home-remedy-bloating

 

چه مواد غذایی در ایجاد نفخ در معده مما تاثیرگذار هستند چگونه می توانیم از ایجاد نفخ در معده پیشگیری کنیم درمان های دارویی و تغذیه ای در این باره به چه صورت هستند می خواهیم درمان های طبیعی توصیه شده توسط طب سنتی را برایتان بگوییم گاز ایجاد شده در روده ها و سیستم گوارشی بسیار دردناک است

نفخ معده

نفخ به احساس سفتی و پری شکم، همراه با حس حرکت گاز در آن گفته می‌شود. این مشکل از شایع‌ترین علائم گوارشی است که در زنان بیشتر از مردان بروز پیدا می‌کند.
سردی مزاج معده موجب بروز نفخ می‌شود که سرد شدن مزاج معده دارای علائمی مانند سوءهاضمه و هضم غذاهای خیلی سبک و عدم هضم غذاهای سنگین، ترش کردن معده و تمایل به مصرف غذاهای سرد است.

دلایل بروز نفخ معده
* غذا خوردن بیشتر از نیاز روزانه یا به عبارتی پرخوری باعث می‌شود معده به شدت پر شده و عمل هضم را به خوبی انجام ندهد. این امر باعث ایجاد درد و نفخ در معده می‌شود.
* همچنین نوشیدن مایعات حین غذا و خوب نجویدن غذا نیز از علل بروز نفخ است.
* گاهی خالی بودن معده نیز موجب ایجاد نفخ می‌شود.
* از دیگر عوامل ایجاد نفخ می‌توان به بی‌خوابی اشاره کرد. استراحت نکردن باعث افزایش حرارت معده و عدم هضم مناسب غذا در معده شده در نتیجه فرد احساس دردهای ناشی از نفخ می‌شود.

* حرکت شدید بعد از غذا هم از عوامل بروز نفخ به شمار می‌آید.

کنترل نفخ معده با طب سنتی
* بهترین غذا برای درمان نفخ شکم مصرف «نخودآب» با ادویه دارچین و زعفران است. به این ترتیب که مقدار دلخواه نخود را با آب پخته و به آن ادویه اضافه کرده و مصرف کنند البته نخودآب را با مقداری گوشت نیز می‌توان پُخت.
* گرم نگه داشتن شکم نیز از راه‌های بهبود نفخ است. به این ترتیب که این افراد شکم خود را با کیسه محتوی ارزن یا نمک یا سبوس گرم کنند به نحوی که کیسه محتوی این مواد را در جای گرم مانند فر یا مایکروفر قرار دهند، 20 دقیقه تا نیم ساعت روی شکم خود قرار داده تا معده گرم شود، این کار در بهبود بسیاری از علائم گوارشی مفید است.

* توصیه می‌شود این افراد ورزش زیاد انجام دهند و در حد طاقت گرسنگی و تشنگی را تحمل کنند.
* خوردن آسیاب شده مصطکی (مصطکی، صمغ یا شیره رزینی زردرنگی است که از شاخه‌ها و ساقه‌های درختچه‌ای از خانواده پسته گرفته می‌شود) با شکر و روغن‌مالی شکم با روغن‌هایی مانند سیاه‌دانه خود برای رفع نفخ مفید است.
اگر زیاد نفخ می‌کنید می‌توانید 2 قاشق غذاخوری گلپر ساییده را با 2 قاشق غذاخوری پودر نبات مخلوط کنید و آن را به همراه عرق بهارنارنج، بنوشید
* از راه‌های رفع اختلالات گوارشی به خصوص نفخ معده می‌توان به مصرف برخی گیاهان دارویی و سنتی مثل زیره، رازیانه، گلپر، هل و آویشن اشاره کرد.
* همچنین مصرف دارچین برای درمان اختلالات گوارشی مثل نفخ معده کاربرد فراوان دارد.
* مصرف زنجبیل نیز به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و آنتی‌اکسیدانی برای علاج دردهای معده موثر است. البته نباید فراموش کرد که مصرف زنجبیل برای افرادی که فشارخون بالا دارند خطرناک است.
* هویج هم تقویت‌کننده معده است که می‌توان آن را به همراه غذا خورد.
* نعناع را هم می‌توان به صورت خشک شده در ماست و دوغ یا به صورت شربت با غذا میل کرد چون به کاهش نفخ معده کمک می‌کند.
* مصرف ریحان نیز توصیه شده است.

نفاخ‌ها کدامند؟
* مصرف بیش از اندازه خوراکی‌های مرطوبی مانند خیار و کدو می‌تواند منجر به ایجاد نفخ شود.
* برخی از خوراکی‌ها مانند عدس و لوبیا هم به‌خودی‌خود نفاخ هستند.
* بد نیست این را هم بدانید که از نظر طب سنتی، غذاهای بدرنگ و بدبو هم می‌توانند باعث ایجاد نفخ بشوند. چرا؟ چون از نظر طب سنتی، حس معده بسیار قوی است. یعنی از خوراکی‌های خوشبو لذت می‌برد و از خوراکی‌های بدرنگ و بو هم متنفر می‌شود. ورود اجباری خوراکی‌های بدرنگ و بو به معده، باعث ایجاد اختلال در هضم آن‌ها و ابتلا به نفخ خواهد شد.

* به طور کلی افراد مبتلا به نفخ باید از مصرف ترشی‌ها، آب سرد و غذاهای نفاخ پرهیز کنند.

اگر زیاد نفخ می‌کنید

* برای تخفیف نفخ شکمی، می‌توان حدود 30 گرم روغن کرچک را در 180 گرم عرق انیسون مخلوط کرد و آن را به معده مالید.

* اگر زیاد نفخ می‌کنید می‌توانید 2 قاشق غذاخوری گلپر ساییده را با 2 قاشق غذاخوری پودر نبات مخلوط کنید و آن را به همراه عرق بهارنارنج، بنوشید.

تبیان

 

ارسال شده در 18 مرداد 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع بیماری ها

پیشنهاد سردبیر

  • تفکرات رایج و عامیانه در مورد اختلالات گوارشی
  • گرایش اطفال به سمت اراده و حرمت نفس
  • یک دنیا خاصیت برای میخک
  • مشکلات اطرافیان بیماران روانی
  • رابطه عاطفی عمیق و استوار
  • عوارض مصرف چای کیسه ای برای دندان ها
  • آیا دوغ سنگ کلیه می آورد؟
  • تکنولوژی جدید برای داروهای تاریخ گذشته
  • هر آنچه لازم است درباره بیماری پوستی کراتوزیس‌ پیلاریس‌ بدانیم
  • چگونه میتوانیم با کمک طبیعت زیباترشویم
  • چه غذاهای چربی برای ما انسانها مفید می باشد؟
  • نکاتی درباره نسخه نویسی
  • فشار تکراری روی عضلات
  • تفاوت بین اضطراب هوشیار و ناهوشیار چیست؟
  • رژیم غذایی کانادایی چه عارضه های جانبی دارد؟
  • محبوبترین ها

  • اهمیت مدیریت در مصرف مواد غذایی در ماه رمضان
  • ارمغان مشروبات الکلی ؛ هپاتیت و مشکلات کبدی
  • رژیمی به نفع کلیتین
  • شیوه غلط زندگی از عوامل عمده مرگ ایرانی ها
  • تنها غذا بخورید چاق می شوید
  • آیا قهوه بر عملکرد قلب تاثیر گذار است؟
  • آشنایی با انواع ویتامین ها – ویتامین های گروه ب (B)
  • لبنیات با آنتی بیوتیک ممنوع!
  • با خواص معجزه آسای این میوه آشنا شوید
  • مهم سالم ماندن است نه نوع رژیم!
  • شیرهایی که فکر می کنید خاصیت دارند
  • استفاده از برنامه گام ساده
  • این کارها به رژیمتان آسیب می زند
  • شیوه های بارگیری کربوهیدرات در ورزشکاران
  • روزه داران و سندرم ماه مبارک رمضان
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است