636056170133835653
زمان مناسب برای فریز کردن موادغذایی چه مدت است هر نوع ماده غذایی تا چه میزان می تواند درون یخچال نگهداری شود تا ارزش املاح معدنی موجود در آن کاهش پیدا نکند آیا نگهداری طولانی مدت موادغذایی به صورت منجمد بر خواص آن ها تاثیرات منفی میگذارد؟

خانم‌های کدبانوی ایرانی در هر فصل به فکر فریز کردن انواع میوه و سبزی و صیفی‌جات می‌افتند. این موضوع بویژه برای خانم‌های شاغل اهمیت دارد چون با فریز کردن محصولات غذایی، زمان زیادی صرف تهیه مواد اولیه وعده‌های غذایی خانواده نمی‌کنند. در این میان، بسیاری بر این باورند که خوراکی‌های فریزشده در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند. آیا همین‌طور است؟
  به گفته متخصصان، فریز کردن مواد غذایی شرایط خاص خود را دارد که اگر رعایت نشود روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. مثلا منجمد کردن سبزی به شرط این که زمان زیادی از چیدن آن نگذشته باشد، باعث حفظ ویتامین‌ها، ریزمغذی‌ها و املاح موجود در آن می‌شود، اما در صورتی که از زمان برداشت محصول اطلاعی ندارید، باید این احتمال را در نظر بگیرید که مقداری از ارزش غذایی سبزی طی فرآیند انجماد در طول زمان از بین برود.

البته طی فرآیند انجماد مقداری از مواد مغذی مثل ویتامین‌ها، املاح و پروتئین‌ گوشت هم از بین می‌رود، اما در حدی نیست که قابل توجه باشد. پس قبل از فریز کردن گوشت قرمز، چربی‌های اضافی آن را بگیرید و بعد از شست‌و‌شو و خشک‌شدن، مقدار مصرفی یک وعده را داخل کیسه‌های مخصوص فریزکردن گوشت قرار دهید و در سردترین طبقه فریزر بگذارید. برخلاف باور عموم فریز کردن گوشت، تمام میکروب‌های آن را از بین نمی‌برد اما با انجماد می‌توان از رشد میکروب‌ها جلوگیری کرد. احتمالا این پرسش برایتان مطرح می‌شود که چه نوع پوششی برای فریز کردن مواد غذایی مناسب است تا مواد مغذی‌شان بیشتر حفظ شود؟

یادتان باشد پوشش بسته‌بندی که برای منجمد کردن مواد غذایی استفاده می‌کنید، باید ضد رطوبت و تبخیر باشد، سوراخ شدگی نداشته باشد و از جذب طعم و بوی سایرغذاها جلوگیری کند. کیسه‌های پلاستیکی زیپ‌دار، ظروف محکم شیشه‌ای، کیسه‌های نایلونی و سلفون‌های کاغذی مخصوص منجمد کردن بهترین گزینه‌ها به حساب می‌آیند.

البته یخ‌زدایی صحیح مواد غذایی منجمد قبل از پخت هم روی ارزش غذایی تاثیرگذار است. به عنوان مثال برای باز شدن یخ انواع گوشت خام بهتر است آنها را درون یخچال یا آب با دمای معمولی بگذارید، اما گوشت سفید و قرمز را هیچ‌گاه نباید در فرهای معمولی یا دمای اتاق ذوب کرد، چرا که سرعت رشد باکتری و فاسد شدن گوشت در دمای معمولی اتاق بسیار بالاست. کم نیستند افرادی که بر این باورند اگر ماده غذایی منجمد شود، می‌توان آن را برای مدت‌های نامحدود در فریزر نگهداری کرد در صورتی که یکی از مهم‌ترین اصول منجمد کردن انواع میوه و سبزی و گوشت توجه به مدت زمان نگهداری آنها در فریزر است.

در بهترین شرایط آماده‌سازی و بسته‌بندی، انواع سبزی 8 تا 12 ماه، ماهی پاک کرده 6 تا 9 ماه، میگو 12 ماه، گوشت قرمز خرد شده 9 ماه، گوشت قرمز چرخ‌کرده 3 ماه و مرغ پاک شده 8 تا 10ماه قابل نگهداری است. در غیر این صورت فاسد می‌شوند یا طعم و بافت اصلی‌شان را از دست می‌دهند و فاقد هرگونه ارزش غذایی خواهند بود.

5 1000
ارسال شده در 11 مرداد 1395 توسط با موضوع تغذیه | 257 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • خوراک مدرنی از گوشت و گل کلم در فر
  • آسان ترین توصیه برای سلامتی
  • انسان خود ساخته چه ویژگی هایی دارد؟
  • مسمومیت با مواد غذایی در مسافران
  • چطوری شیر خشک باکتری های مفید بدن بچه را تغییر می‌دهد
  • آسیب به عضلات در هنگام نظافت منزل
  • بهبود علائم یائسگی با لاغر شدن
  • مقابله با سلولهای سرطان زا
  • محبوبترین ها

  • خشکی پوست شناگران
  • رژیم غذایی پارینه سنگی چه نوع رژیمی است
  • معرفی انواع فوق تخصص های پزشکی
  • درمان انواع بیماری با خون بند ناف
  • درمان های مختلف برای نازایی مردان
  • انگل در بدن و پیشگیری از ایجاد آن
  • قبل از اینکه به کولونوسکوپی بروید بخوانید
  • عاداتی که زمینه افسردگی را ایجاد می کنند!
  • رپورتاژ

  • دندانپزشکی زیبایی و ایمپلنت
  • چرا محصولات ارگانیک استفاده کنیم؟
  • متد جدید ترمیم مو فقط در یک جلسه
  • بهترین راه حل برای افراد پرمشغله جهت تناسب اندام
  • پوستی به لطافت و درخشندگی ابریشم
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما