12

شاید شما به دلیل ابتلا به کمر درد میخواهید فقط استراحت کنید و فعالیت بدنی را در این مدت متوقف کنید؛ ولی این نکته را همواره بخاطر داشته باشید که استراحت کردن دردی را دوا نمیکند هیچ ؛بلکه باعث بدتر شدن کمر درد هم می شود. پس ببینیم این کمر درد چرا بوجود می اید و چه درمانهایی دارد

در واقع ممکن است تنها چیزی که برای درمان  به ان نیاز باشد،ورزش کردن باشد.

پیش از انجام ورزش باید با یک متخصص طب فیزیکی وتوانبخشی یا متخصص زنان  وزایمان مشورت شود  زیرا ممکن است بدلایلی  انجام انواعی از ورزش  برای بیمار  مضر باشد وحتی پزشک تشخیص دهد که  نباید مطلقا ورزش انجام گردد.سپس  در صورت تایید پزشک خانم حامله می تواند ورزشهای زیر را انجام دهد:

ورزش های کمردرد و   درد باسن(نشیمنگاه )مشابه هم هستند،بنابر این یکجا گفته می شوند.

۱-ورزشهای تقویت کننده  برای کمک به اماده شدن عضلات  کمر، باسن(نشیمنگاه )وپاهاو تقویت حمایت عضلات از ناحیه کمر وباسن وتقویت عضلات شکم

۲- ورزشهای کششی برای  افزایش انعطاف پذیری عضلات حمایت کننده از ناحیه پشت وپاها. مراقبت بعمل آید که ورزشهای کششی با ملایمت انجام شود،زیرا کشش سریع وزیاد عضلات می تواند فشار بیشتری به مفاصل وارد کرده وحتی باعث کشیدگی انها شود. باید توجه شود در بارداری مفاصل شل تر می شوند. برخی از ورزشهای یوگا می توانند به انعطاف پذیری بدن کمک  کنند اما باید مراقب بود که برای مادر مضر نباشند.

۳- شنا: شناورزش مناسبی در بارداری است زیرا علاوه بر تقویت عضلات کمر وباسن ،باعث تقویت عضلات شکم  وبهبود درد نیز می شود. بعلاوه  کم شدن وزن وسبکی  ناشی از غوطه ور شدن دراب باعث رفع کشیدگی از مفاصل ورباطها می شود. اگر  در محل زندگی  کلاسهای مخصوص شنا برای زنان باردار وجود دارد شرکت در آنها توصیه می شود. اما استخر باید آب مناسب وتصفیه داشته باشد. استفاده بیش از حد از کلر یا سایر مواد شیمیایی دیگر در آب استخر برای مادر باردار مضر است.

 

4-پیاده روی ورزش ساده دیگری است که می توان براحتی  انجام داد وهمیشه در دسترس است.

۵- برای بهبود کمردرد،  ورزش پلویک تیلت را انجام دهیدکه   باعث کشش عضلات شده وبمرورزمان انهاراتقویت می کند.روش انجام پلویک تیلت:  باید توجه داشت حرکتهای با حالت خوابیده  به پشت در سه ماهه دوم و سوم ممنوع است. ورزشهای به حالت چهار دست و پا نیز در سه ماهه سوم ممنوع است.

بر روی زانوها (حالت کنده زانو)ودستها  نشسته  واماده ورزش شده . ارنج های مستقیم وکشیده باشد اما قفل نشوند. بازوها از شانه ها فاصله داشته باشندو  زانو ها هم از یکدیگر فاصله داشته  باشند. کمر  برجسته وگرد شده  و باسن را به پائین فشار داده شود در همین حال نفس باید نفس عمیق کشیده شود. کمر به حالت طبیعی  و ریلاکس برگردانده وهمزمان هوای ریه  بیرون داده شود. این حرکات  با توجه به توانایی  تکرار شود. ورزش  ها را نباید تا حد خستگی انجام داد. با توجه به اهمیت موضوع کلاسهای آموزش ورزش در مطب دکتر رئیسی دایر می باشد.