3676_ritual

دین اسلام چه توصیه هایی قبل از غذاخوردن به پیروان خود میکند افراد مسلمان چه آدابی را حین غذاخوردن رعایت می کنند کدامیک از این عادات به نفع سلامتی مان خواهد بود؟آداب پیش از غذاخوردن و پس از غذاخوردن یک فرد مسلمان چگونه است؟

در آموزه‌های دینی، خوردن آداب فراوانی دارد. در این مطلب به آداب پیش از خوردن غذا می‌پردازیم:

بیرون آوردن کفش

این کار نه‌تنها نوعی ادب و تواضع انسان را به خداوند نشان می‌دهد، بلکه باعث راحتی و آسایش پاها نیز می‌شود.

شستن دست

شستشوی دست‌ها و رعایت بهداشت، علاوه بر این‌که باعث پاکیزگی و دوری از ابتلا به بیماری‌های مختلف می‌شود، آثار دیگری نیز دارد. از دیگر آثار شستن دست‌ها در روایات می‌توان به زیاد شدن خیر در منزل، افزایش برکت غذا، برطرف شدن بسیاری از بیماری‌های جسمی و از بین رفتن فقر اشاره کرد.

پهن کردن سفره

امام علی علیه‌السلام فرمودند:
هنگامی‌که خواستی نان (غذا) بخوری، سفره‌ای پهن کن و (نان را در آن بگذار) و نام خدا را بر زبان جاری ساز و سپس بخور.

گذاشتن غذا بر‌روی زمین

امام حسن علیه‌السلام فرمودند:
هر‌گاه برای پیامبر غذایی آورده می‌شد، می‌فرمود که آن را روی زمین بگذارند و می‌گفت: من بنده خدا هستم، آن‌گونه که بندگان می‌خورند می‌خورم و آن‌گونه که بندگان می‌نشینند می‌نشینم.

زینت سفره

امام صادق فرمودند: هر‌چیزی زینتی دارد و زینت سفره، سبزی است.

صدقه دادن از غذا

امام باقر فرمودند:
امام سجاد علیه‌السلام هیچ‌گاه غذایی نمی‌خورد، مگر آن‌که ابتدا به همان اندازه صدقه می‌داد.

تفکر

اندیشیدن در نعمت‌های خداوند، از راه‌های مهمی است که می‌تواند انسان را از غفلت و بی‌توجهی به روزی دهنده خود خارج کرده و موجبات شکر گزاری، انجام وظایف شرعی و اخلاقی و هم‌چنین تواضع و فروتنی در برابر خداوند را فراهم می‌کند.

خداوند متعال در سوره عبس می‌فرماید:
آدمی باید در غذای خود دقت کند –و بداند که- ما آب فراوان ار آسمان فرو ریختیم، سپس زمین را شکافتیم و در آن دانه‌های فراوانی رویاندیم و انگور و سبزی بسیار و زیتون و نخل فراوان و باغ‎‌های سر‌سبز و میوه و چراگاه مهیا کردیم، تا وسیله‌ای برای بهره گیری شما و چهارپایان‌تان باشد.

سرد کردن غذای داغ

در احادیث، توصیه به خوردن غذا به‌صورت نیم گرم یا ولرم شده است. و سفارش شده که از خوردن غذای سرد و مخصوصا داغ اجتناب شود.

منبع: حدیث تندرستی