rice

 

 

ارزش غذایی برنج متفاوت است چون نوع برنج ها با هم فرق دارد . برنج سفیدکه معمولا  ارزش غذایی پایینی دارد، زیرابسیاری از مواد مغذی و اسیدهای چرب آن از بین م یرودحتی زمانی که برنج سفید  ویتامین های B1 و B3 و آهن غنی شده، دارد ارزش غذایی آن کاهش می یابد. با اینحال برنج   محصول مهم جهان، است غذای اصلی  حدود نیمی از مردم جهان است. برنج قهوه ای مغذی تر از برنج سفید است، و ارزش غذایی آن زیادتر است

برخی از افراد دیابتی علاقه شدیدی به برنج دارند و اغلب ناهارها و شام‌ها و گاهی صبحانه هم برنج می‌خورند. اما سؤالی که پیش می‌آید این است که آیا این مسئله دلیل آن است که این افراد نمی‌توانند دیابت خود را کنترل کنند؟ آیا درست است که افراد دیابتی نباید اصلا برنج بخورند؟
در جواب باید گفت این سؤال بسیار شایعی است که اکثر افراد درباره خوردن برنج می‌پرسند. اگر مدت‌ زمانی طولانی است که برنج می‌خورید پس جای نگرانی نیست چرا که این میزان در مقایسه با افرادی که اخیرا شروع کرده‌اند به خوردن برنج، بر گلوکز خون شما تأثیری نخواهد داشت. هم‌چنین مواردی هم وجود دارد که گلوکز خون حتی بعد از خوردن نان هم بالا رفته است. با این حال، از آنجایی که افزایش جزئی در میزان گلوکز می‌تواند در وضعیت افراد دیابتی اختلال ایجاد کند، توصیه می‌شود که این افراد مصرف غذاهای نشاسته‌دار مانند برنج را کم کنند. در چنین مواردی، بهترین کار جایگزین کردن این غذاها با غذاهایی است که حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده مانند غلات کامل، راگی، ذرت خوشه‌ای و جو صحرایی هستند. به منظور کنترل گلوکز خون بهتر است به این نکات توجه کنید.
-اگر نمی‌توانید در خوردن برنج جلوی خود را بگیرید، بهتر است به جای برنج سفید از برنج قهوه‌ای استفاده کنید که سرشار از فیبر بوده و منجر به انتشار کُند گلوکز در جریان خون می‌شود و در کنترل دیابت به شما کمک خواهد کرد.
-حجم برنجی را که می‌خورید کنترل کرده و سعی کنید در وعده‌های غذایی‌تان از سبزیجات تازه همراه با پنیر کم چرب و حبوبات استفاده کنید. علتش آن است که افزودن سبزیجات به وعده‌های غذایی نه تنها به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید گلوکز خون‌تان را کنترل کنید بلکه میزان کلی قند بدن را هم کم می‌کند.
-از این مسئله مطمئن شوید که میزان مصرف برنج را کم کرده‌ و میزان مصرف سالاد و سبزیجات را در غذاهایتان افزایش داده‌اید در نتیجه خیلی زود گرسنه نخواهید شد.

منبع- الو دکتر

ارسال شده در 13 مرداد 1395 توسط دکتر سلام با موضوع دیابت

پیشنهاد سردبیر

  • سلامت زنان: غذاهای فوق العاده برای زنان
  • طراوت و شادابی با مصرف بیسکویت
  • نکاتی در مورد شخصیت های برون گرا و درون گرا
  • حتما باید این مواد غذایی را در رژیم روزانه داشته باشید
  • قلیه ماهی را از دست ندهید
  • خطر امواج وای فای را جدی بگیرید
  • اشخاص کور قادرند به کمک این انگشتانه بخوانند
  • ارتباط شاغل بودن مادر و چاقی فرزندان
  • اشخاص دیابتی و پزشک مجازی
  • علت ابتلای کودک به آلرژی غذایی
  • مقابله با آسیب های مفصلی با ورزش
  • از جمله عوارض خطرناک خمیر دندان های سفید کننده
  • ته دیگ های خوشرنگ و لعاب و خطر آفرین
  • طرح ادغام دو سازمان مهم کشور
  • کم شدن عمر با ازدواج نکردن
  • محبوبترین ها

  • هپاتیت از چه راهی انتقال پیدا میکند؟
  • عفونت در مثانه و نشانه هایش
  • آسم و حساسیت
  • فیبروز کبدی با تشدید چرب بودن کبد
  • چگونه از بیماری پوستی «پیسی» پیشگیری کنیم؟
  • هشدار! خطر مرگ در اثر ابتلا به سرخک
  • درمان پوکی استخوان با استفاده از فرآورده های طب سنتی
  • سینوزیت و راهکارهای موثر درمانی آن
  • درمان های خانگی مفید و موثر برای کلیه سنگ ساز
  • آیا شما هم کبد چرب دارید؟
  • تومور مغزی در کمین افراد باسواد
  • پلاستیک زیان رساننده بر جنین و بوجود آورنده آسم
  • اختلالات تیروئید و این علائم هشدار دهنده
  • کمر درد – پایین / حاد – علل، علائم و درمان
  • مبتلا شدن به بیماری روده با برخی عوامل محیطی
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است