mixed-berries

ویتامین C , A برای سلامتی دهان خیلی مهم هستند زیرا عدم وجود هر کدام می تواند بر کلاژن یا بافتهای همبندی که شامل لثه ها و مینای دندانها می شود تاثیر بگذارد. بیماری کلاسیک کمبود C که در اثر آن همراه با خستگی و خونریزی لثه و خونمردگی در پوست و خونریزی است و خودش را با خونریزی لثه نشان می دهد بلای جان ملوانان در سفرهای طولانی روی دریا تا قبل از کشف فواید لیمو و لیمو عمانی بود. بهترین منابع ویتامین میوه ها هستند به خصوص توتها و میوه های ترش و سبزیجات سبز خام. ویتامین C در اب محلول است بنابراین در آب پختنی ها می ماند. بتاکاروتن که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود در سبزیجات و میوه های سبز و زرد و پرتقالی یافت می شود ویتامین A به صورت رتینول از حیوانات و روغنهای کبد ماهی و غذاهای لبنی و در پخت و پز از بین نمی رود.