Hypertension-Management

برای کنترل و تنظیم فشار خون از چه تکنیک هایی بهتر است کمک بگیریم چه موارد تغذیه ای را باید در نظر بگیریم خوردنی های مناسب برای کنترل فشار خون را بشناسید و به کمک آن ها ز بروز اختلالات فشار خون پیشگیری کنید

توصیه تغذیه ای برای افراد مبتلا به اختلال فشارخون بالا:

تعداد وعده‌های غذای مصرفی روزانه زیاد و حجم هر وعده کم باشد.
ساعت صرف وعده‌های غذایی حتی‌المقدور منظم باشد.
نان مصرفی از آرد کامل (سبوس‌دار) تهیه شده باشد.
گوشت مصرفی کاملا لخم و چربی گرفته باشد.
لبنیات مصرفی از نوع کم چرب و کم نمک باشد.
مصرف تخم مرغ به دو تا سه عدد در هفته محدود گردد.
مصرف نمک به کمترین میزان محدود شود.
از مصرف غذاهای پرنمک و شور مانند انواع اسنک‌های شور، سس‌های آماده و رب گوجه ‌فرنگی، خیارشور و امثالهم اجتناب به عمل آید.
از مصرف قند و شکر و غذاهایی که مستقیما حاوی آنها هستند، اجتناب شود.
مصرف روغن بسیار محدود شود. برای پخت و پز و به عنوان چاشنی سالاد فقط از روغن‌های گیاهی مایع و برای سرخ کردن سطحی مواد غذایی در شرایط ویژه صرفا از روغن‌های گیاهی مایع مخصوص سرخ کردن استفاده شود.
از مصرف غذاهای فراوری شده نظیر انواع کمپوت‌ها، کنسروها، سوسیس و کالباس، نوشابه‌های گازدار و آبمیوه‌های صنعتی، انواع بیسکوئیت‌ها، کیک‌ها و شکلات‌ها و امثالهم که همگی حاوی نمک، شکر یا روغن فراوانی هستند، حتی‌المقدور اجتناب شود.
روزانه به مقدار کافی از میوه‌ها و سبزی‌های تازه استفاده شود.
مصرف حبوبات به شکل تنها یا در خوراک‌هایی همراه با دیگر مواد غذایی، توصیه می‌شود.
دست کم دو تا سه وعده ماهی در برنامه غذایی هفتگی گنجانده شود.
غذاها عمدتا به شکل آب‌پز، بخارپز یا کبابی مصرف شوند.

همراه هر وعده غذایی، مقداری سبزی تازه نیز مصرف شود
رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری و کنترل فشار خون عبارت است از:

ـ مصرف روزانه ۷ تا ۸ واحد از گروه نان وغلات به دلیل داشتن کربوهیدرات و فیبر

ـ مصرف روزانه ۴ تا ۵ واحد از گروه سبزی ها (منابع غنی از منیزیم، پتاسیم و فیبر(

ـ مصرف روزانه ۴ تا ۵ واحد از گروه میوه ها (منابع غنی از منیزیم، پتاسیم و فیبر(

ـ مصرف روزانه ۲ تا ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات کم چرب (منابع خوب کلسیم، پروتئین، پتاسیم و منیزیم(

ـ مصرف روزانه۲واحد گوشت قرمز یا سفید (منبع خوب پروتئین و منیزیم(

ـ مصرف هفتگی ۴ تا ۵ واحد ازحبوبات، دانه ها و مغزها (منابع خوب پروتئین، منیزیم، پتاسیم و فیبر)