دکتر احمدی لاریجانی/ساختمان پزشکان
دکتر احمدی لاریجانی
دندان پزشک
ساج
کلینیک ساج
تزریق ژل و بوتاکس
دکتر ادیب
دکتر محمود ادیب
جراح دندانپزشک ایمپلنتولوژیست
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر فراهانی/ ساختمان پزشکان
دکتر مهدی فراهانی
متخصص جراحی
دکتر مجید نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
دندانپزشکی هیراد/ساختمان پزشکان
دندانپزشکی هیراد
ارائه کلیه خدمات دندانپزشکی(ایمپلنت، لمینیت،عصب‌کشی و....)
کلینیک جوان
کلینیک جوان
پوست، زیبایی و لیزر
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
دکتر فلاح/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی دکتر فلاح
دندانپزشک
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر ترنگ آقا بیگی/ ساختمان پزشکان
دکتر ترنگ آقا بیگی
دندانپزشک
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر ادیب
دکتر محمود ادیب
جراح دندانپزشک ایمپلنتولوژیست
ساج
کلینیک ساج
تزریق ژل و بوتاکس
گلزار/ساختمان پزشکان
دکتر منیره تهرانی
جراح- دندانپزشک زیبایی
دکتر علی میقانی /ساختمان پزشکان
دکتر علی میقانی
بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
دکتر فراهانی/ ساختمان پزشکان
دکتر مهدی فراهانی
متخصص جراحی
کلینیک جوان
کلینیک جوان
پوست، زیبایی و لیزر
دکتر شاهین کریمیان
دکتر شاهین کریمیان
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دندانپزشکی زیبایی دکتر نظری
دندانپزشکی دکتر داوود سید نظری
جراح- دندانپزشک ترمیمی،زیبایی، ایمپلنتولوژیست
کلینیک دکتر شادآلویی/ساختمان پزشکان
کلینیک دکتر شادآلویی
متخصص ارتودنسی _ زیبایی و دندان
دکتر مجید نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی
دکتر فلاح/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی دکتر فلاح
دندانپزشک
دکتر وحید عارفی ( ساختمان پزشکان)
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری‌های لثه(پریودانتیکس)
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر محمد علی بیات شهبازی/ ساختمان پزشکان
دکتر محمد علی بیات شهبازی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
دکتر احمدی لاریجانی/ساختمان پزشکان
دکتر احمدی لاریجانی
دندان پزشک
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
نارمک/ساختمان پزشکان
دندانپزشکی نارمک
متخصص کامپوزیت زیبایی
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دندانپزشکی هیراد/ساختمان پزشکان
دندانپزشکی هیراد
ارائه کلیه خدمات دندانپزشکی(ایمپلنت، لمینیت،عصب‌کشی و....)

dried-spice-1

گیاهان دارویی تاثیرات مفید زیادی برای بدن دارند می توانید از آن ها در برنامه های غذایی تان استفاده کنید به طور مثال  گل محمدی،خاکشیر،عرق بیدمشک و نسترن و بسیاری گیاهان دارویی می توانید شربت های گوارا تهیه کنید

یکی از کاربردهای مهم گیاهان دارویی در برنامه غذایی، استفاده از آن‌‌هادر تهیه دمنوش‌‌ها و نوشیدنی‌‌ها است که متناسب با فصل و آب و هوا از انواع مختلفی از گیاهان تهیه می‌‌شود.

سیده زهرا حسینی؛ ارشد علوم بهداشتی در تغذیه

گیاهان دارویی، گیاهانی هستند که همه یا بخشی از آن‌‌ها مانند ساقه، برگ، تخم و یا ریشه آن دارای ماده یا موادی با خاصیت‌‌های گوناگون است که سبب می‌‌شود تا در درمان بیماری‌‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرند.

اما گیاهان دارویی علاوه بر مصارف درمانی با اهداف مختلف و به اشکال گوناگون در برنامه غذایی نیز مورد استفاده قرار می‌‌گیرند.

بعنوان مثال حتما در طول تابستان برای برطرف نمودن عطش حاصل از گرما از شربت خاکشیر استفاده کرده اید و یا در لحظات پر تنش و استرس برای تسکین و تمدد اعصاب، دمنوش گل گاوزبان به شما توصیه شده است.

علاوه بر این، از عرقیات حاصل از این گیاهان به وفور در تهیه نوشیدنی‌‌ها و دسرها بخصوص در فصل تابستان استفاده می‌‌گردد که از آن میان می‌‌توان عرق بیدمشک و نسترن اشاره نمود.

گل محمدی یکی از گیاهان دارویی است که به اشکال مختلف در برنامه غذایی مورد استفاده قرار می‌‌گیرد.

گلبرگ‌‌های آن بصورت مربا و حتی در طبخ و تزیین غذا و عرق حاصل از آن که گلاب نامیده می‌‌شود به طور گسترده در تهیه نوشیدنی‌‌ها و دسرها به کار می‌‌رود.

برخی از این گیاهان دارویی به صورت متداول تر و در مقادیر بیشتر و حتی به شکل تازه و یا خشک نیز در برنامه غذایی مورد استفاده قرار می‌‌گیرند.

تره، نعنا، گشنیز، ریحان، شاهی، بادرنجبویه و شنبلیله نمونه‌‌ای از آن‌‌هاست که بصورت خام و در قالب سبزی خوردن و یا به صورت پخته در برنامه غذایی ما جای دارند که در اثر مداومت بر مصرف آنها، بعنوان جزئی از برنامه غذایی مردم ایران در آمده اند.

 

مصرف این گیاهان در طول روز سبب می‌‌شود تا علاوه بر تامین بخشی از فیبر روزانه، بسیاری از املاح معدنی و ویتامین‌‌های مورد نیاز نیز به بدن برسد.

بعنوان مثال؛ سبزی خرفه که از جمله گیاهان دارویی و نیز جزئی از سبزی‌‌های رایج مصرفی توسط برخی از شهرهای ایران و بسیاری از نقاط جهان است، دارای بسیاری از آنتی‌اکسیدان‌‌ها و نیز منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 و مواد معدنی شامل کلسیم و پتاسیم، منگنز، سدیم، روی و همین‌طور ویتامین‌‌های C و E است.

وجود این ترکیبات در این گیاه دارویی سبب شده تا علاوه بر کاربردهای درمانی آن در بهبود بیماری‌‌های دیابت، فشار خون، چربی خون و بسیاری دیگر از بیماری‌‌ها، بعنوان جزئی از برنامه غذایی نیز مورد استفاده قرار گیرد و حتی از تخم آن در تزیین شیرینی‌‌ها مصرف شود.

یکی دیگر از مهمترین کاربردهای این گیاهان در برنامه غذایی، استفاده از آنها به عنوان چاشنی در غذا است که تحت عنوان ادویه شناخته می‌‌شوند.

ادویه‌‌ها در واقع، قسمتی از یک گیاه معطر هستند که می‌تواند شامل تنه درخت (دارچین)، میوه (فلفل سیاه) و یا دانه (جوزهندی) گیاه باشد که به شکل درسته، خرد و یا پودر شدهبوده و تحت عنوان طعم دهنده، رنگ دهنده و نگهدارنده مورد استفاده قرار می‌‌گیرند.

مصرف این گیاهان دارویی متناسب با شرایط اقلیمی و درمانی ممکن است در برخی مناطق رایج تر باشد و بعنوان بخشی از الگوی غذایی و برنامه غذایی آنها محسوب گردد.

نمونه آن، گیاه دارویی فلفل است که بعنوان چاشنی در اغلب غذاهای هندی به کار می‌‌رود و ادویه رایج این کشور شناخته می‌‌شود و یا بیشتر غذاهای فرانسوی که در تهیه آن‌‌ها از ترخون، مرزه، رزماری و آویشن استفاده می‌‌گردد.

مصرف فلفل سیاه و سفید، زیره سیاه، هل و گشنیز نیز در شبه جزیره عربستان متداول است و زعفران و زردچوبه که در برنامه غذایی مردم ایران جایگاه ویژه‌‌ای دارند.

 

استفاده از این گیاهان در ترکیب غذایی با اهداف مختلفی صورت می‌‌گیرد.

مثلا ممکن است هدف از افزودن گیاه به ماده غذایی، بهبود طعم و مزه آن باشد و یا اینکه بدلیل برطرف نمودن طعمی ناخوشایندی در غذا بدان اضافه شود.

حتی برخی از این گیاهان مانند فلفل می‌‌توانند برای تغییر طبیعت غذا مورد استفاده قرار گیرند و یا زردچوبه که به منظور ایجاد رنگی مطلوب در ترکیب غذا به کار گرفته می‌‌شود.

در بسیاری موارد ممکن است افزودن این گیاهان به مواد غذایی با هدف بهبود هضم و کاهش مشکلات گوارشی صورت گیرد مانند افزودن زیره به غذا که از ایجاد نفخ جلوگیری می‌‌کند و یا مصرف سماق همراه با گوشت که هضم آن را راحت‌تر می‌‌کند.

برخی از این گیاهان به طور گسترده در صنعت غذایی نیز کاربرد دارند و از آنها برای افزایش مدت ماندگاری محصولات غذایی به جای ترکیبات شیمیایی استفاده می‌‌شود که از آن میان می‌‌توان به فرآورده‌‌های گوشتی اشاره نمود…

 

5 1000
ارسال شده در 27 مرداد 1395 توسط با موضوع طب سنتی و گیاهان دارویی

پیشنهاد سردبیر

  • دارويي خاص ويژه مصدومان شيميايي وجود ندارد
  • بدن با استرس شدید با چه مشکلاتی روبرو میشود؟
  • راه های رسیدن به ارگاسم چندگانه در رابطه جنسی
  • رایج ترین بیماری ها درسنین پایین همراه با نشانه های آن ها
  • برای درمان خرخر در هنگام خواب وسیله جدیدی ابداع شد
  • نقش تغذیه صحیح بر زیبایی پوست
  • قارچ ناخن پا چه علائمی دارد و راه درمانش چیست؟
  • مقابله با کلسترول خون با دمنوش های طبیعی
  • محبوبترین ها

  • خواص درمانی دمنوش گل گاوزبان
  • رهایی از اختلالات تیروئید با محصولات گیاهی
  • مردم بلاروس، مصرف سير را بهترين راه پيشگيري از آنفلوانزا مي‌دانند
  • راه حلی گیاهی برای فشار خون
  • تاثیر طب سنتی چینی بر درمان سرطان سینه
  • سرکوب عطش با این عرقیات
  • عوارض بلند مدت یبوست
  • نوشیدنی جوانه لوبیا برای تقویت مو
  • رپورتاژ

  • هزینه لیپوماتیک (پیکرتراشی)
  • دکتر ترنگ آقابیگی جراح- دندانپزشک
  • محصولات با کیفیت و طبیعی شرکت ایده آرای پیشگام
  • محصولات پزشکی و بهداشتی شرکت رهاورد دانش پزشکی
  • کبد چرب خود را با گیاه ماریتیغال درمان کنید
  • دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام (NEW) است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی