آیا علائم تومور بینی و سینوس را میدانید؟

علل مختلفی برای ایجاد تومور در مکان های مختلف بدن وجود دارد. تمور ها به دو دسته ی خوش خیم و بد خیم تقسیم میگردند و ناحیه بینی و سینوس مانند دیگر نواحی بدن ممکن است دچار غده یا تومورهای بدخیم یا خوش خیم گردد. این نوع بیماری علی رقم سختی ای که دارد، قابل درمان است ولی نکته قابل توجه اینجاست که تومورها در این ناحیه علائمی شبیه به بیماری های دیگر دارند. در ادامه بیشتر درباره تومور های بینی و سینوس صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

 تومورهای خوش خیم در بیشتر موارد رشد آهسته داشته و به بافتهای مجاور دست اندازی نمیکنند وکپسولی که دور آنها را گرفته موجب میشود عمل جراحی برداشتن آنها آسانتر باشد .تومورهای بدخیم رشد سریع دارند .بشدت در استخوان ،عصب ،بافت نرم و پوست نفوذ میکنند به همین علت درمان آنها مشکلتر است .این تومورها باعث متاستاز میشوند یعنی سلولهای غده در خون و سیستم لمف وارد و در مناطق مختلف بدن پخش میشود . به عبارتی این درگیری در غده های بدخیم منحصر به تنها محل اولیه نبوده و در جاهای دیگری نیز ممکنست دیده شود .

متاسفانه تومورهایی که در ناحیه بینی و سینوس دیده میشوند علایم اختصاصی ندارند ونشانه های آنها مانند بیماریهای شایع و بی خطر دیگر است . این موضوع موجب میگردد که در بسیاری موارد بیمار و حتی پزشک این علایم را به حساب بیماریهایی مثل سرماخوردگی یا سینوزیت گذاشته و ماه ها تشخیص بیماری به تاخیر می افتد .

نشانه ها شامل این موارد است:
گرفتگی بینی بویژه اگر یکطرفه باشد .
ترشح بینی بویژه اگر یکطرفه باشد .
خونریزی یکطرفه بینی
درد صورت

جابجا شدن دندانها یا لق شدن دندانهای مصنوعی
زخم یا خونریزی کام
بیرون زدگی چشم
دوبینی یا کاهش بینایی

اشکریزش
تورم صورت بویژه گونه
تورم گردن

این علایم در بیماریهای دیگری مانند سرماخوردگی و سینوزیت هم دیده میشود و نکته مهم اینست که تکرار و تداوم این نشانه ها بیش از دو تا سه هفته بسیار مهم وجدی است .ودراین موارد مراجعه و تشخیص بموقع موجب نجات بیمار است . زیرا آنچه موجب پیروزی بر سرطان میشود ، تشخیص زودرس میباشد .در ضمن متاسفانه تومورهای بینی و سینوس در کودکان هم دیده میشود .ولذا نباید این موضوع را فراموش کرد.