elderly-woman-with-nurse

بیماری آلزایمر در اثر چه عواملی بوجود می آید کدام قسمت بدن ضعیف می شود که این بیماری را بوجود می آورد آلزایمر یک بیماری است که در آن سلول های عصبی مغز از بین میروند و سبب می شود تا فرستنده های های مغز به خوبی رد و بدل نشوند. تشخیص به موقع این بیماری آسان نیست.

شخص مبتلا به بیماری آلزایمر مشکلات حافظه، قضاوت و تفکردارد که برای فرد کار یا زندگی روزمره را دشوار می سازد. مرگ سلول های عصبی طی یک دوره ی چندساله به تدریج رخ می دهد.

 

جزئیات بیماری آلزایمر


بیماری آلزایمر یک بیماری است که در آن سلول های عصبی مغز می میرند  و  باعث می شود تا  سیگنال های مغز به درستی منتقل نشوند.  تشخیص زود  هنگام علائم بیماری  آلزایمر ممکن است سخت باشد. فرد مبتلا به بیماری آلزایمر مشکلات حافظه، قضاوت و تفکردارد که برای فرد کار یا زندگی روزمره را دشوار می سازد. مرگ سلول های عصبی طی یک دوره ی چندساله به تدریج رخ می دهد.

نشانه های بیماری آلزایمر چیست؟ 

در اغلب افراد مبتلا به آلزایمر، بیماری به آرامی پیشرفت می کند، معمولا بیش از چند سال طول می کشد تا روند بیماری کامل شود.  علایم این بیماری  ممکن است در اوایل مورد توجه واقع نشوند. گاهی اوقات اعضای خانواده در گذشته جستجو  می کنند که  چه زمانی متوجه آغاز  این تغییرات شده اند.

علایم معمول بیماری آلزایمر عبارتند از:

  • اختلال حافظه و تفکر. فرد در به یاد آوردن چیزها و  یا یادگیری اطلاعات جدید دچار مشکل است. در مراحل بعد از بیماری، از دست دادن حافظه بلند مدت اتفاق می افتد، که بدان معنی است که فرد نمی تواند اطلاعات شخصی، مانند مکان تولد یا شغل خود، یا اسامی اعضای نزدیک خانواده را به یاد بیاورد
  • سردرگمی و گیجی.  افراد  مبتلا به بیماری آلزایمر ممکن است گم شوند و  ممکن است قادر به یادآوری جایی که در آن  هستند و یا اینکه چگونه به آنجا آمده اند نباشند. آن ها ممکن است مکان ها  و موقعیت های آشنا را تشخیص ندهند. آن ها همچنین ممکن است چهره های آشنا را  نشناسد و یا این که ندانند که چه زمانی از روز و یا حتی چه سالی است.
  • گم کردن اشیاء.  فرد جای چیزهایی را  که هر روز از آن ها  استفاده می کند مانند عینک، سمعک، کلید، و غیره را فراموش می کند.  فرد ممکن است اشیاء را در مکان های عجیب و غریب بگذارد مانند گذاشتن عینکش در یخچال.
  • تفکر انتزاعی.  ممکن است کارهای مشخصی که افراد مبتلا به آلزایمر انجام می داده اند (مانند تنظیم دسته چک) برایشان سخت تر  از حد معمول شود . به عنوان مثال، آنها ممکن است فراموش کنند،  شماره ها چه معنی ای می دهند و چه کار باید با آنها انجام داد.
  • مشکل در انجام کارهای  متداول و آشنا.  فرد در انجام کارهای روزانه مانند غذا خوردن، لباس پوشیدن، و نظافت به مشکل بر  می خورد. برنامه ریزی برای انجام کارهای عادی روزانه نیز دچار اختلال می شود.
  • تغییرات در شخصیت و رفتار. شخص بطور غیر منتظره ای عصبانی، تحریک پذیر، بی قرار، و یا ساکت می شود. گاهی اوقات، افراد مبتلا به بیماری آلزایمر می توانند پریشان، بدبین  و  یا هراسان شوند.
  • قضاوت ضعیف  و یا کاهش یافته.  افراد مبتلا به بیماری آلزایمر ممکن است در یک روز سرد خانه را بدون کت یا کفش ترک کنند و یا ممکن است با لباس خواب به فروشگاه بروند.
  • ناتوانایی در پیروی از دستورات و راهنماها. فرد در درک دستورات و راهنمایی های ساده مشکل دارد. ممکن است به آسانی گم شود و سرگردان شود و پرسه بزند.
  • مشکلات در زبان و ارتباط. فرد نمی تواند کلمات، نام اشیاء (حتی آن هایی که بسیار آشنا هستند مانند قلم ) را به خاطر آورد، و یا معنای کلمات رایج را بفهمد.
  • اختلال مربوط به  مهارت های بصری و فضایی.  شخص توانایی های فضایی ( توانایی درک اشکال و اندازه ها و ارتباط اشیاء در فضا) را از دست می دهد و نمی تواند چیزها را در یک نظم خاصی مرتب کند  و یا شکل ها را شناسایی کند.
  • از دست دادن انگیزه  و  یا قدرت  ابتکار.  فرد ممکن است بسیار منفعل شود و نیاز به ترغیب شدن برای برقراری ارتباط و تعامل با دیگران داشته باشد.
  • از دست دادن الگوهای نرمال خواب . فرد ممکن است در طول روز  بخوابد و  یا در طول  شب کاملا بیدار و سرحال باشد.

چگونه بیماری آلزایمر تشخیص داده می شود؟ 

مهم این  است که اگر شما  و یا  یکی از افراد آشنای شما  هر یک از این علائم و نشانه های بیماری آلزایمر را داشت،  به دکتر مراجعه  کند،  تا  تحت بررسی ها و  ارزیابی ها  و تشخیص مناسب قرار بگیرید. وضعیت های دیگری هم وجود دارند (مانند افسردگی، ضربه به سر، سکته مغزی، بهم خوردن سطح خونی مواد شیمیایی یا ویتامین های بخصوص، و یا اثرات برخی داروها ) که می توانند علائمی شبیه  به بیماری  آلزایمر  ایجاد کنند.  بسیاری از این وضعیت ها قابل درمان هستند.

دکتر شما تنها پس از یک ارزیابی پزشکی، روانی، عصبی  کامل می تواند تعیین کند که  این علائم احتمالا مربوط به بیماری آلزایمر  است یا که خیر . اسکن PET از مغز ممکن است اگر شخص کرایتریای بیماری را  داشته باشد مفید باشد . از آنجا که داروهایی وجود دارد که ممکن است علائم آلزایمر را کاهش دهد، دکتر سایر علل زوال  عقلی را به منظور  رد آن ها قبل از گذاشتن تشخیص بیماری آلزایمر برای بیمار، ارزیابی می کند.

در حال حاضر، هیچ آزمون تشخیصی قطعی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد. تشخیص قطعی بیماری آلزایمر تنها پس از مرگ ممکن  می شود ، زمانی که یک پاتولوژیست می تواند از نزدیک مغز  بیمار   را از نظر تغییرات بارز مرتبط با آلزایمر بررسی کند.

پیش آگهی بیماری آلزایمر چگونه است؟ 

دوره ی بیماری آلزایمر به طور گسترده ای از فردی به فرد دیگر متفاوت است. طول مدت بیماری می تواند ( 2-3 سال )  و یا طولانی تر ( تا 20 سال ) متغیر باشد. معمولا بخش هایی از مغز که کنترل حافظه و تفکر را برعهده دارند، ابتدا تحت تاثیر قرار می گیرند اما در طول زمان، سلول ها در مناطق دیگر مغز نیز می میرند.

در نهایت، یک فرد مبتلا به بیماری آلزایمر به مراقبت کامل نیاز دارد.  اگر بیمار  بیماری های جدی دیگر ندارد، از دست دادن عملکرد مغز، به صورت خود به خودی  در نهایت باعث مرگ  بیمار خواهد شد.
آیا می توان از بیماری آلزایمر جلوگیری کرد؟   

از آنجا که علت دقیق بیماری آلزایمر شناخته شده نیست، در حال حاضر کاری که بتواند به منظور پیشگیری تضمین شده انجام شود وجود ندارد.  انجام برخی مداخلات در زندگی شما ممکن است در این روند، موثر باشد،  چون بیشتر تحقیقات نقش برخی عوامل خطر قابل کنترل را نشان می دهد.  فعال ماندن ذهنی و جسمی ، حفظ فشار خون طبیعی و اجتناب از ضربه به سر با بستن کمربند ایمنی و کلاه ایمنی ممکن است شانس شما را در پیشرفت به سوی زوال عقلی در اثر  آلزایمر کاهش دهد.

این مهم است که به یاد داشته باشید، که علل دیگر زوال عقلی غیر از بیماری آلزایمر  نیز وجود دارد که ممکن است با روش هایی مثل غذا خوردن مناسب، ورزش، ترک سیگار، محدود کردن مصرف الکل قابل پیشگیری باشند.  دکتر می تواند در مورد اتخاذ دیگر عادات شیوه زندگی سالم که ممکن است به پیشگیری از زوال عقلی کمک کند، به شما توصیه هایی را مطرح کند.

noskhe.com