برای کاهش اشتها، روش های زیر استفاده کنید

یکی از اصلی ترین علل چاقی در بیشتر افراد همین داشتن اشتهاست. افرادی که با ولع و اشتها غذا میخورند خود به خود هم تعداد وعده های غذایی شان بالا میروند هم حجم غذای هر وعده آن ها از دیگران بیشتر میشود؛ در نتیجه این افراد با اضفه وزن رو به رو میشوند. در ادامه میخواهیم برای شما افراد خوش اشتها روش های مؤثر در کاهش اشتها را معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

1.از مواد غذایی حاوی فیبرها بیشتر استفاده کنید;

شواهد بسیاری وجود دارد که خوراکی های حاوی فیبر بخش عمده ای از اشتها را کاهش می دهند.بنابراین می توان با افزایش مصرف میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات که منابع اصلی حاوی فیبر هستند اشتهای خود را کاهش دهید.همچنین چون این مواد حاوی آب می باشند باعث می شود که شما احساس خوبی داشته باشید.

 

2.کاهش اشتها با سوپ یا پیش غذا

خوردن یک سوپ(گرم یا سرد)در ابتدای غذا و قبل از وعده ی اصلی باعث میشود غذای کمتری میل کنید.در نتیجه کالری کمتری جذب بدنتان خواهد شد.البته در نظر داشته باشید که نوع سوپ و پیش غذا باید به گونه ای انتخاب شود که پر چرب و پر کالری نباشد. بهتر است از سوپ ها و دسرهای کم کالری که از موادی با فیبر بالا تهیه شده است، استفاده کنید.

3. اشتهای خود را با خوردن یک سالاد بزرگ به چالش بکشید

یک مطالعه نشان داده است زمانی که افراد 3 پیمانه (فنجان) کم کالری سالاد(100 کالری) قبل از وعده اصلی غذا باعث میشود 12% کالری کمتری در طول غذا مصرف می کنند.و هنگامی که یک سالاد کوچکتر حدود 1.5 پیمانه(فنجان) کم کالری(50 کالری) بخورند،7% کالری کمتری در طول غذا مصرف می کنند. سالاد مورد مطالعه، ترکیبی از کاهو ،هویج، گوجه فرنگی ،کرفس ، خیار به همراه سس کم چرب یا بدون چربی بوده است. دقت داشته باشید که خوردن سالاد پرچرب و با کالری بالا حتی به مقدار کم می تواند شما را به خوردن غذاهایی با کالری بیشتر، حتی نسبت به زمانی که سالاد نخورده اید تشویق کند!

4.به رژیم خود وفادار باشید

کمی تنوع در وعده های غذایی بسیار خوب و حتی لازم است.اما داشتن چندین برنامه در یک وعده غذایی شما را به مسیر اشتباه هدایت می کند.اضافه کردن یک دوره اضافی در وعده غذاییتان، حتی به مقدار کم، معمولا کل کالری مصرفی در آن وعده غذایی را افزایش می دهد.(مگر اینکه سالاد یا سوپ کم کالری باشد)

5.خوردن یک پرتقال یا گریپ فروت

 

تحقیقات نشان می دهد که غذاهای گیاهی، کم کالری و سرشاز از فیبر محلول هستند. در این میان  پرتقال یا گریپ فروت باعث می شود فرد سریع تر احساس سیری کند و همچنین به ثابت نگه داشتن قند خون نیز کمک می کند.بهتر است بگوییم که این دو میوه به کاهش اشتها کمک می کند.از میان 20 میوه و سبزیجات پر طرفدار در میان مردم پرتقال و گریپ فروت دارای بالاترین میزان فیبر می باشند.

 6.مصرف شیر

افزایش میزان مصرف غذاهای لبنی کم چرب یک راه عالی برای دریافت دو پرئتئینی است که تصور می شود اشتها را سرکوب می کند.این دو پروتئین آب پنیر و کازئین است که اصلی ترین راه دریافت این دو، نوشیدن شیراست.تحقیقات اخیر نشان داده است که آب پنیر(بخش مایع پنیر) تأثیرش در کاهش اشتها به مراتب بالاتر از کازئین می باشد.

7.استفاده بعضی چربی ها با غلات ؛ البته نه به مقدار زیاد

هنگامی که غذای چرب می خوریم هورمونی به نام لپتین در بدن ترشح می گردد.این چیز خوبی است البته تا زمانی که ما به مقدار لازم استفاده می کنیم. مطالعات اخیر نشان داده است که کمبود لپتین(با توجه به یک رژیم غذایی بسیارکم چرب) می تواند اشتهای فرد را زیاد کند.بدیهی است که هدف ما عکس این عمل است. و البته این بدین معنی نیست که یک رژیم با چربی بالا انتخاب کنیم.

8.استفاده از سویا

سویا ،پروتئین و چربی همراه با کربوهیدراتها یا غلات است.تحقیقات نشان داده است که مصرف سویا به تنهایی برای فرد رضایت بخش است. و به احتمال زیاد اشتهای فرد را به نسبت غذاهای دیگر، بسیار کاهش می دهد. اما مطالعات اخیر بر روی موش ها نشان داده است که فقط یک جزء خاص در دانه های سویا دارای کیفیت و ویژگی سرکوب قطعی اشتها است.

9. آجیل

 

آجیل به دلیل داشتن پروتئین و فیبر در آن به شما کمک می کند که احساس رضایت داشته باشید.تعداد انگشت شماری ویتامین و مواد معدنی غنی شده موجود در آن به شما این امکان را می دهد که در بین وعده های غذایی بیشتر بتوانید بیشتر خودتان را نگه دارید.

10.سرعت غذا خوردنتان را پایین آورید.

حداقل 20 دقیقه طول می کشد که برای مغز شما پیامی فرستاده شود مبنی بر اینکه دیگر معده شما پر شده است و خوردن را متوقف سازید.زمانی که شما به آرامی غذا میل می کنید مغز این فرصت را پیدا می کند که با معده سازگار شود.و این عمل باعث کاهش میزان غذای شما نسبت به قبل خواهد شد

 

ارسال شده در 20 مرداد 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • مصرف حلیم برای افطار
  • حتما به فرزندتان موز دهید!
  • آموزش تصویری دسر کفشدوزکی برای اطفال
  • بين واكسيناسيون‌هاي دوران كودكي و ابتلا به اوتيسم ارتباطی وجود ندارد
  • خلاقیت کودک در عرض 24 ساعت
  • کاهش آسیب های ام اس با این دارو
  • جلوگیری از سکته مغزی با داروهای روماتیسم مفصلی
  • شناسایی خطرات هپاتیت
  • چه فلفلی بخوریم؟ تند یا شیرین (فواید)
  • چرا خوردن هندوانه مفید است
  • مراقبت های لازم زمان بیمارشدن کودک
  • خانم های باردار و این تغییرات نگران کننده
  • اینگونه دچار سکته مغزی نمی شوید!
  • هشدار لخته شدن خون برای بیماران
  • طرح ادغام دو سازمان مهم کشور
  • محبوبترین ها

  • زغال خوراکی برای کم کردن وزن
  • دردهای رایج در گردن و این عوامل
  • چند اصل برای دگرگون کردن زندگی
  • اهمیت افزایش قدرت ماهیچه های بدن
  • راهکارهای مقابله با سکسکه
  • غافلگیر شدن با اقدام این همسر عاشق
  • نشستن به مدت طولانی و عواقب باورنکردنی آن
  • پیشگیری از ایجاد دردهای عضلانی بهتر از درمان
  • آشپزخانه اتوماتیک و هوشمند مدل 2014
  • نکاتی مفید برای تشخیص سلامت پاها
  • تصمیم گیری نهایی در خانواده های امروزی
  • شغل های مخالف سلامتی
  • اهمیت وجود ایربگ در خودرو
  • عادات روزانه ای که باید تغییر کنند
  • موارد مهم درمورد دگزامتازون
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است