یخ‌زدایی صحیح مواد غذایی منجمد منجمد کردن مواد غذایی فریز کردن انواع میوه و سبزی درباره فریز کردن مواد غذایی ، فریز کردن مواد غذایی
زمان مناسب برای فریز کردن موادغذایی چه مدت است هر نوع ماده غذایی تا چه میزان می تواند درون یخچال نگهداری شود تا ارزش املاح معدنی موجود در آن کاهش پیدا نکند آیا نگهداری طولانی مدت موادغذایی به صورت منجمد بر خواص آن ها تاثیرات منفی میگذارد؟

خانم‌های کدبانوی ایرانی در هر فصل به فکر فریز کردن انواع میوه و سبزی و صیفی‌جات می‌افتند. این موضوع بویژه برای خانم‌های شاغل اهمیت دارد چون با فریز کردن محصولات غذایی، زمان زیادی صرف تهیه مواد اولیه وعده‌های غذایی خانواده نمی‌کنند. در این میان، بسیاری بر این باورند که خوراکی‌های فریزشده در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند. آیا همین‌طور است؟
  به گفته متخصصان، فریز کردن مواد غذایی شرایط خاص خود را دارد که اگر رعایت نشود روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. مثلا منجمد کردن سبزی به شرط این که زمان زیادی از چیدن آن نگذشته باشد، باعث حفظ ویتامین‌ها، ریزمغذی‌ها و املاح موجود در آن می‌شود، اما در صورتی که از زمان برداشت محصول اطلاعی ندارید، باید این احتمال را در نظر بگیرید که مقداری از ارزش غذایی سبزی طی فرآیند انجماد در طول زمان از بین برود.

البته طی فرآیند انجماد مقداری از مواد مغذی مثل ویتامین‌ها، املاح و پروتئین‌ گوشت هم از بین می‌رود، اما در حدی نیست که قابل توجه باشد. پس قبل از فریز کردن گوشت قرمز، چربی‌های اضافی آن را بگیرید و بعد از شست‌و‌شو و خشک‌شدن، مقدار مصرفی یک وعده را داخل کیسه‌های مخصوص فریزکردن گوشت قرار دهید و در سردترین طبقه فریزر بگذارید. برخلاف باور عموم فریز کردن گوشت، تمام میکروب‌های آن را از بین نمی‌برد اما با انجماد می‌توان از رشد میکروب‌ها جلوگیری کرد. احتمالا این پرسش برایتان مطرح می‌شود که چه نوع پوششی برای فریز کردن مواد غذایی مناسب است تا مواد مغذی‌شان بیشتر حفظ شود؟

یادتان باشد پوشش بسته‌بندی که برای منجمد کردن مواد غذایی استفاده می‌کنید، باید ضد رطوبت و تبخیر باشد، سوراخ شدگی نداشته باشد و از جذب طعم و بوی سایرغذاها جلوگیری کند. کیسه‌های پلاستیکی زیپ‌دار، ظروف محکم شیشه‌ای، کیسه‌های نایلونی و سلفون‌های کاغذی مخصوص منجمد کردن بهترین گزینه‌ها به حساب می‌آیند.

البته یخ‌زدایی صحیح مواد غذایی منجمد قبل از پخت هم روی ارزش غذایی تاثیرگذار است. به عنوان مثال برای باز شدن یخ انواع گوشت خام بهتر است آنها را درون یخچال یا آب با دمای معمولی بگذارید، اما گوشت سفید و قرمز را هیچ‌گاه نباید در فرهای معمولی یا دمای اتاق ذوب کرد، چرا که سرعت رشد باکتری و فاسد شدن گوشت در دمای معمولی اتاق بسیار بالاست. کم نیستند افرادی که بر این باورند اگر ماده غذایی منجمد شود، می‌توان آن را برای مدت‌های نامحدود در فریزر نگهداری کرد در صورتی که یکی از مهم‌ترین اصول منجمد کردن انواع میوه و سبزی و گوشت توجه به مدت زمان نگهداری آنها در فریزر است.

در بهترین شرایط آماده‌سازی و بسته‌بندی، انواع سبزی 8 تا 12 ماه، ماهی پاک کرده 6 تا 9 ماه، میگو 12 ماه، گوشت قرمز خرد شده 9 ماه، گوشت قرمز چرخ‌کرده 3 ماه و مرغ پاک شده 8 تا 10ماه قابل نگهداری است. در غیر این صورت فاسد می‌شوند یا طعم و بافت اصلی‌شان را از دست می‌دهند و فاقد هرگونه ارزش غذایی خواهند بود.

5 1000
ارسال شده در 11 مرداد 1395 توسط با موضوع تغذیه | 268 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • درمان های خانگی مفید و موثر برای کلیه سنگ ساز
  • علل قوسی شدن کمر چیست و راه های درمان آن کدامند؟
  • چطور از شر لکه های قهوه ای خلاص شویم
  • روانشناسی بی خوابی
  • کاهش عوارض دیابت با این روش ها
  • به شیوه ترک خوراک مرغ با سس سویا
  • برطرف کردن جوش با این راه و روش های خانگی
  • درمان سرطان به تشخیص به موقع آن بستگی دارد
  • محبوبترین ها

  • اختلالات ناشی از بیخوابی
  • هفت علت دیابت نوع دوم
  • نگاهی اجمالی بر علل ایجاد فشار خون و روش های کنترل آن
  • عفونت های مردان
  • بیماری مِنیِیر چیست؟ / دلیل این سرگیجه از چیست؟
  • قرن 21 ، قرن شناسایی بیماری ها
  • رایج ترین بیماری های کشنده در هند
  • حساسیت و آلرژی های بهاری
  • رپورتاژ

  • فروشگاه تجهیزات پزشکی بازار طب
  • ارائه خدمات ارتودنسی با استفاده از روش های نوین و پیشرفته
  • جوان سازی و لیفت صورت بدون جراحی
  • لیزر درمانی راه حلی بدون تیغ برای دندانپزشکی
  • آزمایش ژن‌های مرتبط با چاقی (بروز شده)
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما