1100_9_things_you_shouldnt_say_to_your_child
زمانی که با فرزندتان حرف می زنید باید مراقب سخنانتان باشید و سعی کنید به روحیات و طرز فکر آن ها آسیبی وارد نسازید تاثیرات حرف های پدر و مادر بر اطفال بسیار حائز اهمیت است و شخصیت ان ها را در آینده خواهد ساخت

بسیاری از والدین از این که مجبورند هر از چند گاهی برای رفتارهای زشت کودکانشان با آنها به گفتگو بنشینند، شکایت می‌کنند. گاهی منشا این مشکلات، جملات نامناسبی است که والدین به فرزندان خود می‌گویند و هیچ تاثیر روی آنها ندارد…

 

بسیاری از والدین از این که مجبورند هر از چند گاهی برای رفتارهای زشت کودکانشان با آنها به گفتگو بنشینند، شکایت می‌کنند. گاهی منشا این مشکلات، جملات نامناسبی است که والدین به فرزندان خود می‌گویند و هیچ تاثیر روی آنها ندارد. اگر شما نیز یکی از جملات زیر را بکار می‌برید، باید بگوییم که تنها وقت‌تان را تلف می‌کنید.
«تمومش کن»
احتمالا شما هم جملاتی مانند «بس کن» و «تمومش کن» را خطاب به کودکتان زیاد به کار می‌برید. به عنوان مثال زمانی که او پایش را مدام به زمین می‌کوبد یا در ماشین زیاد تکان می خورد. اما باید بدانید که این جملات مشکل شما را حل نمی‌کند زیرا کودکتان با شنیدن آنها رفتار اشتباه خود را تشخیص نمی‌دهد.
به جای آن چه بگوییم؟ شما می‌توانید از این جمله استفاده کنید: «لطفا پایت را به زمین نکوب زیرا صدای آزار دهنده‌ای دارد.»
«شیطونی نکن»
این جمله معانی بسیاری دارد. به عنوان مثال زمانی که شما این جمله را به هدف درست صحبت کردن کودکتان به او می‌گویید، ممکن است برداشت او چیز دیگری مانند تن صدای بلند اسباب بازی‌اش باشد. بنابراین این جمله مناسبی نیست زیرا رفتار درست را به کودک نشان نمی‌دهد.
به جای آن چه بگوییم؟ دقیقا به کودکتان بگویید که کدام رفتار درست است. به عنوان مثال: «با مهربانی با برادرت صحبت کن» این جمله باعث می‌شود که او دقیقا درک کند کدام رفتار مناسب و کدامیک نامناسب است.
«درست بازی کن»
زمانی که هنگام بازی با کودکتان متوجه می‌شوید که او در حال جرزنی است و این جمله را به او می‌گویید، در واقع تاثیری بر او ندارد زیرا او منظور شما را از کلمه «درست» نمی‌فهمد.
به جای آن چه بگوییم؟ دقیقا رفتاری را که می‌خواهید از کودکتان ببینید، به زبان آورید. به او بگویید: «قوانین بازی را رعایت کن».
«حرف نزن»
مشکل این جمله آنجاست که کودکتان دلیل حرف نزدن را نمی‌فهمد. آیا در مکان ساکتی هستید و از او می‌خواهید که آرام‌تر صحبت کند یا این که به غر زدن خود ادامه ندهد؟
به جای آن چه بگوییم؟ برای او توضیح دهید که چرا چنین چیزی از او می‌‌خواهید. «اینجا کتابخانه است، آرام‌تر صحبت کن» یا «بگذار نوبت تو شود، سپس صحبت کن»
«مراقب باش»
این جمله ساده تاثیری روی رفتار کودکتان نمی‌گذارد. منظور شما چیست؟ آیا هنگام نوازش سگ یا هنگام دوچرخه سواری باید مراقب باشد؟»
به جای آن چه بگوییم؟ منظور خود را دقیقا بیان کنید. به عنوان مثال «آن لیوان را با دو دستت بگیر تا نیافتد»