foodlabelgmos_071615getty

محصولات غذایی که تغییر ژنتیکی یافته اند را با احتیاط مصرف کنید روغن ذرت و روغن سویا از جمله این مواد غذایی به شمار میروند این محصولات تراریخته نام دارند برچسب روی آن ها باید اطلاعات کافی درباره این محصولات را دارا باشد

به گزارش سازمان غذا و دارو، دکتر مهرناز خیر اندیش با اشاره به روغن هایی که روی بسته بندی آنها ، عبارت «تغییر ژنتیک یافته» قید شده ، افزود: براساس ضوابط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تمام مواد غذایی که احتمال تراریخته بودن آن ها در بازار مصرف وجود دارد باید برچسب گذاری شود.
وی هدف از برچسب گذاری محصولات غذایی تغییر ژنتیکی یافته را امکان ردیابی آنها در بازار و همچنین احقاق حق مصرف کننده ذکر کرد. 
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر روغن ذرت و روغن سویا در بازار مصرف برچسب گذاری می شود که نشان دهنده تایید ایمنی و سلامت آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
به گزارش ایرنا، محصولات تراریخته، محصولاتی هستند که کارشناسان با دستکاری که روی ژنتیک آن ها انجام می دهند، یک خصوصیت ویژه را در محصول ایجاد می کنند یا یک خصوصیت را حذف می کنند؛ به عنوان مثال پروتئین هایی داخل محصول، ایجاد می کنند که خاصیت آفت کشی دارد و این سموم باعث می شود که مثلا کرم ساقه در برنج از بین برود. 
سازمان غذا و دارو پیش از این اعلام کرده بود که برخی محصولات غذایی در بازار وجود دارند، مجوز هم گرفته اند اما اعلام نکرده اند که دستکاری شده ژنتیکی یا تراریخته هستند و هنگام بررسی سطح بازار، تراریخته بودن آنها مشخص شده است.
از سوی دیگر حدود ۹۰ درصد سویای تولید شده و روغن آن در سراسر جهان تراریخته است بنابراین اگر روغن سویای تراریخته نمی خواهیم کلا باید روی مصرف این روغن خط بکشیم چون ۹۰ درصد تولید آن تراریخته است؛ مباحثی از این دست موجب شده است تا با وجود برخی انتقادات ، سازمان غذا و دارو بر مجوز داشتن محصولات تراریخته اصرار ورزد چراکه این محصولات به هرحال به علت نیاز به بازار عرضه می شوند و این سازمان تاکنون به چند مورد روغن تراریخته مجوز اعطا کرده است.
همچنین دولت یازدهم نیز در پی قانونی سازی محصولات تراریخته در برنامه ششم توسعه است.

ارسال شده در 2 شهریور 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • کدئین برای سنین پایین ممنوع است
  • ابتلا به افسردگی و خودکشی
  • ایجاد مشکلات حافظه ای برای اطفال با کامپیوتر
  • دریافت کلسیم در دوران حاملگی
  • شوینده های مفید سنتی
  • خواص و فواید بامیه
  • خنداندن بیماران افسرده با این روش
  • از کجا پی ببریم که دچار دیابت هستیم
  • کورشدن با فلاش دوربین
  • رسیدن به تناسب اندام بیشتر با این خوراکی ها
  • دست یابی به واكسن اسهال
  • با رژیم غذایی و فعالیت فیزیکی وزنتان را کاهش دهید
  • طریقه صحیح ماساژ صورت
  • درد مفاصل و اندام ها در هنگام بیدار شدن
  • ریشه یابی مشکلات خواب در دوران بچگی
  • محبوبترین ها

  • افسردگی در نوجوانان علل و راه های درمان
  • با این راهکار ها به مقابله با استرس بروید
  • اختلال روانی افراد پس از دزدی از منزل
  • رهایی از تنفر
  • به آرامش رسیدن با کنترل زمان
  • افسردگی با این نشانه ها
  • ناتوانی برای شادبودن با این مشکلات
  • جدا انگاری عاطفه در بیماری افسردگی
  • شادابی و موفقیت با اعتماد داشتن به اطرافیان
  • دیدگاه روانشناسی درباره جایگاه پدر
  • مقابله با شکست در زندگی
  • پی بردن به راز شخصیت حیوانات
  • توصیه های روانشناسان برای آرام شدن
  • امتیازات یک همسر نمونه
  • فواید شکلات برای افسردگی
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است