بلوچستان در معرض شیوع هپاتیت

بلوچستان یکی از همان شهر هاییست که به شدت به اطلاع رسانی گسترده و برپایی امکانات لازم نیاز دارد. این استان جنوبی کم مشکلات ندارد که امروز خبر میرسد بلوچستان از این به بعد باید مراقب هپاتیت هم باشد. نگرانی از شیوع، ممکن است با برنامه های اطلاع رسانی حل شود. در ادامه این خبر را با جزئیات کامل از زبان دکتر محبوبعلی بلوچ میشنویم.

شیوع بیماری هپاتیتB در منطقه بلوچستان پاکستان باعث شده تا پزشکان نسبت به شیوع این بیماری در مناطق مختلف بلوچستان به‌ویژه منطقه «نصیرآباد» هشدار دهند.

پایگاه خبری اردوتایمز پاکستان به نقل از دکتر محبوبعلی بلوچ نوشت که «تحقیقات نشان می‌دهد 20 تا 30درصد مردم بلوچستان به بیماری هپاتیتB مبتلا شده‌اند و بیش از 10درصد مردم بلوچستان نیز به بیماری هپاتیتC مبتلا هستند که متأسفانه هیچ اقدامی برای جلوگیری از شیوع این بیماری صورت نگرفته است.»

دکتر اسماعیل میروانی، مسئول مبارزه با هپاتیت ایالت بلوچستان نیز گفت که تعداد مبتلایان به هپاتیت در حال افزایش است و ممکن است این بیماری به ایالت‌های مجاور و کشورهای همسایه نیز گسترش پیدا کند. این هشدارها در حالی‌مطرح می‌شود که بلوچستان وسیع‌ترین ایالت پاکستان از غرب با کشورمان مرزی 900کیلومتری دارد و در شمال نیز با افغانستان بیش از هزار کیلومتر مرز مشترک دارد.

گفتنی‌است هپاتیت نوعی بیماری ویروسی در انسان‌هاست که به کبد بیشترین آسیب را می‌زند و هپاتیتB، جدی‌ترین نوع آن است که باعث التهاب و تورم در کبد می‌شود و به بافت کبد آسیب جدی وارد می‌کند. آب و غذای آلوده مهم‌ترین عامل بیماری هپاتیت هستند که در بلوچستان این موضوع به وضوح مشخص است.

منبع: همشهری آنلاین