خوراکی های استرس زا را میشناسید؟

استرس از همان دسته مواردیست که قبل از انجام هر کار مهمی به سراغ آدم می آید و همه چیز را خراب میکند. ولی راه هایی برای کنترل استرس نیز وجود دارند، راه هایی مانند یوگا و رعایت تغذیه. بعضی خوراکی ها هستند که آرامش بخش اند و ما با آن ها آشنا هستیم اما سوال اینجاست آیا خوراکی هایی که باعث تشدید استرس میشوند را میشناسیم؟ دکتر مینو فروزانی – متخصص تغذیه در این باره اطلاعات مفیدی را در اختیار ما قرار داده است که در مطلب زیر می خوانید.

افزودنی‌ها و نگهدارنده‌هایی مانند نیتریت و نیترات که به مواد غذایی مانند سوسیس، کالباس‌ و ماهی دودی جهت تثبیت رنگ و جلوگیری از فساد اضافه می‌شود در صورت ترکیب با آمین‌ها، موادی به نام نیتروزامین‌ها را تولید می‌کنند که این مواد بالقوه سرطان‌زا و محرک هستند و موجب تشدید استرس می‌شوند.

 

در سنین بالای ۴٠‌سال کاهش متابولیسم (سوخت‌وساز) بدن، فرد را برای استرس آماد‌ه‌تر می‌کند. در این شرایط هورمون‌هایی ترشح می‌شوند که اشتها را زیاد و چربی را ذخیره می‌کنند.

براین اساس اهمیت کاهش مواد غذایی‌ استرس‌زا از برنامه غذایی روزانه را نمی‌توان نادیده گرفت. کافیین ماده‌ای محرک است که در قهوه، چای، کولاها، شکلات و برخی از داروها وجود دارد. مصرف زیاد مواد غذایی حاوی کافیین همانند استرس عمل می‌کند و گاهی اوقات علایم آن را بدتر می‌کند.

مواد محرک، ترشح اسید معده و هورمون‌های تیروییدی را بیشتر می‌کنند. این مسأله ضمن ایجاد اضطراب، فعالیت کلیه‌ها را نیز افزایش داده و دفع ادراری نیز بیشتر می‌شود.

کافیین همچنین جذب آهن دریافتی از طریق مواد گوشتی را مهار می‌کند و سبب ایجاد کم‌خونی ناشی از فقر آهن می‌شود.

اغلب مردم کافیین را به‌عنوان عاملی محرک برای افزایش انرژی مصرف می‌کنند. این یک احساس کاذب از انرژی‌زا بودن است، زیرا درعین حال باعث خستگی غدد فوق کلیوی می‌شود، چراکه هورمون‌های آدرنالین که هورمون‌های استرس نامیده می‌شوند از غدد فوق‌کلیوی ترشح می‌شوند.

کافیین می‌تواند سردرد ایجاد کند؛ بنابراین مصرف آن باید کنترل شده باشد و در صورت تمایل به مصرف قهوه‌، می‌توان از قهوه‌ بدون کافیین استفاده کرد.

از عوامل محرک دیگر، نوشیدنی‌های گازدار است. اسید فسفریک موجود در نوشابه‌های گازدار با بر هم زدن تعادل کلسیم و فسفر و خروج کلسیم از استخوان‌ها باعث آسیب‌های استخوانی و افزایش خطر پوکی استخوان به‌ویژه در زنان می‌شود که به دنبال مصرف طولانی مدت بروز می‌کند.

اسید فسفریک موجود در این نوشابه‌ها در رقابت با اسیدهیدروکلریک معده عملکرد صحیح معده را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند. هنگامی که معده ناکارآمد می‌شود، غذای مصرفی به صورت گوارش نیافته باقی می‌ماند و سبب سوء‌هاضمه و نفخ می‌شود که این موضوع در ایجاد حس و حال ناخوشایند بسیار موثر است اما آب‌های معدنی و آب چشمه فسفر ندارند.

منوسدیم گلوتامات از افزودنی‌هایی است که برای حفظ رنگ‌ سبزی‌های کنسروی و گوشت‌های پخته استفاده می‌شود. علاوه‌بر آن در صنایع غذایی برای تشدید طعم، مصرف دارد. این ترکیب شیمیایی می‌تواند در ایجاد سردرد، واکنش‌های پوستی و سوزش در ناحیه‌ پشت گردن نقش داشته باشد.

بهترین راهکار برای کاهش اثرات مواد افزودنی، اجتناب از مصرف غذاهای حاوی مواد افزودنی است.

منبع: شهروند

ارسال شده در 31 مرداد 1395 توسط writer.m با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • نان کته مغزدار
  • مشکلات عصبی شیرخوار در هنگام شیرخوردن
  • طرز خواباندن بچه بدون دردسر
  • آسیب به مو با شستن
  • عدم توان در تشخیص مزه توسط چاق ها
  • در کودکان تاثیر اعتماد و امنیت چگونه است
  • سوزش سر دل و این هشدارها برای سلامتی
  • عضلات هم به آب نیاز دارند
  • خواصی چند از میوه شلیل
  • با پرخاصیت ترین دمنوش ها آشنا شوید
  • زوجین نابارور کم بضاعت یارانه درمان ناباروری می گیرند
  • راه روشهای مناسب برای مقابله با سنگ کلیه
  • مخلوط دوشاب و ارده چاق کننده است
  • 7پیشنهاد برای تغییر روند زندگی
  • برای کبد چه سمومی مضر است؟
  • محبوبترین ها

  • حجامت و اینهمه فایده
  • کمبود آنتی اکسیدان در بدن
  • توصیه هایی برای سردرد های روزه داری
  • معرفی یک مکمل فوق العاده عالی
  • چند مورد از خنده دار ترین چیزهایی که پرستاران دیده اند
  • راه حل سریع السیر برای تنظیم فشار خون
  • غذاهای سالم برای بعد جراحی
  • قند خون پایین با خطر مرگ در بیمارستان و بستری شدن گره خورده است
  • طب اسلامی و این پیشنهادات درمانی
  • افراد با تحرک کم تنگی نفس می گیرند
  • سرطان روی زبان چه نشانه هایی دارد؟
  • نکاتی برای سلامت استخوانها و مفاصل در زمستان
  • چرا من باید لاپاراسکوپی شوم؟
  • هشدارهای دیابت با این مشکلات بدنی
  • فوتبال سبب افزایش خطر ابتلا به بیماری های مغزی
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است