل گرفتگی عروق و بیماری های قلبی و عروقی است، در روغن پالم نسبت به برخی روغن های خوراکی دیگر مانند روغن سویا، کلزا، ذرت و آفتابگردان بیشتر است.
میزان اسید چرب اشباع در روغن پالم حدود 46درصد است، در حالی که میزان این اسید در سایر روغن های گیاهی در حدود 10درصد و کمتر است. البته در روغن های جامد میزان اسید چرب اشباع از روغن پالم هم بیشتر است و البته روغن های جامد به علت داشتن کلسترول و هیدروژنه بودن و داشتن ایزومر ترانس از روغن پالم مضرتر هستند.
روغن پالم فاقد کلسترول است اما مصرف آن کلسترول بد(LDL) را بالا می برد.
در مجموع روغن پالم از روغن های جامد بهتر و از روغن های گیاهی دیگر بدتر است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

5 1000
ارسال شده در 10 مرداد 1395 توسط با موضوع اخبار پزشکی
پيلتن شاپ

پیشنهاد سردبیر

  • سیب زمینی سرخ کرده بخورید ولی با این روش طبخ
  • مضر ترین مواد خوراکی برای عارضه اسهال
  • مشکلات روانی کودکان و نوجوانان
  • 6 ماده خوراکی که مصرف آنها سبب شادی می شود
  • برای جلوگیری از ابتلا به سرطان سینه نکات زیر را رعایت کنید
  • با استفاده از برخی میوه ها با چاقی مقابله کنید
  • چگونه عیب های پوست و چهره خود را بپوشانیم
  • زردچوبه مسکنی مناسب
  • محبوبترین ها

  • 10 گیاه دارویی برای درمان و از بین بردن مشکلات کلیوی
  • پیشگیری از سرطان‌هاي تخمدان و رحم با مصرف كلم پيچ
  • انواع سرکه و خواص و کاربردهای هر کدام
  • بعد از فست‌فود این نوشیدنی را بنوشید
  • فواید و خواص داروئی ریشه بهمن
  • 10 گیاهی که به جنگ سرطان می روند
  • مضرات و خواص گیاه ناخنک را بشناسیم
  • هنگام خوردن غذاهای چرب از دارچین استفاده کنید
  • رپورتاژ

  • استحکام وسلامت استخوان فک= نجات دندان های لق
  • کلینیک شبانه روزی دندانپزشکی رویال
  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • دکتر علیرضا نوروزعلی جراح دندانپزشک
  • رژیم‌درمانی، پوست و لیزر تخصصی کلینیک سیب سبز
  • کلینیک صدف
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
    x