4358a5961ba9458daf08b3080286aac373def3b3 چاشنی های درمان کننده گیاهی برای بدن

چاشنی های مختلفی که برای طعم دارکردن و خوشبوکردن غذاهایتان از آن ها استفاده می کنید گیاهانی هستند که حاوی خاصیت های بیشماری برای بدن می باشند که انواع خاصیت های ضدسرطانی و درمان کننده برای بدن دارند

در قسمت دوم این مقاله، با اثرات و خواص درمانی برخی از گیاهان دارویی و ادویه‌ها از قبیل دارچین، زنجبیل،‌ هل، رزماری،‌ زیره و آویشن برای سلامتی آشنا می‌شوید.

اما این گیاهان علاوه بر اثراتی که بر بو، طعم و ویژگی‌‌های ظاهری غذا دارند می‌‌توانند به مقدار کمی بر املاح معدنی و ویتامین‌‌های موجود در غذا نیز بیافزایند. نکته قابل توجه، وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی در این گیاهان است که می‌‌تواند از تشکیل رادیکال‌های آزاد در سلولها جلوگیری نموده و نقش مهمی در پیشگیری از سرطان ایفا کند.

کورکومین (Curcumin) یا دی فرولوئیل متان نمونه‌‌ای از آن‌‌هاست که بعنوان جزء فعال ادویه زردچوبه و آنتی اکسیدانی قوی شناخته می‌‌شود و از ویژگی‌‌های ضد التهابی نیز برخوردار است.

با وجود اثرات مثبت و خواصی که این ادویه‌‌ها بر غذا و بدن دارند اما باید توجه داشت که از این مواد نمی توان به هر مقداری مصرف نمود چرا که این ترکیبات جزئی از گیاهان دارویی بوده و دارای خواص دارویی هستند و نمی توانند جایگزین غذاها گردند و یا در سطح آن‌‌ها مورد استفاده قرار گیرند چرا که در این حالت نه تنها اثرات مفیدی نخواهند داشت بلکه ممکن است بدن را با مشکلات مختلف از جمله بیماری‌‌های گوارشی مواجهه سازند.

بنابر این، باید به مقدار مصرف آنها در غذا توجه نمود و از مصرف بیش از حد و مداومت بر مصرف آنها پرهیز نمود و تنها در مقداری استفاده کرد تا هدف از به کار بردن آن را تامین نماید.

باید توجه داشت که بسیاری از این ادویه‌‌هایی که در ترکیبات غذایی به کار می‌‌روند دارای طبیعتی گرم و خشک بوده و مصرف مداوم آنها سبب تغییر مزاج خواهد شد.

کاربرد برخی از این گیاهان در غذا

دارچین

دارای طبیعتی گرم و خشک است که می‌‌توان برای تعدیل غذاهای سرد و متمایل ساختن آنها به سمت گرمی از آن استفاده نمود. و بعنوان جزئی از ادویه پلویی در این دست غذاها مصرف نمود.

هم چنین، این ادویه به هضم غذا و بهبود طعم و بوی غذا کمک می‌‌کند. و برای استفاده در غذای افراد سرد مزاج بسیار مناسب است و در کنترل قند بیماران دیابتی نیز تاثیر دارد.

 

زنجبیل

این گیاه با طعم تندو تیزی که دارد می‌‌تواند طعم مطبوعی را برای طرفداران این طعم ایجاد نماید. همچنین، با طبیعت گرم و خشکی که دارد در متمایل ساختن طبیعت غذا به سمت گرمی بخصوص در فصل زمستان موثر است.

هل

بعنوان ادویه‌‌ای معطر در بسیاری از غذاها و نوشیدنی‌‌ها قابل استفاده است که از رایج‌ترین کاربردهای آن استفاده در چای است. از عرق این گیاه نیز در تهیه دسرها استفاده می‌‌شود.

رزماری

گیاهی دارویی که به دو صورت خام و پخته قابل استفاده است. این ادویه بدلیل داشتن آنتی اکسیدان رزمارینیک اسید می‌‌تواند تولید مواد مضر در زمان استفاده از روغن را کاهش دهد.

زیره

زیره نیز دارای طبیعتی گرم و خشک بوده و در برطرف نمودن نفخ شکم موثر است و می‌‌تواند در هضم بهتر غذا نیز موثر باشد.

آویشن

از سویی کاربردهای درمانی این گیاه بخصوص در بیماری‌‌های تنفسی و سرفه و از سویی دیگر مصرف آن به منظور بهبود هضم و عطر در سالاد و غذاهایی مانند انواع پیتزا و ماکارونی آن را به گیاهی پرکاربرد مبدل ساخته که دارای فعالیت‌‌های ضد میکروبی نیز است که از مواد موثر تیمول و کارواکرول موجود در آن هم به عنوان نگهدارنده مواد غذایی در صنایع غذایی استفاده می‌شود.

 

 

ارسال شده در 28 مرداد 1395 توسط دکتر سلام با موضوع طب سنتی و گیاهان دارویی

پیشنهاد سردبیر

  • میزان آلودگی هوای خانه های ایرانی ۳ برابر فضای بیرون
  • اگر به صد ساله شدن فکر می کنید
  • آقایانی که اضافه وزن دارند، ریسک شکستگی استخوان زیادتر است
  • دوستیابی با این ویژگی ها به نفع شماست
  • اعتیاد های تکنولوژیک را کنار بگذارید
  • همبرگرهای جدید بمبی مرگبار برای سلامت انسان
  • افسردگی یکی از اصلی ترین مشکلات اعتیاد
  • راهکار هایی برای رفتار با همسر افسرده
  • کشنده ترین بیمار یهای غیر مسری
  • پیوند کلیه را جدی بگیرید
  • ورزش با وجود اختلالات فشار خون
  • خطر خشک سالی تحدید بزرگی برای استان فارس
  • 5 نکته برای افزایش زیبایی درونی و بیرونی در طول روز
  • ساعات مهم برای اوج عصبانیت
  • زمان طلایی برای میل این خوراکی روزمره
  • محبوبترین ها

  • چه کنیم به سنگ صفرا دچار نشویم؟
  • خطر زخم معده با نوشیدن آب در بین غذا
  • اگر دندان هایی سلام می خواهید ، این غذا ها را نخورید
  • این نوشیدنی ها شما را چاق و لاغر میکند!
  • همه مواد مفید را برای لاغر شدن بخورید
  • در باره رژيم‌هاي آبميوه و سبزيجات این موارد چهارگانه را باور نکنید
  • پرهیزات مهم در هنگام سرماخوردگی
  • مواد غذایی ترش و این آسیب ها
  • مشکلات خوابتان را با غذا حل کنید
  • سبزیجات را چگونه بپزیم که خواص آن حفظ شود
  • اهمیت مصرف ماهی برای مبتلایان به کم‌کاری تیروئید
  • چربی سوزی و سم زدایی بدن با مصرف این صبحانه
  • ضروری بودن اسیدپنتوتنیک
  • درمورد غذا خوردن و چربی سوزی این نکات را بدانید
  • ارتباط بین تغذیه و سلامتی در زندگی انسان
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است