دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر آزاده آقازاده
دکتر آزاده آقازاده
ماموگرافی، سونوگرافی دیجیتال
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
کلینیک شارلوت
کلینیک شارلوت
کلیه خدمات پوست،مو و زیبایی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک

درمان آلرژی فصلی درباره آلرژی فصلی پیشگیری از آلرژی فصلی ابتلا به آلرژی فصلی آلرژی فصلی

آلرژی در هر فصلی می تواند به سراغتان بیاید اگر زمینه آن را داشته باشید می تواند شما را درگیر کند عطسه های پی در پی ،خارش پوست و آبریزش بینی های بی دلیل از نشانه های ابتلای شما به آلرژی هستند

با نزدیک شدن فصل بهار درصد زیادی از مردم دچار آلرژی فصلی با علایم اشک ریزش، آبریزش بینی، خارش گلو و خارش‌های پوستی می‌شوند. یکی از علل بروز علایم، گرده‌افشانی گل‌ها و گیاهان در این فصل است.

به گفته دکتر لیلا شیربیگی، متخصص طب سنتی و عضو هیات علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران در کتب طب سنتی ایرانی این علایم با علایم بیماری نزله گرم مشابهت داشته و درمان‌های مختلفی برای پیشگیری و کاهش علایم آن توصیه شده است.

این متخصص طب سنتی  ادامه داد: «علت اصلی زکام و یا نزله گرم، ضعف مغز و ریزش فضولات و مواد زائد مغز به سمت بینی است. البته در بعضی موارد، ماده این بیماری به پوست هم نفوذ کرده و موجب خارش پوستی می‌شود.»

دکتر لیلا شیربیگی، در ادامه با تاکید بر اینکه یکی از درمان‌های اصلی و موثر در درمان این بیماری، کاهش میزان غذاست، گفت: «در فصل بهار باید از پرخوری اجتناب شود و بیماران مستعد از مصرف گوشت‌های سخت هضم و غذاهای چرب  تا حد امکان پرهیز کنند و تحمل گرسنگی و تشنگی و کم خوابیدن را داشته باشد تا ماده این بیماری از بدن دفع شود و در صورت نیاز به مصرف گوشت، گوشت بلدرچین و کبک را در برنامه غذایی خود بگنجاند. علاوه بر این، باید از مصرف سبزیجات مانند تره، پیاز، شاهی و سیر و تنقلاتی مانند گردو و مصرف پنیر جدا پرهیز شود.»

در ادامه گفت‌وگو دکتر فاطمه اقبالیان، متخصص طب سنتی نیز با بیان اینکه مصرف غذاهای شور و ترش و میوهای آبکی از عوامل تشدید کننده این بیماری هستند، گفت: «چه خوب است که در این فصل بدن را به تنقیه و روزه‌داری عادت دهیم و از آش‌های ساده با طعم متمایل به ترشی مثل آش آلو و آش سرکه و آش انار به صورت هفتگی حداقل دو تا سه وعده استفاده شود. ضمن اینکه، مصرف کاهو و شربت سکنجبین که از سنت‌های پیشینیان است در این ایام می‌تواند به رفع خشکی و خارش‌های شدید پوستی کمک کند.»

وی همچنین یادآور شد که یکی دیگر از توصیه‌های غذایی که بیماران باید رعایت کنند، عدم مصرف ادویه‌جات تند در این ایام بوده و بهتر است کسانی که دچار خارش مزمن پوست هستند، غذاهایی حاوی کدو و اسفناج را بیشتر مصرف کنند.

دکتر اقبالیان، به نکته دیگری که بیماران مبتلا به آلرژی باید به آن توجه داشته باشند اشاره کرد و گفت: «بیماران باید از خوابیدن در روز و در معرض باد سرد قرار گرفتن پرهیز کنند و تا حد امکان سر خود را با پوشش مناسب بپوشانند. حتی بهتر است در این ایام هنگام خواب سر نسبت به بدن در موقعیت بالاتری قرار بگیرد تا مواد به راحتی از مسیرهای خروجی دفع شده و در سر نمانند.»

وی با اشاره به اینکه معمولا با شروع آلرژی، در ابتدا میزان آبریزش زیاد است، گفت: «در حد امکان با مصرف داروهای مختلف نباید مانع خروج ماده شد بلکه پیشنهاد می‌شد به کمک بخور با گیاهانی مانند بابونه رطوبت‌ها را رقیق کرده وبه دفع ماده کمک شود. همچنین بهتر است در ابتدای آغاز حساسیت و آللرژی که علایم عطسه و آبریزش بینی وجود دارد، استحمام صورت نگیرد و کسانی هم که زیاد دچار این بیماری می‌شوند توجه خاصی به تقویت معده و مغز داشته باشند.»

دکتر اقبالیان در نهایت خاطرنشان کرد: «در مواردی که بیماری با خارش پوستی همراه است، مصرف غذاهایی از جمله سوپ جو، خاکشیر با سکنجبین می‌تواند در کاهش خارش بدن کمک‌کننده باشد. علاوه براین، استفاده از گلاب به صورت موضعی خارش را کاهش می‌دهد با این حال نباید از این مساله غافل بود که استفاده از آب سرد برای کاهش خارش، موجب طولانی شدن بیماری می‌شود.»
با توجه به شیوع بالای بیماری‌های خارش‌دار و درمان‌های متنوع موجود در طب سنتی برای این بیماری، کلینیک ویژه جهت بیماری‌های آلرژیک مانند زکام، خارش و کهیر در روزهای چهارشنبه در کلینیک تخصصی طب سنتی خارک وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور متخصصین طب سنتی برقرار است.

5 1000
ارسال شده در 31 مرداد 1395 توسط با موضوع بیماری ها

پیشنهاد سردبیر

  • معرفی خوردنیهای سم زدا در فصل تابستان
  • تاثیر نگرش افراد بر زندگی آنان
  • وقوع زمین لرزه در جنوب قاره آفریقا
  • با استفاده از برخی میوه ها با چاقی مقابله کنید
  • معجزه خوردن 21 عدد مویز به صورت ناشتا
  • روش تهیه بیسکویت عصرانه شنی
  • چگونه کودکی قد بلند داشته باشیم؟
  • چرا باید از داروی دورزولامید/ تیمولول استفاده کنیم
  • محبوبترین ها

  • تهیه مکمل های ورزشی خانگی و سالم
  • چسب‌هاي نيكوتيني باعث بروز آلرژي مي‌شود
  • متخصصان ايراني موفق به توليد ” راديو داروها” شدند
  • قرص سیپروفلوکساسین
  • مصرف زیاد آنتی بیوتیک به کبد صدمه می زند
  • پژوهشگران ژاپني واكسن ضدايدز را آزمايش مي‌كنند
  • مصرف آنتی بیوتیکها چه زمانی باید باشد
  • داروي ضد قارچ ناخن پا براي درمان سرطان موثر است
  • رپورتاژ

  • ارائه خدمات درمانی در پلی کلینیک شبانه روزی ساج
  • جدول میزان کالری مواد غذایی
  • لثه ای روشن به رنگ سلامتی
  • لبخندی کودکانه با دندان هایی سالم
  • ارائه بهترین خدمات دندانپزشکی در کلینیک رویال
  • ارکید
    دندانپزشکی دکترسلام
    کلینیک صدف

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
    x