Glass_Milk

 

شیرهای پاستوریزه حاوی چه مواد معدنی هستند و چه نوع ارزش غذایی دارند چه فرقی با شیر تازه دارند برتری شیر تازه به شیرهای پاستوریزه چیست شیرهایی که هموژنیزه و پاستوریزه می شوند چه املاحی را از دست خواهند داد

آیا شیرهای پاستوریزه خاصیت ها و ویژگی های مفید خود را از دست داده اند و ویتامین ها و املاح اولیه در آن ها وجود ندارد؟این ماده خوراکی مفید با عملیات پاستوریزه و هموژنیزه دچار چه تغییراتی می شود ؟در ادامه توضیحات بیشتری در این باره داده ایم.

 

مواد معدنی موجود در شیرهای پاستوریزه

آیا می‌دانید شیرهای پاستوریزه، شیرهای مرده هستند؟
هدف از پاستوریزه کردن شیر، کشتن باکتری‌های بدی است که ممکن است به داخل شیر راه پیدا کرده باشند، اما مشکل اینجاست که پاستوریزه کردن، در کنار از بین بردن همه باکتری‌های بد، باکتری‌های مفید شیر را نیز از بین می‌برد و به ویتامین‌ها و مواد معدنی آن نیز آسیب می‌زند و منجر به شایع ترین مشکلات سلامت می‌شود که امروز شاهد آنها هستیم.

در طول پاستوریزه شدن، شیر به مدت نیم دقیقه تا بیش از 160 درجه فارنهایت (حدودا 72 درجه سانتی‌گراد) گرم می‌شود تا چیزهایی که احتمالا هضم آن برای شما مشکل است، استریلیزه شود. حتی توقف پاستوریزه کردن در درجات پایین تریعنی حدود 145 فارنهایت (حدود 62 درجه سانتی‌گراد) نیز بسیاری از آنزیم‌های مفید موجود در شیر را از بین می‌برد.

هموژنیزه کردن شیر نیز که از اوایل قرن 20 به یک استاندارد صنعتی تبدیل شد، با نوآرایی مولکول‌های پروتئین و چربی شیر، در نحوه تاثیر‌گذاری آنها بر بدن انسان تغییر ایجاد و ایجاب می‌کند که ویتامین‌های A و D به جهت تقویت خواص شیر به آن اضافه شوند. برخلاف آنچه رسانه‌ها و صنایع لبنی به ما القا می‌کنند، پاستوریزه و هموژنیزه کردن، لزوما برای سلامت ما مفید نیستند.

با این حال شیر به عنوان یک ماده حساس غذایی که قابلیت جذب میکروارگانیسم‌های زیادی را به خود دارد لازم است همواره پیش از مصرف جوشانده شود، یا اینکه به صورت پاستوریزه یا هموژنیزه مصرف شود تا در این صورت سلامت ما به عنوان مصرف‌کنندگان این ماده غذایی مفید بیشتر تامین شود.

 

ارسال شده در 20 مرداد 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • اگر دلتان میخواهد وزنتان کاهش پیدا کند پاستا بخورید!
  • همراه با لیموترش سالم باشید
  • تعادل وزن و کاهش اشتها وابسته به خواب است
  • چگونه می توانیم خواب بهتری داشته باشیم
  • ژاکت چند کاره
  • امراض مختلف با علائم چشمی
  • از انسولین چطوری نگه داری کنیم
  • شب امتحان و مصرف ریتالین
  • عکس جدیدترین مدل لباس و فرم های پرستاران
  • افزایش میل به خوردن با رنگ آبی
  • مضرات چای کله مورچه ای و باروتی
  • روش های افزایش تمرکز هنگام درس خواندن برای دانش آموزان
  • 18 مورد از شایع ترین علل ابتلا به استرس
  • کارآمدترین روش ها وقتی خشمگین می شوید
  • نکاتی برای خنک شدن در شبهای داغ تابستان
  • محبوبترین ها

  • دلایل ریزش مو در خانم های جوان
  • شیوه های جلوگیری از دزدی بچه ها
  • با این کارها مانع ایجاد سرطان شوید
  • آشنایی با عمل های جراحی برای آب سیاه
  • هر نوع کفشی بپوشید
  • ویتامین دی و عدم دریافت آن
  • تجربه کاهش درد با تريگرپوينت تراپي
  • پاک شدن کبد با این ترفندها
  • تفاوت بین سنتز روده ای و کبدی
  • شرایط مهم برای اهدای خون
  • کانال تلگرام علمی، پزشکی و سلامت دکتر سلام
  • مصرف این پروتئین سبب ابتلا به بیماری های قلبی و مغزی می شود
  • تنش در زنان و مردان و رابطه زناشویی
  • بیماری دیابت چند نوع است
  • دستگاه تنفس مصنوعی کوچک هم درست شد
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است