10-red-blood-cells

 

کم خونی یک وضعیت پزشکی است که در آن تعداد سلول های قرمز خون یک فرد  زیر نرمال است.خون انسان  از هر دو گلبول قرمز و سفید ساخته شده است. در حالی که سلول های سفید خون مبارزه با عفونت، سلولهای قرمز خون مسئول انتقال اکسیژن در سراسر بدن است. هنگامی که سطح گلبول های قرمز خون کاهش یابد، بدن احساس خستگی به دلیل کمبود اکسیژن میکند، به  همین دلیل است که انسان های کم خون احساس خستگی میکنند

احساس خستگی دائمی بدون دلیل اولین نشانه‌ی کم‌خونی است. همچنین از آنجایی که قلب باید برای رساندن خون حاوی اکسیژن به سراسر بدن سخت‌تر کار کند، ممکن است تپش قلب داشته باشید. در صورتی که کم‌خونی شدید باشد علائمی مانند درد قفسه‌ی سینه (انژین)، سردرد و احساس درد در پاها نیز ممکن است تجربه شوند.
کمبود آهن در بلند مدت می‌تواند علائم دیگری مانند سفیدی زیر ناخن، زخم دهان و ریزش مو را به همراه داشته باشد. علاوه بر این علائم کمبود آهن می‌تواند باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و شما را نسبت به بیماری‌ها و عفونت‌ها مستعد کند.
اگر پاسخ‌ شما به تمامی سوال‌های زیر مثبت است، به پزشک مراجعه کنید:
1.    آیا احساس خستگی می‌کنید، حتی زمانی که از خواب بیدار می‌شوید؟
2.    آیا می‌توانید افزایش تپش قلب خود را احساس کنید؟
3.    آیا عادت ماهانه شما با خونریزی شدید یا طولانی همراه است؟
4.    آیا گوشت قرمز نمی‌خورید؟ آیا گیاه‌خوار هستید؟
5.    آیا فکر می‌کنید که ممکن است باردار باشید؟
6.    آیا عموماً احساس ضعف می‌کنید؟
خوشبختانه کم‌خونی را می‌توان به سادگی با یک آزمایش خون و تعیین سطح هموگلوبین خون تشخیص داد.
درمان کم‌خونی
اولین روش درمان کم‌خونی از طریق رژیم غذایی است. جگر، گوشت گاو و بره برخی از منابع مهم آهن هستند. برخی دیگر از مواد غذایی که دارای آهن هستند (اما نه به اندازه‌ی گوشت قرمز) عبارتند از مرغ، تخم‌مرغ و برخی از نان‌ها غنی شده.
مصرف مکمل‌های آهن روش دیگری برای درمان کم‌خونی بوده که مقدار توصیه شده برای خانم‌ها 14 میلی‌گرم در روز است.
اگر کم‌خونی ناشی از یک مشکل روده‌ای مانند بیماری سلیاک باشد، برطرف کردن این مشکل درمان کم‌خونی نیز محسوب خواهد شد. به همین دلیل است که تشخیص کم‌خونی اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا کم‌خونی می‌تواند نشانه‌ای از وجود مشکل دیگر باشد.

منبع- الو دکتر

ارسال شده در 10 مرداد 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • معرفی برخی میوه های بهشتی
  • روش سوپ ترش با لیمو
  • اختلالات جنسی و مشکلات روحی برای آن
  • انواع بیماریهای قلبی و عروقی که باید بشناسید
  • پیشنهاداتی برای رهایی از اضطراب جدایی
  • پیراشکی تاتار
  • ارتباط اندیشه تفکر با سبک زندگی
  • بهبود عملکرد مغز با بالا رفتن از پله ها
  • پرمصرف ترین ابزار اعتیاد آور
  • چند راز زنانه در زندگی زناشویی
  • مصرف همزمان این خوراکی ها با هم عوارض دارد
  • ترفندهای مفید برای بیدارشدن بموقع از خواب
  • انواع مشکلات و ناهنجاری های جنسی در مردان
  • مقادیر ویتامین D در خون مهم است
  • فواید بیشمار ترک خوراکی های فراوری شده
  • محبوبترین ها

  • چطوری از وسوسه‌های غذایی بپرهیزیم
  • هر آنچه در مورد مضرات لبنیات پرچرب باید بدانید
  • عضله ساز جادویی را بشناسید
  • عواقب رژیمی که در آن کربوهیدرات حذف می شود
  • در ماه رمضان از غذاهای ساده خانگی استفاده کنید
  • مواردی که بایستی در باره کباب‌ های خوش طعم بدانید
  • شکر سرخ بخوریم
  • همه چیز درباره ی اشتهای کاذب
  • 6 فایده جوانه ها
  • شوک رژیمی روز دوم
  • آیا چربی روغن کانولا مفید است؟
  • معرفی غذاهایی که به شما کمک می‌کند قلب‌تان سالم بماند.
  • آیا شکلات واقعاً برای شما خوب است؟
  • اهمیت غذا خوردن به صورت آرام
  • چای را زیادتر از قهوه بنوشید
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است