برای تشخیص سلامت گوشت چرخ کرده به چه ویژگی هایی در آن باید دقت کنیم رنگ و بو و طعم آن چگونه است و به چه نحوی باید از گوشت چرخ کرده مراقبت کنیم تا فاسد نشود برای تهیه گوشت مناسب چه فاکتورهایی را باید در نظر بگیریم

یک متخصص علوم و صنایع غذایی با اشاره به درجه‌بندی گوشت‌های چرخ کرده و روش‌های تقلب برخی فروشندگان گوشت گفت: گوشت چرخ کرده اغلب با مقداری از چربی‌های دام مخلوط می‌شود و گاهی شرکت‌هایی که اخلاق و وجدان کاری را رعایت نمی‌کنند تقلباتی هم در این موارد انجام می‌دهند که قابل پیگیری است.

گوشت چرخ کرده‌

دکتر آراسب دباغ مقدم, متخصص علوم و صنایع غذایی: هر چند از لحاظ نظری، گوشت همه قسمت های دام را می توان چرخ کرد، اما به طور معمول گوشت برخی قسمت ها را نباید چرخ کرد.

گوشت کدام قسمت های دام را می توان چرخ کرد؟

گوشت های درجه یک معروف به کبابی مانند راسته، چرخ نمی شود.

گوشت های درجه دو معروف به خورشتی مانند سردست چرخ می شود.

گوشت های درجه سه معروف به آبگوشتی چرخ می شود.

در گوشت چرخ کرده کدام قسمت های دام نباید وجود داشته باشد؟

به گفته این متخصص، در برخی از گوشت های چرخ کرده مقداری از چربی های بدن دام با گوشت مخلوط شده و چرخ می شود و میزان چربی افزوده شده به وجدان کاری شرکت تولید و بسته بندی کننده و همچنین نحوه نظارت بهداشتی دکتر دامپزشکی که ناظر فنی-بهداشتی شرکت گوشتی است بستگی مستقیم دارد.

 ورود گره ها یا غدد لنفاوی در گوشت چرخ کرده، ممکن است بعضا به طور ناخواسته اتفاق بیفتد اما اگر سایر اعضا مانند طحال، لوزالمعده یا غدد پستانی به گوشتی که قرار است چرخ شود اضافه شود تقلب محسوب می شود که معمولا شرکت های دارای اخلاق و خوشنام و معتبر از انجام چنین کارهایی پرهیز می کنند.

چرا رنگ برخی گوشت ها بیش از اندازه قرمز است؟

وی درباره قرمزی بیشتر برخی از گوشت های چرخکرده اظهار کرد: در برخی موارد، رنگ قرمز واقعا به علت استفاده بیشتر از گوشت است. اما تقلباتی هم ممکن است توسط برخی شرکت های بسته بندی غیرمتعهد انجام شود. مثلا با افزودن پودر خون، مواد رنگی یا نیتریت سدیم، رنگ گوشت را برای القای تازگی، سلامت و جلب توجه مشتری قرمزتر می کنند که می تواند تهدید کننده سلامت مصرف کننده باشد و چنین کاری پیگرد قانونی دارد.

مدت مجاز نگهداری از گوشت در یخچال و فریزر چقدر است؟

افزودن مواد نگهدارنده نیز برای افزایش ماندگاری گوشت به صورت قانونی مجاز نیست و به طور معمول گوشت چرخ کرده در یخچال، حدود 72 ساعت یا 3 روز قابلیت نگهداری دارد و مدت نگهداری آن در فریزر بسته به چربی گوشت متفاوت است.

گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: salamatonline.ir

5 1000
ارسال شده در 3 شهریور 1395 توسط با موضوع آشپزی رژیمی و سالم | 347 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • با 5 علامت کفایت شیر مادر آشنا شوید
  • آیا مصرف داروهای آنتی سایکوتیک باعث کاهش قند خون هم میشود؟
  • بدفرم شدن بدن با چربی پهلو
  • در کاشان و آران و بیدگل گزارشی از آنفولانزای پرندگان ارائه نشده است
  • عکس جدیدترین مدل لباس و فرم های پرستاران
  • پیشگیری از سرما خوردن در این روزها
  • علائم هشدار دهنده بدن برای افسردگی کلاسیک
  • مختصری از علم روانشناسی
  • محبوبترین ها

  • شیوه های موثر عاطفی بعد از دعوا که به آشتی می انجامد
  • اعتیاد به شبکه های اجتماعی و پیامدهای آن
  • وقت کم زوجین برای گفتگو با یکدیگر
  • مقابله با ترس های غیر واقعی
  • از روی لباس پوشیدن هر مرد به شخصیتش پی ببرید!
  • منهدم شدن زندگی با واژه ها،چطور؟
  • تلاش برای افزایش هوش
  • بازسازی روحیه پس از شکست در روابط عاطفی
  • رپورتاژ

  • لثه ای روشن به رنگ سلامتی
  • کلینیک آندوسکوپی وکولونسکوپی دکتر فرزاد فرامرزی
  • کلینیک شنوایی افشین قرایی
  • فیزیوتراپی- راه حلی برای بهبود حرکت
  • لبخندی کودکانه با دندان هایی سالم
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما