دیناروند: پالم از تمام لبنیات کشور حذف شد

رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو از حذف کامل روغن پالم از تمام انواع لبنیات در کشور خبر داد و موارد مجاز استفاده از این روغن را در صنایع غذایی اعلام کرد. این خبر در حالی اعلام شده است که چندی پیش حساسیت ها درباره ی استفاده از این روغن گیاهی در لبنیات کشور بالا گرفته بود. در ادامه این خبر را با جزئیات کامل دنبال کنید.

رسول دیناروند در گفت و گو با ایرنا افزود: روغن پالم به طور کلی از تمام انواع لبنیات در کشور حذف و استفاده از این روغن در لبنیات ممنوع شده است و هیچ پروانه تولید فرآورده های لبنی در کشور وجود ندارد که مجوز استفاده از روغن پالم داشته باشد.
معاون وزیر بهداشت گفت: البته تخلف در هر زمانی ممکن است، رخ دهد اما مطالعات و نمونه برداری های سازمان غذا و دارو نشان می دهد که مدت ها است هیچ نمونه ای از لبنیات در کشور پیدا نشده است که حاوی روغن پالم باشد و دانشگاه های علوم پزشکی به طور مداوم این موضوع را در سراسر کشور کنترل می کنند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره موارد مجاز استفاده از روغن پالم توضیح داد: استفاده از روغن پالم در صنایع غذایی در چند مورد مجاز است که شامل تولید روغن های سرخ کردنی، تولید مینارین(خامه قنادی) و مارگارین(کره گیاهی) و نیز تولید برخی بستنی هاست.
دیناروند اضافه کرد: واردات روغن پالم به کشور در سه سال گذشته به شدت کم شده و از بالای 700هزار تن در سال 91 به حدود 400 هزار تن در سال 94 رسید و امسال نیز با افزایش تعرفه واردات روغن پالم انتظار داریم، باز هم میزان واردات این روغن به کشور کاهش یابد.
رییس سازمان غذا و دارو پیش از این به خبرنگار ایرنا گفته بود: در گذشته به علت ارزان بودن روغن پالم بیش از 50 درصد روغن خوراکی مصرفی کشور را این روغن تشکیل می داد.
وی گفت: اکنون به سهم 30 درصدی روغن پالم از کل روغن های مصرفی در کشور رسیده ایم و از امسال دیگر سقف واردات را برای روغن پالم تعریف نمی کنیم بلکه با افزایش تعرفه واردات و گران شدن روغن پالم خود به خود میزان مصرف آن کنترل می شود.
روغن پالم نوعی روغن خوراکی است که از نوعی درخت نخل که بیشتر در کشورهای جنوب شرقی آسیا وجود دارد به دست می آید.
این روغن انواع مختلفی دارد و به علت قوام و مقاومت آن در برابر حرارت و نیز ارزان تر بودن آن نسبت به روغن های دیگر در تولید روغن های مخصوص سرخ کردنی و روغن هایی که در شیرینی پزی و صنعت غذا مورد استفاده قرار می گیرد، استفاده می شود.
میزان اسید چرب اشباع که روغنی مضر و عامل گرفتگی عروق و بیماری های قلبی و عروقی است، در روغن پالم نسبت به برخی روغن های خوراکی دیگر مانند روغن سویا، کلزا، ذرت و آفتابگردان بیشتر است.
میزان اسید چرب اشباع در روغن پالم حدود 46درصد است، در حالی که میزان این اسید در سایر روغن های گیاهی در حدود 10درصد و کمتر است. البته در روغن های جامد میزان اسید چرب اشباع از روغن پالم هم بیشتر است و البته روغن های جامد به علت داشتن کلسترول و هیدروژنه بودن و داشتن ایزومر ترانس از روغن پالم مضرتر هستند.
روغن پالم فاقد کلسترول است اما مصرف آن کلسترول بد(LDL) را بالا می برد.
در مجموع روغن پالم از روغن های جامد بهتر و از روغن های گیاهی دیگر بدتر است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال شده در 10 مرداد 1395 توسط آقای هدایتی با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • آقایان لطفا گوجه میل کنند
  • ترفندهای جلب مشتری
  • ویتامین A چه فایده ای دارد
  • نکاتی درباره نسخه نویسی
  • ویژگی های والدینی که فرزند دوقلو می آورند!
  • ایمپلنتی که با درجه حرارت بدن مدلش تغییر می کند
  • زیباتر کردن دکوراسیون منزل کودکان
  • چقدر مراقب استخوانهایتان هستید؟
  • هر آنچه باید درباره پروتز سینه بدانیم
  • یک دریچه آئورت خیلی کوچک که بدون جراحی کارگذاشته میشود
  • توصیه های مفید درهنگام برق زدگى چشم
  • درمان زخم های مزمن با فرکانس های متفاوت الکتریکی
  • ابتلا به آلرژی های مختلف در بهار
  • آموزش تهیه مافین خانگی
  • راز و رمز سالم بودن
  • محبوبترین ها

  • خواص این دانه مفید برای کاهش وزن
  • مردان کم مو در معرض سرطان اند
  • ابتلا به انواع قارچ‌های پوستی با این کفش ها
  • جدیدترین اطلاعات از اسکن مغز انسان
  • پزشک مضنون به قتل خانواده اش دستگیر شد
  • 7 مزایای درمان با نمک حمام
  • گریه کردن مفید یا مضر
  • مصونیت از ابولا با این راهها
  • آبسه و مراقبت های ان
  • موفقیت در تولید دستگاه الکتروکاردیوگراف
  • سندروم راپونزل و این عارضه
  • نوزاد خود را به گجت بسپارید
  • سرشماری اینترنتی چیست؟ چگونه باید در این سرشماری شرکت کنیم؟
  • تاثیرات فیلم های غم انگیز بر بدن
  • حسین محب اهری تحت شیمی درمانی قرار گرفت
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است