skin-child

جوش و آکنه؛ بیماری ای که همه ی ما در نوجوانی با آن دست و پنجه نرم کردیم. بروز این عارضه ی قرمز رنگ که متخصص خراب کردن زیبایی نوجوان هاست، علل زیادی دارد و میتواند ارثی باشد. آکنه غالبا در خانم‌ها بیشتر دیده می‌شود ولی در عوض در مردان شدیدتر است. تحقیقات اخیر ثابت کرده اند که تغذیه میتواند نقش بزرگی در تشدید بروز جوش آکنه بازی کند. در ادامه به شما خواهیم گفت که مواد غذایی مانند شیرینی و شکلات چطور باعث بروز جوش و آکنه میشوند. با ما همراه باشید.

آکنه (جوش جوانی) از شایع‌ترین بیماری‌های پوست است طوری که تقریبا تمام نوجوانان به درجاتی به آن دچار می‌‌شوند.این بیماری در نتیجه انسداد مجاری غدد چربی پوست ایجاد شده و سپس با افزدوده شدن التهاب و عوامل میکروبی شدت می‌گیرد.

مهمترین عامل افزایش ترشحات غدد سباسه است که به‌خصوص در صورت، سینه و پشت تمرکز دارند. با افزایش این ترشحات و انسداد مجاری غدد بتدریج عوامل میکروبی و التهاب نیز اضافه شده و علائم آکنه پدیدار می‌‌شود. شاید شایعترین سوالی که یک متخصص پوست از بیمار خود می‌‌شنود، نقش تغذیه در بروز یا شدت آکنه است.

گر چه تاکنون مطالعه ای بطور یقین رابطه آکنه و تغذیه را ثابت نکرده بود ولی با این وجود در منابع مختلف از نقش تغذیه صبحتی به میان آمده است اخیرا در مطالعه جدیدی که در سال 2007 توسط مرکز تحقیقات دانشگاهی RMIT در شهر ملبورن استرالیا انجام گرفته است، نتایج جدیدی در این زمینه منتشر گردیده است.
و در این مطالعه نشان داده شده که بروز و شدت آکنه با مصرف غذاهای حاوی کربوهیدرات بالا افزایش یافته است و بهبودی آکنه پس از رژیم غذایی با بارکربوهیدرات کم نشان دهنده این واقعیت است که شیوه زندگی و تغذیه نقش مهمی در پاتوژنز آکنه دارد.

در بررسی‌‌های انجام شده دیده شده است که میزان بروز آکنه با تغییر شیوه زندگی و تغییر رنگ و بوی زندگیها به سمت الگوی غربی، تغییر کرده است از این جهت محققان فاکتورهای موثر بر شیوه زندگی از جمله تغذیه را بررسی کردند.

در سال 1930 آکنه، بیماری شناخته شد که با به هم ریختگی متابولیسم کربوهیدرات رابطه داشت چرا که اولین مطالعات اختلال تحمل گلوکز را در بیماران مبتلا به آکنه نشان می‌‌داد.

اخیرا این موضوع مطرح شد که چگونه تغذیه بر فعالیت سیستم اندوکرین یا هورمونی فرد موثر است. کورداین در مطالعه ای نشان داد که ایندکس گلایسمیک بالا می‌‌تواند باعث شیوع بالای آکنه در این شیوه زندگی شود.

sweets-and-chocolates

در این مطالعه 43 نفر مرد با سن 25-15 سال مبتلا به آکنه خفیف تا متوسط انتخاب شدند و این افراد هیچ درمان خوراکی یا موضعی استفاده نمی کردند. و این مردان در دو گروه مورد مطالعه قرار گرفتند.

در گروه مداخله بیماران تحت رژیم غذایی با بارگلایسمیک پایین که 25درصد انرژی آن از پروتئین و 45 درصد با ایندکس کربوهیدرات پایین، قرار گرفتند.
در مقابل در گروه کنترل رژیم غذایی غنی از کربوهیدرات استفاده شد. تعداد ضایعات و شدت آکنه هر ماه بررسی می‌‌شد.

نتایج نشان داد در هفته 12، تعداد متوسط ضایعات در گروه با رژیم غذایی کم کربوهیدرات کاهش بیشتری نسبت به گروه کنترل داشت و وزن این گروه نیز کاهش بیشتری داشت.

این مطالعه به صورت کنترل شده و تصادفی انجام گرفته است ولی مطالعات بیشتری برای تاثیر واقعی عوامل مجزا بر بروز آکنه لازم است.

منبع : زندگی آنلاین

منبع: الو دکتر

ارسال شده در 19 شهریور 1395 توسط دکتر سلام با موضوع زیبایی, پوست, مو

پیشنهاد سردبیر

  • کشف نمونه سرطانی، متعلق به 1.7 میلیون سال پیش
  • تاثیرات مفید شیر مادر بر قلب نوزاد نارس
  • شیوه درست کردن چای پوست انار
  • تمام حالات زندگی پس از طلاق
  • درباره پوستهای خشک این موارد کمک کننده هستند
  • پیتزای گل کلم بدون خمیر و رژیمی
  • راهکارهای کرم زنی به صورت
  • تصاویری از دستگاه کاپنوگراف
  • چگونه تاتو را بروی پوست خود پاک کنیم؟
  • آموزش مسائل جنسی در سنین پایین
  • نکاتی طلایی برای افزایش میزان استقامت و قدرت بدنی
  • منیزیم و اهمیت مصرف آن
  • غذاهای نفاخ مضر برای سلامتی
  • خال روی پوست؛علامت سرطان سینه است
  • چطور در زمستان وزن مان را ثابت نگه داریم؟
  • محبوبترین ها

  • لطفا صاف بنشینید
  • افزایش رضایت بخش موالید در کشور
  • پیشنهادات مفید برای تجربه خواب راحت
  • به این دلایل توالت ایرانی را انتخاب کنید
  • رفع بی خوابی های مکرر
  • سی سالگی و ازدواج در این سن
  • نگاهی اجمالی به سفیدبالک های پایتخت
  • برای اینکه گربه خود را سالم نگه دارید این موارد را بدانید
  • نگاهی کلی به تغذیه بانوان
  • حد و مرز زمان استفاده از تلفن همراه
  • ترخیص بهنام صفوی
  • جانشین داروی بی اختیاری ادراری
  • ابتلا به بی خوابی با مصرف ترشی و شوری جات
  • پشت سیستمی ها و امگا 3
  • دردسرهای انگشت چاق داشتن
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است