دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص گوارش و كبد و آندوسكوپی
کلینیک شارلوت
کلینیک شارلوت
کلیه خدمات پوست،مو و زیبایی
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر آزاده آقازاده
دکتر آزاده آقازاده
ماموگرافی، سونوگرافی دیجیتال
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست

ظرف ها چه تأثیر بر سلامت مادر و جنین دارند؟

دوران بارداری، دوران بسیار حساسی است و سلامت جنین و سلامت مادر باید برای تمام افراد خانواده اهمیت داشته باشد. شاید تا به حال شنیده باشید ظروفی که در آن غذا پخته میشود و یا ظروفی که در آن غذا خورده میشود در فواید و مضرات غذا تاثیر گذارند. در ادامه میخواهیم فلسفه انواع ظروف را بریتان تعریف کنیم و تأثیر آن در سلامت خانم حامله و فرزندش را بازگو کنیم، پس با ما همراه باشید.

ظروف سفالی

از مزایای استفاده از ظروف سفالی سبک بودن آنها، قیمت مناسب، قابلیت قرارگیری در ماکرویو است ولی باید به این نکته توجه نمود که رنگ آبی این ظروف حاوی سرب بوده که می تواند عاملی برای مسمومیت مادر و جنین با سرب باشد.

ظروف مسی

از مزایای این ظروف پخت بهتر مواد غذایی بوده ولی باید توجه نمود بدن خانم باردار به میزان کمی از مس نیازمند است و مقدار بیش از حد آن منجر به مسمومیت می گردد و بر اساس تحقیقات سازمان FDA امریکا، مس وارد شده از طریق ظروف به غذا باعث اسهال و استفراغ شده و هم چنین نمی توان در این ظروف غذاهای اسیدی پخت زیرا ای نوع غذاها منجر به ورود مس به غذا و درنتیجه مسمومیت می گردد.

ظروف برنجی که از ترکیب مس و روی ساخته می‌شوند، از تجمع و رشد باکتریها جلوگیری می‌کنند. ظروف تفلون که از پرطرفدارترین و در عین حال مضرترین ظروفند، به دلیل دارا بودن پلیمر و تولید گازهای سمی، سبب کوتاهی قد جنین و سرطان می‌شوند

ظروف برنجی

این ظروف از ترکیب مس و روی ساخته می شوند و شایان ذکر است که این نوع ظروف از تجمع و رشد باکتریها جلوگیری می نماید.

ظروف آلومینیومی

با وجود اینکه این ظروف بسیار سبک بوده و پخت در آن سریع تر می باشد ولی نباید این نکته را فراموش کرد که با هر پخت در این ظروف مقداری از آلومینیوم وارد غذای مصرفی شده که می تواند منجر به مسمومیت به صورت اختلال در سیستم عصبی، مسمومیت های کلیوی و کبدی، التهاب مفاصل گردد .

بخصوص باید در مورد پخت سبزیجات برگی شکل مانند کاهو و غذاهای اسیدی مانند گوجه فرنگی، ریواس، این نکته را در نظر داشت. البته بر اساس تحقیقات سازمان بهداشت جهانی مصرف روزانه ١۵۰میلی گرم مضر نبوده با توجه به اینکه بیشتر داروها از آلومینیوم ساخته می شوند.

ظروف تفلونی

امروزه این ظروف پرطرفدارترین و در عین حال مضرترین ظروف بوده که به دلیل دارا بودن پلیمر که در اثر حرارت زیاد ایجاد گاز های سمی نموده که منجر به کوتاهی قد جنین، سرطان می شود. باید توجه نمود که با هر بار پخت لایه نازکی از تفلون به ظرف غذا چسبیده که به مرور زمان از بین رفته و آستری زیر آن وارد غذا گردیده و لایه آلومینیومی آن ظاهر می گردد که به راحتی با قاشق کنده شده و وارد غذا می شود.

ظروف یکبار مصرف

مضرات استفاده از این ظروف شامل از بین رفتن ویتامین ها و پروتئین های موجود در غذا، تجمع مواد سمی در بافت های چربی، خستگی، عصبی شدن، بی خوابی، کاهش پلاکت های خون، انتقال مواد خطرناک از طریق ژن از نسلی به نسل دیگر است.

5 1000
ارسال شده در 29 مرداد 1395 توسط با موضوع زنان و زایمان , سلامت مادر و نوزاد
ارکید
تلگرام دکتر سلام
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
x