عوارض نمک عوارض شکر رژیم غذایی جایگزین نمک جایگزین شکر تغذیه مناسب

اگر بخواهیم عوارض مصرف نمک و شکر را کنار هم بگذاریم و نگاهی به آن بکنیم؛ مجموعه ی کامل و البته سرسام آوری از بیماری ها را میتوانیم کنار هم ببینیم. نمک و شکر یا بهتر است بگوییم این هروئین های خوراکی در ایران بسیار طرفدار دارند و این قضیه نگران کنندست. در ادامه میخواهیم نگاهی کلی به عوارض نمک و شکر داشته باشیم و در آخر چند جایگزین مناسب برای آن ها به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

عوارض مصرف نمک زیاد چیست؟

مصرف نمک زیاد سبب ابتلا به فشار خون بالا، سکته قلبی، سکته مغزی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم، ادم یا ورم می شود.

 

چگونه از بروز عوارض ذکر شده جلوگیری نماییم؟

۱- از میزان نمکی که هنگام پخت به غذا اضافه می کنید بکاهید.

۲-  از نمکدان در سر سفره  استفاده نکنید.

۳ – از مصرف غذا های کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده و آماده به علت داشتن نمک زیاد خودداری کنید.

۴- از مصرف غذا های شور مثل آجیل شور، انواع فرآورده های غلات حجیم شده، چیپس، انواع ترشی‌ ها، انواع شور نظیر خیار شور و کلم شور، ماهی دودی، سوسیس و کالباس اجتناب کنید.

جایگزین مناسب نمک در غذاها چیست؟

از طعم دهنده هایی مثل آویشن، شوید، سیر، آب لیمو ترش ،گلپر یا آب نارنج و … به جای نمک استفاده کنید.

مصرف زیاد شکر چه عوارضی برای بدن دارد؟

۱-مصرف زیاد شکر در جذب  عناصر کلسیم و منیزیوم در بدن اختلال ایجاد می کند. چنانچه شما یک  لیوان شیر  را با کیک یا شکلات میل  کنید هیچ کلسیمی در استخوان های شما ذخیره نخواهد شد چرا که بدنتان در جذب کلسیم دچار مشکل خواهد شد.

۲- مصرف زیاد شکر مقدار عناصر کروم و مس بدن را کاهش می دهد.

۳- شکر عامل اصلی سنگ مثانه می باشد.

۴- عامل اصلی ایجاد سنگ کلیه مصرف شکر است و شکر به کلیه ها آسیب می زند.

 

۵- شکر باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن  در مقابله با  عوامل بیماری زا  می گردد.

۶- شکر می تواند سبب تصلی شرایین و گرفتگی عروق شده و شانس ابتلا به سکته را در فرد مصرف کننده بالا ببرد.

۷- مصرف شکر توسط  کودکان سبب کاهش سطح هوشی  و راندمان تحصیلی آن ها  می شود .

۸- مصرف زیاد شکر سبب پیری زودرس پوست می شود .

جایگزین های مناسب برای شکر چیست؟

۱- عسل
۲- شیره انگور. توت یا خرما
۳- توت
۴- خرما

ارسال شده در 27 مرداد 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • درمان برخی اختلالات بدن با اوزون تراپی
  • مصرف میوه و سبزیجات قرمز یا زرد رنگ
  • یک دنیا عارضه با مصرف جگر مرغ
  • احترام به روحیه دختران
  • مشکلات روحی یک زن باردار
  • پوسیدگی دندان و مصرف مواد قندی
  • مراقب بالا رفتن چربی خون باشید
  • راه حل طب سنتی برای وسواس
  • واریکوسل و پیامد های درمان نکردن آن
  • نکاتی که باید درباره زخم بستر بدانید
  • تمریناتی برای بالا بردن سرعت بدن
  • جلوگیری از ایجاد گرسنگی
  • اضافه وزن: کم شدن تحرک بدنی، نه دریافت کالری زیاد
  • عوارض مصرف زیاد تخم کتان
  • 10 باور نادرست عامیانه درباره ی علم پزشکی
  • محبوبترین ها

  • لاغری در هر سنی سبب بهبود سلامت قلبی و عروقی می گردد
  • سوغاتی به نام کرونا ویروس با حجاج
  • دروغگویی به پزشک چه نتایجی به بار می آورد
  • بهترین و مناسب ترین خوردنی ها در افطار
  • سیگار تا چه حد باعث بروز سرطان می شود
  • گرما زدگی در کمین شماست مراقب باشید
  • مهار فراموشکاری و پیشگیری از کم شدن حافظه
  • واکسن آنفلوانزا برای این افراد مضر است!
  • گیاهان خانگی و جلوگیری از سرطان
  • چند جلسه و چه میزان کرایولیپولیزبرای لاغری لازم است؟
  • روش های ساده برای از بین بردن چربی در بدن
  • 11 دلیل برای اینکه هیچ وقت نباید کار تمام وقت داشته باشید
  • غذاهای مناسب برای سه تا چهار ساعت قبل از تمرین
  • مزه دارکردن برنج قهوه ای
  • احتمال ابتلا به چاقی در کودکان را با آزمایش خون می توان تخمین زد
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است