کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر علیرضا فقیهی
دکتر علیرضا فقیهی
متخصص گوش و حلق وبينى
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر شاهین شمس
دکتر شاهین شمس
متخصص جراحی فک و صورت
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی

کنسرن چیست فواید نمک علم تغذیه زیان های نمک اصول تغذیه

حدود 10 درصد از مصرف نمک روزانه یک فرد بالغ از منابع طبیعی است. کرفس، محصولات لبنی، گوشت و منابع طبیعی نمک دارند. سس سویا و چاشنی های دیگر نیز حاوی سطوح بالایی از سدیم است همه میدانیم که نمک برای سلامتی خوب نیست و بیماری های مختلفی را بوجود می آورد ولی نمک برای بدن لازمست اکنون ببینیم میزان مصرف مجاز ان چقدر توصیه شده است

مضرات و فواید نمک
ضرر مصرف نمک ثابت شده است، اما بدن روزانه به چه میزان نمک نیاز دارد؟ این پرسشی است که پژوهشگران در پاسخ به آن به دو دسته تقسیم می شوند و نظر طرف مقابل را رد می کنند.

غذاهای آماده، کالباس، پنیر و حتی نان حاوی مقدار قابل توجهی نمک هستند.
در آلمان مردان روزانه به طور متوسط حدود ۱۰ گرم و زنان حدود ۸٫۴ گرم نمک مصرف می کنند. با این حساب مصرف نمک اکثریت جمعیت آلمان بیش از میزانی است که انجمن تغذیه این کشور توصیه می کند. این انجمن مصرف حداکثر ۶ گرم نمک در روز، یعنی به اندازه یک قاشق چای خوری را مجاز می د اند.
این در حالی است که میزان مجاز از نظر سازمان جهانی بهداشت از این مقدار هم کمتر است و مصرف بیش از ۵ گرم را موجب افزایش خطر بیماری های قلب و عروق و مر گ زودرس می داند.
این توصیه ها اما در میان پژوهشگران مورد مناقشه است. یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه کلمیبا در نیویورک با بررسی مقالات علمی منتشر شده در مورد مصرف نمک، در مورد اختلاف نظر پژوهشگران در این زمینه تحقیق کرده است.
تیم دانشگاه کلمبیا پس از بررسی ۲۶۹ مقاله علمی در مورد نمک به این نتیجه رسیده است که ۵۴ درصد مقالات یاد شده فرضیه خطرناک بودن مصرف بالای نمک و احتمال افزایش ابتلا به بیماری های قلب و عروق و مرگ زودرس را تأیید کردند. در مقابل ۳۳ درصد مقالات این فرضیه را رد کردند و ۱۳ درصد هم به نتیجه مشخصی نرسیده اند.
این بررسی روشن کرده است که پژوهشگران یا از یک فرضیه حمایت یا آن را رد می کنند. آنها در جمع بندی خود نیز به پژوهش هایی اتکا می کنند که نظر آنها را تأیید می کنند.

***هر دسته به دنبال اثبات باور خود است
در میان ۲۶۹ مقاله بررسی شده ۱۰ مقاله به نقد و بررسی پژوهش های مختلف پرداخته اند. این دسته مقالات ارزش علمی بیشتری دارند. اما در این ۱۰ مقاله هم پژوهشگران به نتایج کاملأ متفاوتی از یکدیگر رسیده اند.
دلیل آن هم این بوده که به پژوهش هایی متفاوت از یکدیگر اتکا کرده بودند. در نهایت ۴ مقاله فرضیه خطرناک بودن مصرف بالای نمک را تأیید و ۳ مقاله آن را رد کردند. ۳ مقاله هم به نتیجه روشنی نرسیدند.
تیم تحقیقاتی دانشگاه کلمبیا به این جمع بست رسید ه است که پژوهشگران در زمینه مصرف نمک اساسا به دو دسته تقسیم می شوند. این دو دسته هیچ علاقه ای به بحث و تبادل نظر مستقیم با یکدیگر ندارند و مقالات منتشر شده در مورد مصرف نمک هم کمک چندانی به پایان مناقشه میان دو دسته نکرده است.
در نهایت هر دسته راه خود را می رود: یکی در مسیر تأیید مضر بودن مصرف بالای نمک و دیگری در مسیر رد این فرضیه.
تیم دانشگاه کلمبیا که نتیجه تحقیق خود را در مجله تخصصی ‘ژورنال بین المللی اپیدمیولوژی’ منتشر کرده، معتقد است که پژوهشگران بر اساس باورهای خود حرکت می کنند.

***خوشحالی کنسرن های مواد غذایی از بحث های بی فایده
کنسرن به اتحادیه تراست ها گفته می شود که عمدتا در اروپا فعال هستند. این واحدهای اقتصادی بزرگ در کشورهای سرمایه داری از قدرت زیادی برخوردارند و عامل تسلط صنعتی٬ بازرگانی و نظامی بر کشورهای دیگر می باشند.
کنسرن های مواد غذایی نیز نفوذ زیادی در زمینه مقوله نمک دارند. برای این کنسرن ها ، نمک ماده اولیه ارزان و با ارزش غذایی اندک است که مانند شکر و چربی می توان از آن برای تهیه محصولی با ویژگی هایی مطلوب برای خریدار استفاده کرد.
تیم تحقیقاتی دانشگاه کلمبیا حتی معتقد است که کنسر ن های مواد غذایی به بحث های بی نتیجه در مورد مصرف نمک دامن می زنند و مانع پرداختن به مسائل دیگر می شوند؛ مثلأ تحقیق در مورد بیماری هایی که به دلیل تغذیه نامناسب پدید می آیند. کنسر ن های تولید تنباکو یا الکل هم چنین ترفندهایی به کار می گیرند.
تیم تحقیقاتی دانشگاه کلمبیا در نهایت بر این باور است که ۲۶۹ مقاله ای که در مورد مصرف نمک منتشر و توسط این تیم بررسی شده اند، برای جامعه ارزش روشن گری نداشتند.

www.persianv.com

5 1000
ارسال شده در 20 مرداد 1395 توسط با موضوع تغذیه
پيلتن شاپ

مطالب پیشنهادی

پیشنهاد سردبیر

  • برای معالجه کوتاهی قد باید عجله کنید
  • کلسترول خوب در خانم های میانسال
  • تحقیقات ثابت کرد که چرا گوشت سرطانزاست
  • هر آنچه لازمه دانستن درباره بیماری اپیدیدیمیت‌ است
  • چشم های خود را سالم نگه دارید
  • اتوبوس ایدز در سه نقطه تهران مستقر می شود
  • تشدید شدن ریسک زوال عقل با زندگی در کنار بزرگراه
  • یبوست مشکل رژیم های کاهش وزن
  • محبوبترین ها

  • ۳ هدف اساسی در تغذیه دیابتی ها
  • لاغری با برخی پرهیزات غذایی مهم
  • تاثیر رژیم های کاهش وزن بر آکنه
  • برای افزایش طول عمر این 6 گیاه و ادویه را در برنامه غذایی خود داشته باشید
  • نشانه های مسمومیت غذایی با کنسرو و راه پیشگیری از آن
  • نوشیدنی های شیرین به پیری نزدیک تان می کنند
  • برای افزایش ایمنی بدن از مصرف این 7 ماده خوراکی قافل نشوید
  • علت شیرین بودن شیر کم لاکتوز
  • رپورتاژ

  • کلینیک آندوسکوپی وکولونسکوپی دکتر فرزاد فرامرزی
  • محصولات دارویی و گیاهی
  • اصلاح طرح لبخند و دندانپزشکی زیبایی
  • کلینیک زیبایی شارلوت
  • ورزش و یوگا در بارداری و توصیه های مربوطه
  • کلینیک صدف
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
    x