کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
دکتر شاهین شمس
دکتر شاهین شمس
متخصص جراحی فک و صورت
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر

خوراکی های استرس زا را میشناسید؟

استرس از همان دسته مواردیست که قبل از انجام هر کار مهمی به سراغ آدم می آید و همه چیز را خراب میکند. ولی راه هایی برای کنترل استرس نیز وجود دارند، راه هایی مانند یوگا و رعایت تغذیه. بعضی خوراکی ها هستند که آرامش بخش اند و ما با آن ها آشنا هستیم اما سوال اینجاست آیا خوراکی هایی که باعث تشدید استرس میشوند را میشناسیم؟ دکتر مینو فروزانی – متخصص تغذیه در این باره اطلاعات مفیدی را در اختیار ما قرار داده است که در مطلب زیر می خوانید.

افزودنی‌ها و نگهدارنده‌هایی مانند نیتریت و نیترات که به مواد غذایی مانند سوسیس، کالباس‌ و ماهی دودی جهت تثبیت رنگ و جلوگیری از فساد اضافه می‌شود در صورت ترکیب با آمین‌ها، موادی به نام نیتروزامین‌ها را تولید می‌کنند که این مواد بالقوه سرطان‌زا و محرک هستند و موجب تشدید استرس می‌شوند.

 

در سنین بالای ۴٠‌سال کاهش متابولیسم (سوخت‌وساز) بدن، فرد را برای استرس آماد‌ه‌تر می‌کند. در این شرایط هورمون‌هایی ترشح می‌شوند که اشتها را زیاد و چربی را ذخیره می‌کنند.

براین اساس اهمیت کاهش مواد غذایی‌ استرس‌زا از برنامه غذایی روزانه را نمی‌توان نادیده گرفت. کافیین ماده‌ای محرک است که در قهوه، چای، کولاها، شکلات و برخی از داروها وجود دارد. مصرف زیاد مواد غذایی حاوی کافیین همانند استرس عمل می‌کند و گاهی اوقات علایم آن را بدتر می‌کند.

مواد محرک، ترشح اسید معده و هورمون‌های تیروییدی را بیشتر می‌کنند. این مسأله ضمن ایجاد اضطراب، فعالیت کلیه‌ها را نیز افزایش داده و دفع ادراری نیز بیشتر می‌شود.

کافیین همچنین جذب آهن دریافتی از طریق مواد گوشتی را مهار می‌کند و سبب ایجاد کم‌خونی ناشی از فقر آهن می‌شود.

اغلب مردم کافیین را به‌عنوان عاملی محرک برای افزایش انرژی مصرف می‌کنند. این یک احساس کاذب از انرژی‌زا بودن است، زیرا درعین حال باعث خستگی غدد فوق کلیوی می‌شود، چراکه هورمون‌های آدرنالین که هورمون‌های استرس نامیده می‌شوند از غدد فوق‌کلیوی ترشح می‌شوند.

کافیین می‌تواند سردرد ایجاد کند؛ بنابراین مصرف آن باید کنترل شده باشد و در صورت تمایل به مصرف قهوه‌، می‌توان از قهوه‌ بدون کافیین استفاده کرد.

از عوامل محرک دیگر، نوشیدنی‌های گازدار است. اسید فسفریک موجود در نوشابه‌های گازدار با بر هم زدن تعادل کلسیم و فسفر و خروج کلسیم از استخوان‌ها باعث آسیب‌های استخوانی و افزایش خطر پوکی استخوان به‌ویژه در زنان می‌شود که به دنبال مصرف طولانی مدت بروز می‌کند.

اسید فسفریک موجود در این نوشابه‌ها در رقابت با اسیدهیدروکلریک معده عملکرد صحیح معده را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند. هنگامی که معده ناکارآمد می‌شود، غذای مصرفی به صورت گوارش نیافته باقی می‌ماند و سبب سوء‌هاضمه و نفخ می‌شود که این موضوع در ایجاد حس و حال ناخوشایند بسیار موثر است اما آب‌های معدنی و آب چشمه فسفر ندارند.

منوسدیم گلوتامات از افزودنی‌هایی است که برای حفظ رنگ‌ سبزی‌های کنسروی و گوشت‌های پخته استفاده می‌شود. علاوه‌بر آن در صنایع غذایی برای تشدید طعم، مصرف دارد. این ترکیب شیمیایی می‌تواند در ایجاد سردرد، واکنش‌های پوستی و سوزش در ناحیه‌ پشت گردن نقش داشته باشد.

بهترین راهکار برای کاهش اثرات مواد افزودنی، اجتناب از مصرف غذاهای حاوی مواد افزودنی است.

منبع: شهروند

5 1000
ارسال شده در 31 مرداد 1395 توسط با موضوع تغذیه
سیب سرخ
کلینیک صدف
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
x