tips-for-growing-tomatoes
چه موادغذایی حاوی سموم کشاورزی هستند معمولا میوه هایی که پوست نرمی دارند بیشتر در معرض مسمومیت با کودهای شیمیایی هستند می خواهیم میزان مواد سمی موجود در گوجه فرنگی را بفهمیم چه علائمی در این ماده غذایی خبر از وجود کود یا سموم کشاورزی میدهد

 

این رگه های سفید باقی مانده نیترات است، ماده ای که منجر به بروز سرطان می شود. حالا در حین پرسیدن سوال از کارشناس و حین تنظیم مصاحبه به فکر گوجه فرنگی هایی هستم که نمک زده و با ولع بر روی آن دندانهایم را فشار داده ام و این سمها را جویده‌ام، گوجه فرنگی هایی که به سالاد شیرازی رنگ می دهد و به سالاد فصل طعم. لطفاً اگر گوجه فرنگی قاچ زدید و رگه سفید در آن دیدید، برای رعایت سلامت خودتان بدون لحظه‌ای تردید آن را روانه سطل آشغال کنید. ضرر مادی بهتر از افزایش احتمال ابتلا به سرطان است.

در تولید محصولات گیاهی باید عرف استفاده از مواد غذایی (کودها) و داروهای کنترل کننده عوامل خسارت زا (سموم) رعایت شود.

اگر ادعا کنیم بدون استفاده از کود و مواد شیمیایی معقول و کافی می توانیم محصول کشاورزی تولید کنیم ادعایی واهی کرده ایم چرا که یک گیاه همچون انسان هم نیاز به غذا و هم دارو دارد ضمن آن که با توجه به کمبود غذا در جهان باید تولید غذا با روش هایی صورت گیرد که در عین حالی که سلامت مواد تولیدی حفظ می شود تناژ تولید نیز افزایش پیدا کند.

زمان و نوع کود و میزان آن کود و مواد شیمیایی مورد استفاده باید توسط کارشناس بخش کشاورزی توصیه شود چرا که اگر اصول فنی رعایت نشود نه تنها موجب افزایش تولید نمی شود بلکه اثر سوء داشته و مسمومیت و آلودگی مواد غذایی را به دنبال دارد، معضلاتی که از چشم کشاورزان پنهان است.

باران هم یک نعمت الهی است اما اگر زیاد باریده شود باعث تخریب میشود و خسارت به دنبال دارد بنابراین انتظار میرود در تولید محصولات کشاورزی ضمن رعایت تغذیه مناسب محصول و تقسیط دورهای کودها به اراضی از هدر رفت نهاده های اولیه و همچنین آلودگی منابع آبی زیر زمینی و کاهش سلامت محصول جلوگیری کنند.

یکی از معضلاتی که برخی سموم و کودهای شیمیایی موجود در بازار دارند آن است که به دلیل پایین بودن کیفیت کشاورزان ناچارند تعداد دفعات استفاده از آنها را افزایش دهند و همین امر باعث آلودگی محصول، محیط زیست و آبهای زیر زمینی میشود.

تمامی محصولاتی که حد مجاز بقایای سموم رعایت نمی شود همچون گوجه فرنگی های دارای رگه های زرد در درون آن باید سوزانده شود اما متاسفانه این محصولات در ایران روانه بازار می گردد.

نیترات به‌سرعت با آبیاری شسته و وارد خاک می‌شود. گیاه هم آن را به‌سرعت جذب بافت خود می‌کند و پس از مدتی، نیترات را سر فرصت به نیتریت تبدیل می‌کند تا به‌شکل ساختار اسید آمینه و پروتئین دربیاید. وقتی که کشاورزان، کود زیادی به محصول خود می‌دهند، گیاه فرصت کافی برای تبدیل نیترات به نیتریت پیدا نمی‌کند بنابراین، به ‌جای نیتریت که مشکل چندانی ندارد، نیترات وارد بدن می‌شود و سلامت‌مان را به‌ خطر می‌اندازد. با این حساب و به‌دلیل نفوذ و تجمع نیترات در بافت گوجه‌فرنگی، امکان دفع آن با شستن یا پوست‌گیری محصول، وجود نخواهد داشت.

معمولا این مشکل در گوجه‌فرنگی‌‌های گیلاسی وجود ندارد. کشاورزان برای درشت و بازارپسند شدن محصولی مانند گوجه‌فرنگی، به آن کود زیادی می‌دهند و در نتیجه در بافت محصول نهایی شاهد تجمع نیترات خواهیم بود. این در حالی است که وقتی کشاورز می‌داند گوجه‌فرنگی‌های گیلاسی قرار نیست از یک حد خاصی درشت‌تر شوند، به اندازه کافی به آنها کود می‌دهد و از این رو، مشکل چندانی برای محصول نهایی ایجاد نمی‌کند
البته کارشناس دیگری می گوید :
برخی افراد ادعا می‌کنند نرم بودن بافت گوجه‌فرنگی می‌تواند نشانه تجمع نیترات در آن باشد که این ادعا چندان قابل‌استناد نیست. از طرف دیگر، گاهی گفته می‌شود وجود رگه‌های سفیدرنگ در گوجه‌فرنگی‌ها هم علامتی از تجمع نیترات در آنهاست اما این رگه‌های سفید، معمولا نشان‌دهنده عدم تعادل غذایی در محصول است. مثلا اگر کلسیم یا فسفر گوجه‌فرنگی کم باشد و به‌طور کلی، تعادل غذایی در محصول برقرار نباشد، گوشت میوه یا صیفی ما به‌خوبی رنگ نمی‌گیرد. تشخیص وجود نیترات بالا در محصولی مانند گوجه‌فرنگی، آسان نیست