7045_640_PK_CO_7045_CD_ITD0815_640

 درباره مرغ سبز و نحوه پرورش آن چه میزان اطلاع دارید این مرغ ها چرا سبز نامیده می شوند و به چه دلایلی مصرف آن ها نسبت به مرغ ارگانیک مفید تر است ویژگی های مختلف این مرغ ها را در ادامه مطلب برایتان خواهیم گفت

مرغ سبز مرغی است که به آن آنتی‌بیوتیک و داروهای آنتی کوکسیدیوز که درمانگر نوعی بیماری انگلی طیور با همین نام است داده نشده است. خوردن مرغ سبز پیشنهاد می شود.

تفاوت مرغ سبز و مرغ ارگانیک

دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی، با اشاره به ارگانیک نبودن مرغ‌های عرضه شده با نام و عنوان مرغ سبز در فروشگاه‌ها گفت: تنها تفاوت این مرغ‌ها آن است که به آنها آنتی‌بیوتیک و داروهای آنتی کوکسیدیوز که درمانگر نوعی بیماری انگلی طیور با همین نام است داده نشده است. دکتر آراسب دباغ مقدم اضافه کرد: هنوز این امکان مهیا نیست که مرغدار یا سازمان ناظری بخواهد مرغ را در شرایط ویژه و کنترل شده ای پرورش دهد و نام ارگانیک بر روی آن بگذارد.

این متخصص درباره تصور برخی افراد از ارگانیک بودن گوشت‌های موسوم به مرغ سبز گفت: مرغ وقتی ارگانیک محسوب می شود که در طول دروه رشد از شرایط ویژه ای برخوردار باشد. یعنی از نظر آب، غذا و محیط زندگی شرایط کاملا طبیعی و کنترل شده ای داشته باشد. بنابراین به صرف استفاده نکردن از داروهای انتی‌بیوتیک نمی‌توان نام ارگانیک را به آن اطلاق کرد. هنوز هیچ مرغ معمولی یا سبز بسته‌بندی‌شده ارگانیکی نداریم و اگر عرضه کنندگان این محصولات چنین ادعایی کنند، صحت ندارد. فعلا فقط مرغ سبز، مرغ بدون آنتی بیوتیک محسوب می شود. این مرغ در طول دوره پرورش چهار نوبت (ابتدای رشد، دو نوبت اواسط رشد و یک نوبت انتهای رشد) توسط سازمان دامپزشکی کشور مورد آزمایش و نمونه برداری قرار می گیرد و اگر عاری از آنتی بیوتیک باشد مجوز فروش آن به نام مرغ سبز، نه به نام ارگانیک، صادر می شود.

به گفته این متخصص صنایع غذایی، این نوع مرغ در مرغداری هایی که مدیریت بهداشتی بالایی دارند قابل پرورش است و طعم بهتری دارد.مسئول نظارت بر کلیه فراورده های خام دام و طیور یعنی آن دسته از محصولاتی که پخته و فراوری نشده باشند همچون مرغ خام معمولی و سبز بر عهده سازمان دامپزشکی کشور است. مرغ های معمولی هم باید توسط مسول فنی-بهداشتی مرغداری بررسی شوند که از آخرین زمان مصرف آنتی بیوتیک در مرغداری تا هنگام ارسال مرغ ها به کشتارگاه، مدتی که ما به آن دوران منع مصرف می گوییم، سپری شده باشد. البته ممکن است بر اساس وجدان کاری مرغدار و دکتر دامپزشک، برخی این دوران را رعایت نکنند و گواهی صوری صادر شود.

وی با اشاره به این‌که در حال حاضر آزمایشی در مورد مرغ های معمولی توسط سازمان دامپزشکی کشور انجام نمی شود و در این زمینه، تنها فعالیت های پژوهشی در قالب طرح های تحقیقاتی انجام شده است، درباره امکان کاهش اثر نامطلوب آنتی‌بیوتیک با حرارت دادن در زمان پخت گفت: برخی از آنتی بیوتیک ها در اثر حرارت حین پخت‌وپز خنثی می شوند و از میزان سمی بودن آنها کاسته می شود، اما برخی دیگر خیر. در هر صورت بهتر است مرغ فاقد آنتی بیوتیک باشد یا زمان منع مصرف آن رعایت شده باشد.

ارسال شده در 28 مرداد 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • طب سنتی برای بیماری کودکان
  • نوشیدنی مخصوص ماه رمضان برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • در روز چه مقدار آب باید بخوریم؟
  • استرس پرستاران
  • آیا ماهی در روند استخوان سازی تاثیر گذار است؟
  • دانستنی هایی در مورد زگیل آلت تناسلی
  • روانشناسی افراد باهوش و ذکاوت
  • رفت و آمد همسر با آشنایان
  • تمرینات مناسب برای کسب به آرامش
  • سفیدی مو با کدام خوراکیها دیرتر به سراغ انسان می آید
  • خوردنی های موثر برای تقویت ذهن
  • بهبود سندرم تخمدان پلی کیستیک با خوردن مغزها
  • ۸ ویژگی متولدین ماه نوامبر
  • برای رفع کمردرد چه ورزشی توصیه میشود
  • شیوه های مدیریت کلاس درس کودکان ADHD
  • محبوبترین ها

  • تشخیص دروغهای دیگران با چند تکنیک
  • باورهای نادرست برای کارآفرین موفق شدن
  • رنگ لباس افراد بیانگر شخصیت آنهاست
  • مقابله با افسردگی با عکسبرداری از مغز
  • فشار روحی و روانی شما را می کشد!
  • اختلال روانی در زمینه پرخوری
  • حدس اختلال افسردگی در افراد از طریق چشمان
  • لجاجت با همکار
  • همکار حسود
  • نظریه تبدیلی چامسکی
  • چرا بانوان با مسئله افسردگی بیشتر درگیرند
  • کارهای لازم جهت تغییر طرز فکر
  • خلق و خوی افسرده و این ویژگی ها
  • روانشناسی استرس در حین ورزش کردن
  • زندگی و سازش با همسر کم حرف
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است