هفت افسانه راجع به گیاهان تراریخته

به گیاهانی که به جهت بهبود مقاومت به برخی آفات یا بیماریهای گیاهی؛ به علاوه برای بهبود عملکرد گیاه و بهره وری کشاورز دستخوش تغییراتی قرار میگیرند، گیاهان تراریخته میگویند. این تغییرات به دست مهندسان ژنتیک صورت میگرد. گیاهان تراریخته، گیاهان دیگر را آلوده می کنند. تا کنون چهارصد مورد از این نوع آلودگی در سراسر دنیا گزارش شده اند. در ادامه میخواهیم هفت افسانه از این گیاهان را که سازمان صلح سبز آلمان در سال ۲۰۱۵ منتشر کرده است را برایتان بگوییم.

به گزارش دکتر سلام به نقل از سلامت نیوز،محمد درویش، مدیرکل مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست کشور در کانال تلگرامی خود نوشت: آنچه درپی می آید، مقدمه ای است از گزارشی در پنجاه صفحه که سازمان صلح سبز آلمان در سال ۲۰۱۵ تحت عنوان ” بیست سال شکست” به صورت “هفت افسانه” در مورد گیاهان تراریخته و واقعیتهای موجود انتشار داده و با انتشارش اردوگاه مونسانتوباوران را گیج و مبهوت کرد!

اینک به تدریج می کوشم تا در #درویشنامه برگردان این گزارش مهم را منتشر کنم.

هفت افسانه درباره گیاهان تراریخته:

✅ افسانه نخست:
با گیاهان تراریخته می توان تغذیه مردم دنیا را تضمین کرد.
واقعیت: طراحی بذرهای تراریخته بدانگونه نیست که بتوان مقدار تولید محصول را افزایش داد. مهندسی ژنتیکی برای حل مشکلاتی که گرسنگی و سوء تغذیه را بوجود می آورند و موجب ادامه یافتن آن می شوند، واجد شرایط نیست. این روش تنها سبب می شود تا کشاورزی صنعتی برقرار بماند که تاکنون با شکست در راه تغذیه مردم دنیا مواجه بوده.

✅افسانه دوم: گیاهان تراریخته در برابر تغییرات اقلیمی پایدار می باشند.
واقعیت: با توجه به تغییرات اقلیمی که چالش بزرگی برای کشاورزان محسوب می شود، کشت سنتی گیاهان به مراتب بر کشت صنعتی گیاهان تراریخته برتری دارد، چرا که مقاومت گیاهان در برابر مشکلات جوی بیش از هر چیز به نحوه کشتی بستگی دارد که تنوع زیستی را تقویت کرده و مواد لازم را برای رشد گیاهان از طریق خاک به آنها می رساند.

✅ افسانه سوم:
گیاهان تراریخته برای انسان و محیط زیست مطمئن و بی خطر هستند.
واقعیت: برنامه هایی برای نظارت دراز مدت بر سلامتی انسان و محیط زیست در این زمینه یا کلا وجود ندارند و یا نارسا و ناکافی هستند. پژوهشگران مستقل شکایت از آن دارند که راه آنها برای دسترسی به آنچه که در زمینه می بایست مورد بررسی قرار بگیرد، بسته است.

✅افسانه چهارم:
گیاهان تراریخته راه حفاظت از آنها را آسان می کنند.
واقعیت: کاربرد گیاهان تراریخته که در برابر علف کشها تحمل بیشتری دارند و در مقابل آفتهای مقاومتر هستند پس از چند سال سبب گسترش علفهای هرز بسیار مقاوم در برابر علفکشها(Superweeds) و همچنین آفتهایی از همین نوع (Superbugs) می شوند که نتیجه اش چیزی نیست جز مصرف بیشتر مواد شیمیایی.

✅ افسانه پنجم:
گیاهان تراریخته برای کشاورزان سودمند و پرمنفعت هستند.
واقعیت: بذرهای تراریخته از حق انحصاری اختراع کنندگان آن برخوردارند. قیمت آنها در طول بیست سال گذشته به چند برابر رسیده. از جهتی دیگر گسترش مقاومت این گیاهان در برابر علف و آفتکشها موجب افزایش هزینه های کشاورزان شده، تا آن اندازه که بذرهای تراریخته در دراز مدت برای کشاورزان هیچگونه منفعتی ندارند.

✅ افسانه ششم:
همزیستی گیاهان تراریخته با دیگر سیستمهای کشاورزی امکانپذیر است.
واقعیت: گیاهان تراریخته، گیاهان دیگر را آلوده می کنند. تا کنون چهارصد مورد از این نوع آلودگی در سراسر دنیا گزارش شده اند. برای آنکه کشاورزان بتوانند بدون این آلودگی تراریختگی کشت کنند، می بایست که هزینه های بسیار سنگینی متقبل شوند که اغلب قادر به پرداخت آنها نیستند.

✅ افسانه هفتم:
دستکاری ژنتیکی یک نوآوریست و رمز موفقیت در سیستم غذایی انسان
واقعیت: روشهای پیشرفته در امر کشاورزی بدون استفاده از دستکاری ژنتیکی به ویژگیهایی نایل شده اند که صنعت تراریختگی بیهوده به ما وعده آنها را می دهد. از جمله مقاومت بیشتر گیاهان در برابر بیماریها، سیلاب و خشکسالی. گیاهان تراریخته نه تنها یک تلاش بی ثمر در زمینه نوآوری هستند، بلکه هم خود سدی در راه نوآوری محسوب می شوند؛ و دلیل آنرا می بایست در حق مالکیت ذهنی جست که تنها در انحصار کنسرنهای چند ملیتی قرار دارد.

ارسال شده در 31 مرداد 1395 توسط writer.m با موضوع علمی

پیشنهاد سردبیر

  • ایجاد مراکز درمانی کنگو در افغانستان
  • تاثیر مغزهای مختلف بر روی بیماری ها
  • اهمیت و ویژگیهای صندل مناسب برای زن حامله
  • نکاتی مهم در رابطه با شکستگی آلت
  • بخاطر زندگی تان به رابطه جنسی تان کیفیت دهید
  • اصول رابطه مناسب خانوادگی
  • زیباتر شدن مژه با این روش ها
  • وظیفه پرستار در ارتباط با بیماری اوتیت
  • تاثیرات مختلف اپلیکیشن ها برعادات زندگی
  • ضعف گردش خون را چگونه درمان کنیم
  • با این نشانه ها مبتلا به کمبود اهن هستید
  • ایجاد تغییر و تحول در سبک زندگی
  • چرا پس از صرف وعده های غذایی دلمان دسر شیرین میخواهد؟
  • چه عواملی موجب تشدید جوش می شوند؟
  • تخریب مینای دندان با این نوشیدنی ها
  • محبوبترین ها

  • افزایش نسبی چربی در رژیم غذایی
  • همه چیز درمورد خواص تخم کتان
  • غلات مصرف کنید،ریسک حمله قلبی را کاهش دهید
  • اگر نگران سلامت مفاصل خود هستید بخوانید
  • تغذیه مناسب برای هوای آلوده
  • حساس گرسنگی با رژیم گرفتن
  • درمانهای طبیعی برای سرطان پروستات
  • خانم هایی که قصد مادر شدن دارند ، بخوانند
  • نه اشتباه نادرست درباره سالاد
  • راه‌حل‌هایی برای رفع لاغری از زبان دکتر تغذیه
  • مقابله با حرص و ولع برای غذا
  • غذای مفید و مضر برای مبتلایان به آلرژی
  • چک لیستی برای فواید خیار
  • خوردنی های سالم برای مراقبت از قلب
  • 4 دلیلی که باعث میشود شما روز به روز چاق شوید
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است