آیا میدانید کدام فیبر مفید است؟ کدام فیبر بی فایده؟

در بیشتر غذاهایی که ما میخوریم فیبر وجود دارد ولی یک چیز خیلی مهم این است که کدام فیبر به درد ما میخورد و کدام فیبر برای ما بی فایده است؟ تا به حال به بحث فیبر غذایی خیلی پرداخته شده است و شاید دیگر برای شما به شکل کلیشه در آمده باشد ولی خیلی خوب است که بدایم چیزی که الان میخوریم برای ما مفید است یا تنها معده ی ما را پر میکند؟!

روزانه چه مقدار فیبر باید دریافت کنیم؟

فیبرهای گیاهی را تبدیل به منبع اصلی خود کنید: سبزیجات، آجیل ها و دانه ها. من با هر وعده غذایی، سه فنجان سبزیجات خام استفاده می کنم. شاید زیاد به نظر بیاید اما وقتی این مقدار سبزیجات را بپزید زیاد هم نخواهد بود.

در کنار فیبر آب را نیز فراموش نکنید. سعی کنید با توجه به میزان فعالیت خود به اندازه کافی آب بنوشید تا باقی مانده ها را حذف کند.

منابع فیبر مورد علاقه من:

  • میوه ها: سیب، کیوی، گلابی، انواع توت، گیلاس، موز سبز، لیمو
  • سبزیجات: بروکلی، بروکسل، گل کلم، کلم، لوبیا سبز، سیب زمینی شیرین، کدو سبز، هویج، مارچوبه، کنگر، پیاز، سیر، تره فرنگی
  • آجیل ها و دانه ها: بادام، گردو، پسته
  • سوپر غذاها: بذر کتان خرد شده، کاکائو
  • حبوبات: لوبیاها حاوی نشاسته مقاوم هستند که برای باکتری های روده بسیار مفیدند. حبوبات حاوی مواد ضد مغذی هستند که مانع جذب ویتامین ها و مواد معدنی خاصی می شوند و بسیاری از مردم درست نمی توانند تحملشان کنند. حبوبات را باید خیساند و خوب پخت.

از چه فیبرهایی اجتناب می کنم؟

سبوس

سبوس خارجی ترین لایه دانه غلات است و حاوی مواد ضد مغذی است که از جذب برخی ویتامین ها و مواد معدنی خاص جلوگیری می کند.

دانه ها

در بین دانه ها گندم و جو نیز حاوی مواد ضد مغذی هستند که می توانند باعث ایجاد التهاب و آسیب رسیدن به لایه درونی روده شوند. تورم و مشکلات دستگاه گوارشی می توانند منجر به بسیاری اختلالات گوارشی و سیستم ایمنی بدن شوند.

چگونه به روز خود فیبر اضافه کنیم؟

صبحانه

من به اسموتی این مواد را اضافه می کنم:

  • میوه هایی نظیر توت ها، گلابی، کیوی، موز سبز، سیب
  • سبزیجاتی نظیر اسفناج، خیار یا کرفس

 

ناهار

  • سبزیجاتی نظیر کلم، هویج، اسفناج پیاز، سیر، بروکلی یا گل کلم به صورت خرد شده یا پخته شده به همراه پروتئین و چربی های سالم.
  • آجیل و دانه هایی که حاوی فیبر باشند.

شام

  • سبزیجات پخته یا خرد شده، مانند بروکلی، کلم، پیاز، سیب زمینی شیرین، کدو سبز
  • دانه ها و آجیل های بوداده شده

 

امیدوارم خواندن این مقاله باعث شده باشد که به مصرف بیشتر سبزیجات و فیبر تشویق شوید. شما هم می توانید با انتخاب درست غذایی بدون اینکه میزان مصرف کالری خود را بیش از حد بالا ببرید، به برنامه روزانه تان فیبر اضافه کنید.

ارسال شده در 23 مرداد 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • ترویج خلاقیت در فرزند
  • آیا انگور برای دیابتی ها بد است؟
  • نکاتی مفید برای کاهش خشم و احساس شادی
  • خطرات ابتلا به آرتروز
  • قرص های ضد بارداری چه عارضه هایی دارند
  • انار ؛ ناجی بیماری آلزایمر
  • نشانه های بیماری در هر یک از اعضای بدن
  • درباره نقطه حضیض خورشیدی بیشتر اطلاعات کسب کنیم
  • ریش و رعایت بهداشت
  • کدام رفتار خانمها برای آقایان غیر قابل تحمل است
  • راهکارهای پیشنهادی برای رفع افسردگی همسر
  • نظریه آقای سلیگمن درباره رفتار شناختی
  • برای افزایش تعداد اسپرم این 7 شیوه را بدانید
  • تاثیرات مفید دانه‌های کنجد بر مغز جنین
  • افزایش نیاز جامعه جهانی به روانپزشکان
  • محبوبترین ها

  • سندروم راپونزل یا وسواس موخوری
  • هرگز با ساعت زنگ دار بیدار نشوید
  • آخرین خبر از زمین لرزه استان فارس
  • نوشیدنی های انرژی زا ممنوع!
  • کاهش افراد مبتلا به بیماری سل در ایران
  • هر آنچه درباره ژن AMPK باید بدانید
  • مراقبت از بیمار توسط پرستار در منزل
  • رونمایی از اولین گوش مصنوعی
  • بازدید از اقدامات درمانی هلال احمر در مرز چذابه
  • اسپری مختص خواب
  • کاغذ خودپرداز و مضراتش برای بدن
  • انسان ها به کشف اکسیر جوانی نزدیک شدند
  • چای کیسه ای اصل و تقلبی را از هم تشخیص دهید
  • چاق شدن جنین در این جاها
  • اگر رنگ روشن می پوشید اعتماد به نفستان بالاست
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است