دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
دکتر وفایی
دکتر حمیدرضا وفایی
جراحی پلاستیک و ترمیمی (لیپوماتیک)
کلینیک یکتا
کلینیک یکتا
کلینیک تخصصی پوست و مو
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
طراحی لبخند با لومینییرز سرامیکی بدون کوچک‌ترین تراش
نیلوفر داوودپور
دکتر نیلوفر داودپور
ارائه خدمات ترمیمی-زیبایی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو پلاسماجت
آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو
اختلالات اسيد امينه
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
ایران نوین – رجایی
لاغری با دستگاه یا رژیم
کلینیک ایران نوین
کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
هر آنچه شما می‌خواهید

مسمومیت غذایی عفونت‌های ناشی از سالمونلا حفظ ایمنی غذایی بیماری سالمونلوز انتقال باکتری‌‌ها به بدن

چگونه می توانیم مانع انتشار باکتری های مختلف در موادغذایی مان شویم مسمومیت های مختلف ناشی از ورود باکتری ها از طریق خوردنی های مختلف می تواند به سلامتی مان آسیب های جبران ناپذیری وارد کند برای پیشگیری از این عارضه بهتر است برخی نکات مهم و موثر را در نظر بگیرید.

متأسفانه هیچ نوع واکسنی برای مراقبت در برابر مسمومیت غذایی ساخت نشده است. اما اقدامات ساده و پیشگیرانه‌ای در این زمینه وجود دارد که می‌تواند به نحو چشمگیری مانع از مریضی شما شود.

گرمای تابستان و نور خورشید به سادگی نادیده گرفته می‌شود، در حالی که می‌تواند خطرات پنهانی همچون مسمومیت غذایی به همراه داشته باشد.
باکتری‌هایی‌ که به خاطر غذا منجر به بروز بیماری‌هایی هم‌چون بیماری سالمونلوز می‌شود در تابستان شیوع بیشتری دارند. آنها زمانی که دمای هوا حداقل ۳۲ درجه سانتیگراد بوده و رطوبت، فضای مرطوبی را ایجاد کند که در آن این موجودات بسیار ریز زنده بمانند، خیلی سریع رشد می‌کنند.
هم‌چنین بسیاری از افراد در تابستان در محیط بیرون از خانه غذا درست می‌کنند و اقدامات لازم برای حفظ ایمنی غذایی را اعمال نمی‌کنند.
سالمونلا نوعی آلودگی است که خطرناک‌ترین تهدیدها را برای انسان به همراه دارد. این باکتری سالانه ۱ میلیون بیماری در ۱۹۰۰۰ نفر در ایالات متحده را به بار می‌آورد که باعث بستری شدنشان در بیمارستان شده و در نهایت به مرگ می‌انجامد. این رقم به مراتب از آمار هر نوع باکتری‌ِ دیگری که با بروز مسمومیت غذایی پیوند نزدیکی دارد به مراتب بیشتر است. در شرایطی که موارد مربوط به بیماری‌های غذایی سایر باکتری‌ها یا عواملی از این دست طی ۱۵ سال اخیر کاهش چشمگیری داشته است، تحقیقات نشان می‌دهد که تعداد عفونت‌های ناشی از سالمونلا رو به افزایش است.
متأسفانه هیچ نوع واکسنی برای مراقبت در برابر مسمومیت غذایی ساخت نشده است. اما اقدامات ساده و پیشگیرانه‌ای در این زمینه وجود دارد که می‌تواند به نحو چشمگیری مانع از مریضی شما شود. روش‌های زیر در واقع روش‌هایی مشابه برای مبارزه با باکتری ای-کولی است که درست به مانند سالمونلا پخش شده و شیوع پیدا می‌کند.
۱.درک و شناخت این مسئله که سالمونلا چگونه پخش می‌شود
سالمونلا در مجاری روده حیوانات و نیز انسان زندگی کرده و از طریق مدفوع از بدن خارج می‌شود. تحقیقات نشان می‌هد که انسان‌ها معمولا از طریق تماس با غذا یا آبی که توسط مدفوع حیوانات آلوده‌ شده است به این بیماری دچار می‌شوند.
به همین خاطر است که شیوع سالمونلا اغلب از طریق گوشت و مرغ و خروس رخ می‌دهد. محصولات جانبی حیوانی اعم از تخم‌مرغ، پنیر و شیر پاستوریزه‌نشده هم منابع شیوع آن محسوب می‌شوند.
۲.تشخیص این مسئله که هر غذایی می‌تواند محیط زندگی سالمونلا باشد
سالمونلا را می‌توان علاوه بر گوشت، در هر غذای دیگری از جمله آبمیوه‌های پاستوریزه‌نشده، محصولات خام، ادویه‌ها، آجیل و غذای حیوانات خانگی هم یافت.
۳.حواستان به حیوانات زنده باشد
حیوانات و محیط زیست‌شان هم می‌توانند ناقل سالمونلا باشند. تحقیقات نشان می‌دهد که این مسئله به طور ویژه درباره خزندگان، دوزیستان و پرندگان هم صدق می‌کند.
سعی کنید بلافاصله بعد از دست زدن به کبوتران و یا دوزیستان یا هر چیزی در محیط‌زیست آنها، دستان‌تان را خوب بشویید. این کار مانع از انتقال باکتری‌ها به بدن‌تان می‌شود. هم‌چنین سعی کنید فرزندان‌تان را دور از دسترس چنین حیواناتی هم‌چون مرغ خانگی و یا اردک‌ها نگه دارید.
۴.از خوردن غذاهای پخته‌نشده و پاستوریزه‌نشده پرهیز کنید
گوشت، بوقلمون و تخم‌مرغ را بپزید تا بتوانید مقداری از هر نوع باکتری که ممکن است در آن وجود داشته باشد از بین ببرید. یعنی باید گوشت کامل را در دمای ۶۲ درجه سانتی‌گراد، گوشت گاو در دمای ۷۰ درجه و بوقلمون هم در دمای ۷۵ درجه باید پخت.
از خوردن غذاهایی که حاوی تخم‌مرغ خام هستند هم پرهیز کنید. این نوع غذاها می‌تواند شامل تیرامیسو، خمیر شیرینی، خامه، بستنی خانگی، سس سزار خانگی، سس هلندی، و مایونز خانگی باشد. اگر تمایل زیادی به خوردن تخم‌مرغ خام دارید، بهتر است نوع پاستوریزه آن را بخورید.
۵.دست‌هایتان را به طور مرتب و کامل بشویید
تحقیقات نشان می‌دهد شستن دست‌ها مانع از انتقال باکتری‌‌هایی مانند سالمونلا به دهان و یا غذاها می‌شود. بنابراین سعی کنید همیشه دست‌تان را بلافصله بعد از انجام کارهای زیر بشویید:
-استفاده از توالت
-عوض کردن پوشک بچه
-تماس با گوشت خام و گوشت بوقلمون
-پاک‌سازی یا تماس با مدفوع حیوانات
-تماس با دوزیستان یا کبوتران
۶.رعایت نظافت آشپزخانه
تخته‌های بُرش، ظرف‌ها و محفظه‌ها را باید بعد از هر بار تماس با گوشت خام، بوقلمون یا تخم‌مرغ و پیش از تماس با هر نوع غذای دیگری تمیز کرد. در صورت امکان، متخصصان توصیه می‌کنند که از دو تخته بُرش مجزا استفاده کنید – یکی برای گوشت‌های خام و یکی هم برای درست کردن سایر چیزها. گوشت خام، بوقلمون و تخم‌مرغ را باید جدا از سایر غذاها در یخچال نگهداری کرد.
منبع: msn

http://www.alodoctor.ir/

5 1000
ارسال شده در 17 شهریور 1395 توسط با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • خیانت از جانب زوجین و عوامل ایجاد کننده آن
  • مفهوم و تعریف سرگیجه وضعیتی حمله ای خوش خیم
  • با خوردنی های ضد چروک آشنا شوید
  • رفت و آمد همسر با آشنایان
  • اطلاعات جالب راجع به سونا
  • موثرترین راه حل ها برای درمان پینه پا
  • هرآنچه درمورد بیسکویت ها باید بدانید
  • راههای به دست آوردن خوابی خوش
  • محبوبترین ها

  • پایتخت نشینان سیزده بدر ایمنی را رقم زدند
  • راهی جدید برای کمک به مبتلایان به صرع
  • شیرخواری که با دستگاه IUD جنگید
  • افراد چاق مبتلا به سرطان کلیه بیشتر عمر می کنند
  • هدفون هایی که می تواند عامل مرگ باشد!
  • استفاده از آنتی بادی های اسب روشی جدید برای درمان ابولا
  • علامت آپاندیس و خط قرمز آن
  • گزیده اخبار پزشکی بیست و سوم فروردین
  • رپورتاژ

  • درمانی بدون درد در نهایت آرامش با یک دندانپزشک حرفه ای
  • مرکز دندانپزشکی لوتوس
  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • مرکز تخصصی دندانپزشکی دکتر سید سعید هاشمی
  • ارکید
    دندانپزشکی دکترسلام
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
    x