مواد غذایی سمی مضرات لوبیا مضرات گیلاس مضرات سیب زمینی

شاید در ابتدا با خواندن این مطلب شوکه شوید. خوراکی هایی که در طول برنامه غذایی خود از آنها استفاده می کنیم، همیشه برای ما مفید نیستند. برخی از این مواد غذایی می توانند سمی باشند. به عبارتی دیگر استفاده ی بی رویه از برخی مواد غذایی که در ادامه به شما معرفی می کنیم می تواند برای شما به قیمت مسوم شدن و بروز مشکلات جدی در سلامتی تمام شود. با ما همراه باشید.

لوبیا
لوبیا جزء غذاهای سالم به حساب می‌آید و در تهیه خوراک‌ها و غذاهای مختلف استفاده می‌شود. این ماده خوراکی اگرچه سرشار از مواد مغذی همچون فیبر‌،‌ پروتئین، کربوهیدرات و آهن است اما در عین حال به عنوان بخشی از مکانیزم طبیعی دفاعی‌اش حاوی مقدار زیادی «لکتین» هم هست. پروتئین لکتین به طور بالقوه مانند حشره‌کش عمل می‌کند و به طبع وجود آن برای انسان‌ها عامل بیماری‌زا به حساب می‌آید. به طورمثال لوبیا قرمز حاوی ماده سمی «فیتوگلوتینین» است که به ویژه مصرف زیاد آن موجب حالت تهوع، استفراغ، دردشکمی و اسهال می‌شود.
بادام تلخ و تولید سیانور
بادام که معمولا در دسته خشکبار قرار می‌گیرد در حقیقت جزء دانه‌ها به حساب می‌آید. تعجب نکنید اگر بگوییم که بسیاری از بادام‌های خام در واقع خام نیستند زیرا بادام‌های خام تلخ به طور طبیعی حاوی سیانور هستند که در تولید قرص‌های سمی حشره‌کش‌ها هم کاربرد دارد. خرد کردن، گاز زدن و جویدن بادام تلخ می‌تواند سیانور موجود در آن را فعال کند. خوردن چهار تا پنج دانه بادام تلخ موجب سردرد خفیف، حالت تهوع و گرفتگی عضلات شکمی می‌شود.
سیانور در این میوه ها
سیب، گیلاس، هلو و آلو
دانه‌های موجود در این میوه‌ها نیز همچون بادام حاوی سیانور هستند که هنگام جویده شدن یا آسیب‌ دیدن دانه، ترکیب سیانور موجود در آن فعال می‌شود. درحالی‌که مصرف یک دانه ممکن است هیچ واکنشی به همراه نداشته باشد. خوردن بیش از یک دانه می‌تواند عواقب خطرناکی داشته باشد.
ریواس
در قسمت انتهایی برگ‌های پهن و سبز ریواس ترکیب اسید «اکسالیک» وجود دارد. اگرچه مصرف این اسید مرگ‌آور نیست اما می‌تواند به گیجی، سوزش دهان، دردشکم و در بدترین حالت سنگ کلیه، تشنج و رفتن به کما منجر شود.
سیب‌زمینی
اگرچه طعم سیب‌زمینی هنگامی‌که پخته یا سرخ می‌شود لذت بخش‌ است اما برگ‌های سبز و ساقه آن حاوی سولاتین است که در دوز پایین هم بسیار سمی است. به گفته کارشناسان، سیب‌زمینی‌هایی که در قسمت زیر پوستشان لکه‌های سبزرنگی وجود دارند و یا فاسد شده‌اند نباید مورد استفاده قرار گیرند. وارد شدن ماده سمی سولاتین به بدن موجب هذیان، اسهال، تب، توهم و فلج‌ شدن می‌شود.

www.belga.ir

ارسال شده در 22 مرداد 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • ورزش پیلاتس را انجام دهید ، به این دلایل شگفت انگیز
  • این 10 نشانه حاکی از اینست که بچه شما نابغه است
  • لیمو و فلفل چه بیماریهایی را بهتر ازدارو درمان میکند
  • نکاتی جالب در مورد رفتار های غیر شفاهی
  • ماهی تیلاپیا و زیانها و فواید آن بر سلامت انسان
  • روانکاوی خلق و خوی تک فرزندها
  • پر بازده و مفید بودن بدنسازی
  • کمبود روی در بدن و این هشدارها
  • محبوبترین ها

  • پیامد های جانبی چای و نیکوتین و الکل
  • مراقب این تداخل غذایی مضر باشید
  • چگونه با تغذیه مناسب به کمک دستگاه گوارش برویم؟
  • 6 میوه ای که باعث کاهش چربی شکم می شود
  • برای مصرف نان این نکات را در نظر بگیرید
  • بخور نخور های ترشی
  • با خوردن کلم بروکلی از سرطان پیشگیری کنید
  • آیا وجود فیبر در رژیم غذایی ضروری است؟
  • رپورتاژ

  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • کلینیک سیب سرخ -گونه‌گذاری،فرم‌دهی چانه، برجسته‌سازی لب
  • بهترین و کم هزینه ترین گزینه لیپوماتیک
  • الو دکتر

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است