cs-shoes-knee-osteoarthritis-722x406

چه نوع کفش هایی برای مبتلایان به آرتروز نامناسب هستند کسانی که به عارضه آرتروز زانو دچار هستند باید چه نوع صندل ها و کفش هایی انتخاب کنند نکات مهم برای مراقبت از مفاصل برای بیماران مبتلا به آرتریت روماتویئد چیست؟

اگر شما یکی از میلیون ها فردی هستید که با آرتروز زانو زندگی می کند، این را بدانید که انتخاب کفش یک تفاوت بزرگ در احساس شما نسبت به علائم این بیماری ایجاد می کند.

آرتروز زانو یکی از شایع ترین انواع آرتریت است و منجر به آسیب پیشرونده غضروف و دیگر بافت های مشترک یم شود. مفاصل زانو، دست ها و لگن بیشترین آسیب های ناشی از آرتریت را می بینند.

یکی از مهمترین مسائل در درمان آرتریت روماتوئید، استفاده از کفش‌های طبی مناسب برای پاهای دردناک است. در این میان متخصصان ارتوپدی توصیه هایی را برای انتخاب یا عدم انتخاب کفش به بیماران مبتلا به آرتروز زانو می کنند.

بدترین کفش ها

کفش های چوبی: این کفش ها برای مبتلایان به آرتروز به دلیل سنگین بودن شان مناسب نیستند چون بیمار حین فعالیت ناچار به تحمل وزن است. در حالی که مبتلایان به آرتروز به هیچ وجه نباید وزن اضافی تحمل کنند.

کفش های پاشنه بلند: تحقیقات نشان داده که این نوع کفش ها حتی می توانند خطر ابتلا به آرتروز را در کسانی که هنوز به آن مبتلا نشده اند، افزایش دهند. تجزیه و تحلیل ها نشان داده است که راه رفتن با کفش های پاشنه بلند زانو را تحت فشار اضافی قرار می دهد. کفش‌ های پاشنه ‌بلند باعث می ‌شوند پا در راستای مناسبی قرار نگیرد و زانوها چند درجه خمیدگی داشته باشند. همچنین کفش نامناسب قدم برداشتن را دشوار و فشتر روی مفاصل را بیشتر می‌ کند.

صندل های فلیپ فلاپ: این صندل ها اگرچه سبک و نرم هستند اما برای مبتلایان به آرتروز زانو طراحی نشده اند و می توانند منج ربه سقوط شوند. پرهیز از استفاده از این کفش ها بخصوص برای مبتلایان به آرتروز زانو که مسن هستند، اهمیت دارد.

6 توصیه

برای اطمینان از اینکه کفشی که می‌ خرید برای شما مناسب است، قبل از خرید به نکات زیر توجه کنید:

مهمترین مسئله در خرید کفش طبی این است که این کفش ‌ها از پاها و مفاصل شما حمایت کنند. هرچه حمایت آنها بیشتر باشد، بیشتر می ‌توانند ارتعاشات را به خود جذب کرده و از مفاصل شما مراقبت کنند. اینها خصوصیاتی هستند که حتما باید در کفش ‌های مخصوص روماتیسم مفصلی وجود داشته باشند. حمایت خوب یعنی انتخاب کفش ‌هایی که قوس کف آنها مناسب باشد. همچنین کفش ‌هایی را انتخاب کنید که کفی آنها قابل تعویض باشد و بتوانید به راحتی آنها را با کفی‌ های بهتر و یا کفی‌ های مخصوص آرتروز که حمایت بیشتری ارائه می ‌کنند، تعویض کنید.

انگشتان پا باید آزاد باشند. هیچ چیز دیگری مثل کفشی که نوک آن تنگ باشد، شما را آزار نخواهد داد. به دنبال کفش ‌هایی بگردید که در نوک پا فضای کافی داشته باشند. البته کفش شما باید در ناحیه پاشنه هم کمی گشاد باشد.

بهترین نوع برای شما کفش‌ های با کفی لاستیکی هستند. خوبی این نوع کفی نرم بودن آن است. همیشه کفی کفش خود را کنترل کنید. مطمئن شوید که کفی کفش شما بیشتر از همه، در قسمت برجستگی داخل پا، انعطاف پذیر باشد چراکه در هنگام راه رفتن بیشترین فشار روی این قسمت می آید.

اگر قوزک پای شما ضعیف است و یا در هنگام راه رفتن دردناک می‌ شود، از کفش‌ های کتانی ساق بلند استفاده کنید.

بسیاری از بیماران مبتلا به آرتروز علاوه بر پا، در ناحیه انگشتان دست هم احساس درد می ‌کنند و این مسئله بستن بند کفش را برای آنها مشکل می ‌کند. راه‌حل این مشکل ساده است: از کفش‌ های چسب دار استفاده کنید.

قبل از خرید کفش از پزشکان خود بخواهید تا شما را راهنمایی کنند و طرز صحیح انتخاب و ارزیابی کفش را به شما آموزش دهند. با روماتولوژیست خود همکاری کنید تا بتوانید بخوبی از پاهای خود مراقبت کنید. این کار بهترین روش برای کنترل مشکلات پا و قوزک پا در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید است.

everydayhealth.com