کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
دکتر شاهین شمس
دکتر شاهین شمس
متخصص جراحی فک و صورت
بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک

biz-etiquette-table

طب اسلامی چه توصیه هایی در زمینه خوردن و اشامیدن به ما میکند پیشنهادات و راهکارهای موثر دین اسلام در زمینه تهیه و طبخ غذا و نحوه تناول آن چگونه است اهمیت خوردن و آشامیدن از دیدگاه اسلام چگونه است؟

نخستین نیاز موجودات زنده، آب و غذاست. از‌این‌رو خداوند از آغاز آفرینش موجودات، آب و مواد غذایی را در دسترس قرار داده و راه چگونه خوردن و آشامیدن را در وجود آن‌ها نهاده است. گذشته از لزوم وجود آب و غذا و اهمیت آشنایی با آداب غذا خوردن و آشامیدن، لذت بخش بودن آن برای انسان است.

برای بررسی اهمیت خوردن و آشامیدن می‌توان به چهار ویژگی اشاره کرد:

1- دائمی بودن خوردن و آشامیدن تا پایان عمر
2- لذت بخش بودن خوردن و آشامیدن در بیشتر اوقات
3- تعلق گرفتن یکی از احکام پنج گانه واجب، حرام، مباح و مستحب به هر‌یک از مصادیق خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها
4- وجود مجموعه‌ای از آداب و اخلاقیات خوردن و آشامیدن

لذا با‌توجه به اهمیت این موضوع، در این مجموعه از مطالب به بررسی آداب خوردن و آشامیدن از دیدگاه اسلام خواهیم پرداخت:

وِیژگی‌های غذای مطلوب

هر مسلمانی باید بداند غذایی که می‌خورد، نه‌تنها باعث تقویت جسم و برآورده شدن نیاز بدن به مواد غذایی می‌شود، بلکه در روح و روان او تاثیر مستقیم داشته و می‌تواند بعد معنوی او را نیز تقویت یا تضعیف کند.
بنابراین علاوه بر توجه به ظاهر و طعم غذا باید به جنبه باطنی غذا نیز دقت داشت.

مهم‌ترین ویژگی‌های غذای مطلوب و مورد تائید اسلام عبارتند از:

حلال و پاکیزه بودن غذا

اسلام مهم‌ترین ویژگی غذای خوب را حلال و پاک بودن آن می‌داند.

–  برای حلال بودن غذا دو اصل مهم وجود دارد:

  • غذای حلال، غذایی است که از خوردنی‌های مجاز تهیه شده باشد. به‌عنوان مثال، خوردن غذایی که از گوشت حیوان حرام گوشت آماده شده، جایز نیست.
  • غذای حلال باید از راه سالم و مال حلال تهیه شده باشد. بنابراین، غذایی که از مواد غذایی حلال اما با مال حرام، مانند غصب، ربا، رشوه و امثال ان تهیه شده حلال نبوده و خوردن آن حرام است.

– ویژگی دوم یعنی پاک بودن نیز از خصوصیات غذای سالم و مطلوب است. پاکیزگی و طهارت نه‌تنها از ضروریات بهداشتی بوده، بلکه در روان آدمی نیز آثار مثبتی به دنبال دارد.

تهیه غذا از دسترنج خود

غذایی که از راه زحمت و تلاش شخصی به دست آمده، اگرچه ساده و کم باشد، بر غذایی که به‌واسطه ترحم و بخشش دیگران به‌دست آمده شرافت داشته و این دو به‌هیچ وجه با هم قابل قیاس نخواهند بود. 
همین‌طور براساس روایات، موجب آمرزش فرد و برتری او نسبت به دیگران می‌شود.

خوش بو و خوش طعم بودن غذا

توجه به نظافت و پاکیزگی، نقطه آغاز کمال خواهی انسان مومن است. یکی از مصادیق نظافت و پاکیزگی، استفاده از بوی خوش و زدودن بوهای نامطبوع و زننده است و پیامبر گرامی اسلام و امامان معصوم با تاکید بسیار به آن سفارش کرده‌اند. 
به‌همین منظور آن پیشوایان نه‌تنها خود از خوردن هر چیزی که باعث متصاعد شدن بوی نامطبوع از دهان مبارکشان می‌شد، پرهیز می‌کردند، بلکه دیگران را نیز از خوردنی‌هایی چون سیر و پیاز به‌هنگام حضور در اجتماع مسلمین نهی می‌کردند.

این مطلب ادامه دارد…

منبع: کتاب حدیث تندرستی

5 1000
ارسال شده در 2 شهریور 1395 توسط با موضوع تغذیه
ویزیت یاب

پیشنهاد سردبیر

  • دلایل بی میلی برخی از زنان به رابطه جنسی را بشناسیم
  • 7 فایده طلایی مصرف خاکشیر برای حفظ سلامتی
  • موثر ترین راه برای سفید کردن طبیعی دندان ها
  • با آدنوویروس بیشتر آشنا شوید
  • ارائه خدمات ارتودنسی با استفاده از روش های نوین و پیشرفته
  • در درمانهای دندانپزشکی این موارد را ربط ندهید
  • راه هایی برای کنترل قند خون و انسولین
  • مواد شیمیایی که روزانه می خورید را بشناسید
  • محبوبترین ها

  • پیشنهادات تغذیه ای نامناسب
  • غذا تاثیری روی روحیه ندارد
  • خطرات جانبی مصرف فیبر برای دستگاه گوارش
  • با رعایت این نکات صبحانه ی سالم تری داشته باشید
  • یک ناهار اداری چه ویژگی هایی دارد
  • رسوب چربی در خون
  • بهبود عملکرد سوخت و ساز بدن با کاهش کربوهیدرات ها و شیرینی
  • کاهش وزن با ادویه های هندی
  • رپورتاژ

  • طرز تهیه اسموتی های خوشمزه و چربی سوز
  • آسیب های دندان از آنچه فکر می‌ کنید به شما نزدیک ‌تر است!
  • خدمات دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی دکتر نوروزعلی
  • جراحی ترمیمی،پلاستیک و زیبایی دکتر شاهین بهجو
  • اطلاعاتی در مورد ویتیلیگو و راه درمان آن
  • کلینیک صدف
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
    x