1207a6b8-e4a5-4cc2-a171-985568893a11.format_jpeg.crop_5184x2722_0,539.resize_1200x630.format_jpeg.resize_610x.inline_yes

درباره گیاهان تراریخته صحبت های زیادی می شود و باورهای مختلفی در این باره در میان مردم وجود دارد که در این مطلب قصد داریم به درستی یا نادرستی هریک پی ببریم برخلاف ور مردم گیاهان تراریخته می توانند به سلامتی ما آسیب های زیادی وارد کنند


گیاهان تراریخته، گیاهان دیگر را آلوده می کنند. تا کنون چهارصد مورد از این نوع آلودگی در سراسر دنیا گزارش شده اند. برای آنکه کشاورزان بتوانند بدون این آلودگی تراریختگی کشت کنند، می بایست که هزینه های بسیار سنگینی متقبل شوند که اغلب قادر به پرداخت آنها نیستند.

،محمد درویش، مدیرکل مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست کشور در کانال تلگرامی خود نوشت: آنچه درپی می آید، مقدمه ای است از گزارشی در پنجاه صفحه که سازمان صلح سبز آلمان در سال ۲۰۱۵ تحت عنوان ” بیست سال شکست” به صورت “هفت افسانه” در مورد گیاهان تراریخته و واقعیتهای موجود انتشار داده و با انتشارش اردوگاه مونسانتوباوران را گیج و مبهوت کرد!

اینک به تدریج می کوشم تا در #درویشنامه برگردان این گزارش مهم را منتشر کنم.

هفت افسانه درباره گیاهان تراریخته:

✅ افسانه نخست:
با گیاهان تراریخته می توان تغذیه مردم دنیا را تضمین کرد.
واقعیت: طراحی بذرهای تراریخته بدانگونه نیست که بتوان مقدار تولید محصول را افزایش داد. مهندسی ژنتیکی برای حل مشکلاتی که گرسنگی و سوء تغذیه را بوجود می آورند و موجب ادامه یافتن آن می شوند، واجد شرایط نیست. این روش تنها سبب می شود تا کشاورزی صنعتی برقرار بماند که تاکنون با شکست در راه تغذیه مردم دنیا مواجه بوده.

✅افسانه دوم: گیاهان تراریخته در برابر تغییرات اقلیمی پایدار می باشند.
واقعیت: با توجه به تغییرات اقلیمی که چالش بزرگی برای کشاورزان محسوب می شود، کشت سنتی گیاهان به مراتب بر کشت صنعتی گیاهان تراریخته برتری دارد، چرا که مقاومت گیاهان در برابر مشکلات جوی بیش از هر چیز به نحوه کشتی بستگی دارد که تنوع زیستی را تقویت کرده و مواد لازم را برای رشد گیاهان از طریق خاک به آنها می رساند.

✅ افسانه سوم:
گیاهان تراریخته برای انسان و محیط زیست مطمئن و بی خطر هستند.
واقعیت: برنامه هایی برای نظارت دراز مدت بر سلامتی انسان و محیط زیست در این زمینه یا کلا وجود ندارند و یا نارسا و ناکافی هستند. پژوهشگران مستقل شکایت از آن دارند که راه آنها برای دسترسی به آنچه که در زمینه می بایست مورد بررسی قرار بگیرد، بسته است.

✅افسانه چهارم:
گیاهان تراریخته راه حفاظت از آنها را آسان می کنند.
واقعیت: کاربرد گیاهان تراریخته که در برابر علف کشها تحمل بیشتری دارند و در مقابل آفتهای مقاومتر هستند پس از چند سال سبب گسترش علفهای هرز بسیار مقاوم در برابر علفکشها(Superweeds) و همچنین آفتهایی از همین نوع (Superbugs) می شوند که نتیجه اش چیزی نیست جز مصرف بیشتر مواد شیمیایی.

✅ افسانه پنجم:
گیاهان تراریخته برای کشاورزان سودمند و پرمنفعت هستند.
واقعیت: بذرهای تراریخته از حق انحصاری اختراع کنندگان آن برخوردارند. قیمت آنها در طول بیست سال گذشته به چند برابر رسیده. از جهتی دیگر گسترش مقاومت این گیاهان در برابر علف و آفتکشها موجب افزایش هزینه های کشاورزان شده، تا آن اندازه که بذرهای تراریخته در دراز مدت برای کشاورزان هیچگونه منفعتی ندارند.

✅ افسانه ششم:
همزیستی گیاهان تراریخته با دیگر سیستمهای کشاورزی امکانپذیر است.
واقعیت: گیاهان تراریخته، گیاهان دیگر را آلوده می کنند. تا کنون چهارصد مورد از این نوع آلودگی در سراسر دنیا گزارش شده اند. برای آنکه کشاورزان بتوانند بدون این آلودگی تراریختگی کشت کنند، می بایست که هزینه های بسیار سنگینی متقبل شوند که اغلب قادر به پرداخت آنها نیستند.

✅ افسانه هفتم:
دستکاری ژنتیکی یک نوآوریست و رمز موفقیت در سیستم غذایی انسان
واقعیت: روشهای پیشرفته در امر کشاورزی بدون استفاده از دستکاری ژنتیکی به ویژگیهایی نایل شده اند که صنعت تراریختگی بیهوده به ما وعده آنها را می دهد. از جمله مقاومت بیشتر گیاهان در برابر بیماریها، سیلاب و خشکسالی. گیاهان تراریخته نه تنها یک تلاش بی ثمر در زمینه نوآوری هستند، بلکه هم خود سدی در راه نوآوری محسوب می شوند؛ و دلیل آنرا می بایست در حق مالکیت ذهنی جست که تنها در انحصار کنسرنهای چند ملیتی قرار دارد.

ارسال شده در 3 شهریور 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع علمی

پیشنهاد سردبیر

  • صورت ذهنی و مفهوم در روانشناسی
  • اهمیت حفظ تعادل در تشویق و تنبیه
  • ترک کردن سیگار با میوه
  • چای ماسالای هندی در چه مواردی توصیه می شود؟
  • اهمیت و تاثیر ترتیب تولد بر شخصیت
  • اهمیت تغییر رفتار در زندگی
  • کاوشی در زمینه سیستم شنوایی
  • هورمون ها در دوران پیری چه تغییری میکنند
  • منظور از اوتیت خارجی
  • چگونه به شیر طعم دهنده های سالمی اضافه کنیم؟
  • تصمیم به بارداری و آزمایشات لازم برای آن
  • حل بحران ها و ناملایمات زندگی
  • بکارگیری محصولات پروبیوتیکی برای مرغ ها
  • چرادچار معده درد میشود و روشهای درمان خانگی آن کدامند
  • بهداشت مکان های ورزشی
  • محبوبترین ها

  • نکات طلایی و مهم درباره ی سلامتی انسان
  • شامپوی تقلبی را بشناسید
  • قوانین مهم برای حمام کردن
  • اصول صحیح تمیز نگه داشتن رختخواب
  • چرا به دکتر نمی رویم
  • علت افزایش چاقی و فشار خون در دانشجویان
  • فواید و مضرات عوارض و خاصیت ها
  • بیماری های قلبی سالانه 17.5 ملیون نفر را به کام مرگ می شوند
  • دلیل نگذاشتن چمدان در اتاق هتل چیست؟
  • استفاده از شوینده ها به قیمت پیری زودرس پوست
  • لاغر شدن برای خانم ها واقعا معجزه است
  • بالاخره سیب و خیار را با پوست بخوریم یا نخوریم
  • آفت دهان را اینگونه برطرف کنید
  • همه عوارض استفاده از ضدعرق ها
  • رعایت نظافت لباس زیر
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است