maxresdefault
همین موم داخل گوشتان که بسیار چسبنده و چندش آور است می تواند حاوی اطلاعات مهمی راجع به سلامتی تان باشد می خواهیم در این باره به اطلاعاتمان بیفزاییم محققین به وسیله موم داخل گوش توانسته اند به ویژ گی های جسمی هر فرد پی ببرند

موم یا مواد داخل گوش می‌تواند آزمایش‌های مربوط به خون و ادرار، حاوی اطلاعاتی درباره میزان سلامتی و حتی نوع عفونت یا بیماری فرد باشد.

 

 ویژگی‌های مواد داخل بدن اعم از رنگ و تراکم ادرار،‌ مدفوع، بزاق دهان و آب بینی می‌تواند گویای برخی بیماری‌ها بوده یا خیالتان را راحت کند که مشکلی نیست. این قضیه در مورد تراوش‌های گوش هم صدق می‌کند.

جرم گوش مانع از ورود و نفوذ زیاد باکتری‌ها و چرک و کثیفی به اعماق گوش می‌شود و اگرچه جرم گوش مانند آب بینی نیست که سرنخ‌های زیادی به ما بدهد، با این حال از برخی علائم آن می‌توان به نکاتی دربارهٔ وضع سلامت رسید:

حالت آبکی و ته‌رنگ مایل به سبز

اگر دچار تعرق شده‌اید، احتمالا ترشحات آبکی گوش نتیجهٔ تعرقی است که به داخل گوش‌تان رفته و با جرم گوش ترکیب شده است اما اگر عرق نکرده‌اید و متوجه شدید که جرم آبکی گوش رنگ مایل به سبز یا زرد تیره دارد، می‌تواند نشان‌دهنده عفونت گوش باشد.

چسبنده یا خشک

تحقیقات نشان می‌دهد جرم گوش اکثر افراد ساکن آسیا، خشک است در حالی‌که مردم آفریقا یا اروپا جرم گوش مرطوب یا چسبنده دارند. این حالت، نوعی سازگاری ژنتیکی با آب و هوایی است که اجداد و نیاکان ما در آن تکامل یافتند.

بوی تند

احتمالا گوش میانی‌تان دچار عفونت یا آسیب شده است. این مسئله می‌تواند منجر به بروز علائمی شود که در کل به آن «اوتیت مزمن میانی» می‌گویند. یکی از علائم آن این است که گوش‌تان ترشحات بسیار بدبوئی خواهد داشت. اگر گوش میانی شما جرم بگیرد در حس تعادل شما هم اختلالاتی رخ خواهد داد، یا اگر گوش‌تان وزوز کند یا حس می‌کنید که گرفته یا پر شده است حتما به پزشک مراجعه کنید.

ترشح غیر عادی

عفونت‌ها و یا پارگی در پردهٔ صماخ گوش می‌تواند منجر به رشد غیرعادی پوست یا «کلستئاتوم» ‌شود. این اختلال، نوعی ساختار کیست‌مانند است که منجر به جمع شدن جرم و کثیفی در مجرای گوش می‌شود. به جای ترشحات نامحسوسی که قبلا داشتید، این‌بار کثیفی و روغن گوش در قالب قطره‌های بارز یا گوده از آن خارج می‌شود.

احساس گرفتگی

اگر جرم گوشتان حالت از بین برنده پیدا کرده باشد، یعنی دیگر جرمی تولید نشود، احتمال کمی وجود دارد که دچار بیماری نادری به نام «کراتیت» شده باشید. در واقع جرم گوش به جای آنکه به خودیِ خود و رفته‌رفته از آن خارج شود، در داخل گوش جمع می‌شود تا زمانی که مجرای آن دچار گرفتگی شود.

پوسته‌پوسته

وقتی سن و سال بالا می‌رود، جرم گوش حالت پوسته‌پوستهٔ بیشتری پیدا می‌کند. نترسید؛ غده‌های بدن با بالا رفتن سن، کم‌کارترشده و خشک می‌شوند.

اتاق خبر 24: