عنوان سونامی سرطان غیرعلمی و اشتباه است

معمولا تا حرف از سرطان پیش می آید با نام های موج عظیم و سونامی و… از آن یاد میکنند، ولی آمار سرطان ایران در مقایسه با دیگر کشور ها، آمار قابل قبولی میباشد. همانطور که رییس مرکزتحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه تعداد مبتلایان به سرطان در ایران کمتر از کشورهای غربی است، گفت: آمار مبتلایان به سرطان در ایران حدود یک پنجم کشورهای غربی است.

به گزارش دکتر سلام به نقل از سلامت نیوز،دکتر اسماعیل اکبری افزود: میزان کم مبتلایان به سرطان درایران به معنای اهمیت نداشتن و جدی نگرفتن این موضوع نیست؛ بلکه باید با برنامه ریزی مسئولان به فکر کاهش این بیماری باشیم.
رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: البته میزان افزایش ابتلا به سرطان در ایران کمی بیشتر از برخی کشورهای غربی است که این موضوع هم به دلیل بالارفتن سن در جامعه است.
وی مهمترین دلیل افزایش سرطان در ایران را سیر صعودی سن جمعیت کشور اعلام کرد و گفت: حدود 40 سال قبل امید به زندگی در ایران 56 سال بود و در حال حاضر این متغیر در زنان به 74.5 سال و در مردان به 73 سال رسیده است. در این حالت، طبیعی است که میزان ابتلا به سرطان در کشور افزایش یابد.
رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که معمولا 15 سال طول می کشد تا یک عامل خطر به سرطان تبدیل شود، گفت: در برخی مواد اعلام می شود که آلودگی هوا بلافاصله سبب ابتلا به سرطان می شود که این حرف غیرعلمی و بی اساس است.

** عنوان سونامی غیرعلمی و اشتباه است
وی اظهار کرد که استفاده از عنوان سونامی غیرعلمی و اشتباه است؛ سونامی به اتفاق غیرقابل پیش بینی برای یک حادثه اطلاق می شود که در مورد سرطان چنین چیزی وجود ندارد.
اکبری ادامه داد: ما در حال حاضر قادر هستیم پیش بینی کنیم که در 30 سال آینده چه اتفاقی در این زمینه می افتد و به همین دلیل استفاده از واژه سونامی اشتباه است.
رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی در باره اینکه آیا سن ابتلا به سرطان در کشور کاهش یافته است، گفت: کشور ما جوان تر از بسیاری از کشورها است و این به معنی کاهش سن ابتلا به سرطان نیست.

منبع: سلامت نیوز