غذاهای حاوی فولات بالا سرطان روده بزرگ درباره سرطان روده بزرگ ابتلا به سرطان روده بزرگ آسیب به سلول‌های دی‌ان‌ای

با کمک گرفتن از برخی موادغذایی حاوی فولات می توانید مشکلات مختلف بدنتان را برطرف کنید و از ابتلا به سرطان در روده بزرگ در امان بمانید،برای پیشگیری از ابتلا به این عارضه خطرناک توصیه می کنیم از حبوبات بیشتری در وعده های غذایی تان کمک بگیرید

کارشناسان تخمین می‌زنند که حتی ترکیب یک رژیم غذایی متعادل و تغییر شیوه زندگی ولو در حد متوسط، می‌تواند 70 درصد از بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری کند. از این رو برای محافظت از خود باید تغییراتی در رژیم غذایی داد و از یک رژیم غذایی متعادل در جهت پیشگیری و مبارزه با این بیماری‌ پیروی کرد.

در این باره دکتر پیام فرح‌بخش، پزشک و متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه در پایگاه خبری «سلامانه» گفت‌وگویی داشته‌ایم که پیشنهاد می‌شود توصیه‌های وی را در این خصوص بخوانید.

اگر می‌خواهید یه سرطان روده بزرگ مبتلا نشوید، موادغذایی دربردارنده فولات بخورید

بر اساس مطالعاتی که روی 89 هزار زن که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان روده بزرگ در خانواده آنها وجود داشته، صورت گرفته، مشخص شده زنانی که بیش از 400 میکروگرم فولات در روز دریافت می‌کنند، در مقایسه با زنانی که فقط 200 میکروگرم فولات در روز مصرف می‌کنند، خطر ابتلا به سرطان در آنها بیش از 52 درصد کاهش یافته است. از این رو توصیه می‌شود اگر سابقه ابتلا به سرطان روده بزرگ در خانواده فردی وجود دارد، بخش زیادی از بشقات غذایی خود را به غذاهای حاوی فولات بالا (لوبیا، عدس، نخود و نخودفرنگی و دیگر موادغذایی حاوی فولات بالا) اختصاص بدهد. این موادغذایی، علاوه بر فیبر، دربردارنده فولات بسیار زیاد و ویتامین A و B هستند که از آسیب به سلول‌های دی‌ان‌ای محافظت می‌کنند.

با مصرف یک فنجان نخود یا اسفناج پخته در طول روز می‌توان حدود 100 تا 150 میکروگرم فولات دریافت کرد. ضمن اینکه یک پرتقال متوسط نیز حاوی حدود 50 میکروگرم فولات است. البته می‌توان در طول روز بیشتر از این مقدار فولات دریافت کرد حتی اگر سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان در خانواده وجود نداشته باشد. علاوه بر این، نتایج چندین مطالعات متعدد نشان می‌دهد دریافت این مقدار فولات (100 تا 150 گرم) می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را تا 40 درصد کاهش دهد.

هدف از بیان این مسائل، دریافت 400 میکروگرم فولات در روز است و ممکن است که فردی قبلا بیشتر از این مقدار هم دریافت کرده باشد مثلا با خوردن یک مولتی‌ویتامین در روز یا نوشیدن یک لیوان آب پرتقال یا مصرف غلات غنی‌شده. با این حال می‌توان برای دریافت 400 میکروگرم فولات، حداقل 5 وعده حبوبات کامل در روز همراه با 6 تا 10 واحد میوه و سبزیجات مصرف کرد. البته حداقل یکی از این وعده‌ها باید حاوی سبزیجات تیره یا حبوباتی مانند لوبیا قرمز، لوبیا سیاه و سفید یا نخود باشد.

ارسال شده در 11 مرداد 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • مراقبت در برابر مسمومیت دارویی
  • درمان های مناسب برای آفت دهان
  • دانستنی های مهم در زمینه ارتباط احساسی
  • خلاصی از بوی بد دهان
  • کپسول لرزان شیوه جدید درمان یبوست
  • این 2 خوردنی در کمین کلیه تان هستند
  • چطور بفهمیم مشکل پانکراس یا لوزالمعده داریم
  • له معجون پنیری
  • محبوبترین ها

  • دسر رشته خطایی با کرم و پرتقال
  • سس سالم مکزیکی خوشمزه از آووکادو
  • قورمه بلغور
  • آموزش گام به گام برش دادن نارگیل
  • چطوری کوفته ملس بپزیم
  • پیراشکی پاپیونی
  • دسر لیمویی زیبا
  • سالاد سیب زمینی دو رنگ
  • رپورتاژ

  • چگونه دندانهای سالمتر و قوی‌تر داشته باشیم؟
  • بهترین و کم هزینه ترین گزینه لیپوماتیک
  • لیزر درمانی راه حلی بدون تیغ برای دندانپزشکی
  • ایمپلنت؛ تنها جایگزین دندان از دست رفته
  • نگاهی به لیزر و کارکرد آن در پوست و زیبایی
  • الو دکتر

    لاغر شو
    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است