موضوعات

پیشگیری از ایجاد مسمومیت غذایی

081228-bacteria-art-02

چگونه می توانیم مانع انتشار باکتری های مختلف در موادغذایی مان شویم مسمومیت های مختلف ناشی از ورود باکتری ها از طریق خوردنی های مختلف می تواند به سلامتی مان آسیب های جبران ناپذیری وارد کند برای پیشگیری از این عارضه بهتر است برخی نکات مهم و موثر را در نظر بگیرید.

متأسفانه هیچ نوع واکسنی برای مراقبت در برابر مسمومیت غذایی ساخت نشده است. اما اقدامات ساده و پیشگیرانه‌ای در این زمینه وجود دارد که می‌تواند به نحو چشمگیری مانع از مریضی شما شود.

گرمای تابستان و نور خورشید به سادگی نادیده گرفته می‌شود، در حالی که می‌تواند خطرات پنهانی همچون مسمومیت غذایی به همراه داشته باشد.
باکتری‌هایی‌ که به خاطر غذا منجر به بروز بیماری‌هایی هم‌چون بیماری سالمونلوز می‌شود در تابستان شیوع بیشتری دارند. آنها زمانی که دمای هوا حداقل ۳۲ درجه سانتیگراد بوده و رطوبت، فضای مرطوبی را ایجاد کند که در آن این موجودات بسیار ریز زنده بمانند، خیلی سریع رشد می‌کنند.
هم‌چنین بسیاری از افراد در تابستان در محیط بیرون از خانه غذا درست می‌کنند و اقدامات لازم برای حفظ ایمنی غذایی را اعمال نمی‌کنند.
سالمونلا نوعی آلودگی است که خطرناک‌ترین تهدیدها را برای انسان به همراه دارد. این باکتری سالانه ۱ میلیون بیماری در ۱۹۰۰۰ نفر در ایالات متحده را به بار می‌آورد که باعث بستری شدنشان در بیمارستان شده و در نهایت به مرگ می‌انجامد. این رقم به مراتب از آمار هر نوع باکتری‌ِ دیگری که با بروز مسمومیت غذایی پیوند نزدیکی دارد به مراتب بیشتر است. در شرایطی که موارد مربوط به بیماری‌های غذایی سایر باکتری‌ها یا عواملی از این دست طی ۱۵ سال اخیر کاهش چشمگیری داشته است، تحقیقات نشان می‌دهد که تعداد عفونت‌های ناشی از سالمونلا رو به افزایش است.
متأسفانه هیچ نوع واکسنی برای مراقبت در برابر مسمومیت غذایی ساخت نشده است. اما اقدامات ساده و پیشگیرانه‌ای در این زمینه وجود دارد که می‌تواند به نحو چشمگیری مانع از مریضی شما شود. روش‌های زیر در واقع روش‌هایی مشابه برای مبارزه با باکتری ای-کولی است که درست به مانند سالمونلا پخش شده و شیوع پیدا می‌کند.
۱.درک و شناخت این مسئله که سالمونلا چگونه پخش می‌شود
سالمونلا در مجاری روده حیوانات و نیز انسان زندگی کرده و از طریق مدفوع از بدن خارج می‌شود. تحقیقات نشان می‌هد که انسان‌ها معمولا از طریق تماس با غذا یا آبی که توسط مدفوع حیوانات آلوده‌ شده است به این بیماری دچار می‌شوند.
به همین خاطر است که شیوع سالمونلا اغلب از طریق گوشت و مرغ و خروس رخ می‌دهد. محصولات جانبی حیوانی اعم از تخم‌مرغ، پنیر و شیر پاستوریزه‌نشده هم منابع شیوع آن محسوب می‌شوند.
۲.تشخیص این مسئله که هر غذایی می‌تواند محیط زندگی سالمونلا باشد
سالمونلا را می‌توان علاوه بر گوشت، در هر غذای دیگری از جمله آبمیوه‌های پاستوریزه‌نشده، محصولات خام، ادویه‌ها، آجیل و غذای حیوانات خانگی هم یافت.
۳.حواستان به حیوانات زنده باشد
حیوانات و محیط زیست‌شان هم می‌توانند ناقل سالمونلا باشند. تحقیقات نشان می‌دهد که این مسئله به طور ویژه درباره خزندگان، دوزیستان و پرندگان هم صدق می‌کند.
سعی کنید بلافاصله بعد از دست زدن به کبوتران و یا دوزیستان یا هر چیزی در محیط‌زیست آنها، دستان‌تان را خوب بشویید. این کار مانع از انتقال باکتری‌ها به بدن‌تان می‌شود. هم‌چنین سعی کنید فرزندان‌تان را دور از دسترس چنین حیواناتی هم‌چون مرغ خانگی و یا اردک‌ها نگه دارید.
۴.از خوردن غذاهای پخته‌نشده و پاستوریزه‌نشده پرهیز کنید
گوشت، بوقلمون و تخم‌مرغ را بپزید تا بتوانید مقداری از هر نوع باکتری که ممکن است در آن وجود داشته باشد از بین ببرید. یعنی باید گوشت کامل را در دمای ۶۲ درجه سانتی‌گراد، گوشت گاو در دمای ۷۰ درجه و بوقلمون هم در دمای ۷۵ درجه باید پخت.
از خوردن غذاهایی که حاوی تخم‌مرغ خام هستند هم پرهیز کنید. این نوع غذاها می‌تواند شامل تیرامیسو، خمیر شیرینی، خامه، بستنی خانگی، سس سزار خانگی، سس هلندی، و مایونز خانگی باشد. اگر تمایل زیادی به خوردن تخم‌مرغ خام دارید، بهتر است نوع پاستوریزه آن را بخورید.
۵.دست‌هایتان را به طور مرتب و کامل بشویید
تحقیقات نشان می‌دهد شستن دست‌ها مانع از انتقال باکتری‌‌هایی مانند سالمونلا به دهان و یا غذاها می‌شود. بنابراین سعی کنید همیشه دست‌تان را بلافصله بعد از انجام کارهای زیر بشویید:
-استفاده از توالت
-عوض کردن پوشک بچه
-تماس با گوشت خام و گوشت بوقلمون
-پاک‌سازی یا تماس با مدفوع حیوانات
-تماس با دوزیستان یا کبوتران
۶.رعایت نظافت آشپزخانه
تخته‌های بُرش، ظرف‌ها و محفظه‌ها را باید بعد از هر بار تماس با گوشت خام، بوقلمون یا تخم‌مرغ و پیش از تماس با هر نوع غذای دیگری تمیز کرد. در صورت امکان، متخصصان توصیه می‌کنند که از دو تخته بُرش مجزا استفاده کنید – یکی برای گوشت‌های خام و یکی هم برای درست کردن سایر چیزها. گوشت خام، بوقلمون و تخم‌مرغ را باید جدا از سایر غذاها در یخچال نگهداری کرد.
منبع: msn

http://www.alodoctor.ir/

writer.n2

17 شهریور 1395

مطالب مرتبط

  • با این ویتامین ها از مبتلا شدن به کبد چرب پیشگیری کنید
  • بیمارانی که پیوند کلیه انجام داده اند،باید چه تغذیه ای داشته باشند؟
  • مصرف ماست را در پائیز فراموش نکنید
  • خواص فوقالعاده خوراک عدسی را فراموش نکنید
  • خوردنی های که به ظاهر مفید هستند
  • چند توصیه برای خوردن سبزیجات بیشتر (بخش دوم)
  • چند توصیه برای خوردن سبزیجات بیشتر (بخش اول)
  • مزایا و معایب استفاده از گیاه آرتیشو
  • برنامه ریزی تغذیه ای برای کلاس اولی ها
  • غذاهای مفید برای مدرسه کودک
  • خواص و ویژگی های هل سبز
  • آغاز امپراطوری انار
  • سفره غذایی ایرانیان روز به روز در حال کوچک تر شدن
  • میز صبحانه به سبک سایر کشور ها
  • 10 خوراکی که بدن ما به آن محتاج است
  • پربازدیدترین مطالب

  • مصرف کمتر چربی چگونه امکانپذیر ا ست
  • ویتامین K ; ویتامین جوانی!
  • نقش ویتامین D در تناسب اندام شما
  • توصیه های غذایی برای فصل سرد زمستان
  • از بیماری قلبی با روغن زیتون وآفتابگردان پیشگیری کنید
  • نوشیدنی گازدار با شیرین کننده مصنوعی ممنوع!
  • مصرف پوست مرغ و این عوارض خطرناک
  • این برند شکلاتی را خریداری نکنید
  • نقش مهم ویتامین B12 (کوبالامین)
  • اضافه وزن در محل کار
  • پندهای مهم و کلیدی در رابطه با تغذیه
  • چطوری آب زیادتری بنوشیم
  • مراقب این تداخل غذایی مضر باشید
  • چای زعفران چه خاصیتی برای سلامتی دارد؟
  • منوی غذایی پیشنهادی امروز
  • داغ ترین مطالب و مقالات

  • تمریناتی برای گرد و توپُر کردن گونه ها
  • سید جواد هاشمی پیراهن مشکی بر تن کرد
  • سرشماری اینترنتی چیست؟ چگونه باید در این سرشماری شرکت کنیم؟
  • برنامه ی جدید تعزیرات حکومتی در برخورد با پزشکان متخلف
  • سقف تعهد بیمه زائران اربعین حسینی 192 میلیون تومان است
  • آیا سیگار کشیدن در خیابان ها ممنوعیت قانونی دارد؟
  • نتایج نهایی آزمون دکتری تخصصی در هفته جاری اعلام خواهد شد
  • چه روز هایی پر ترافیک ترین روزهای تهران است؟
  • آمار بی سوادان کشور ایران
  • ثبت نام پزشکان محترم برای خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی
  • دختر کوهنورد در منطقه امامزاده داود ناپدید شد
  • خواص باورنکردنی پوست انار برای سلامت پوست
  • علت بهتر بودن وضعیت خوش‌بین‌ها چیست؟
  • با این ترفند افراد را به چیزی که دوست دارید ترغیب کنید
  • به این دلایل افراد از شغل خود متنفرند!
  • پیشنهاد سردبیر

  • نادر ترین پدیده دنیا، سه گربه از یک سگ متولد شدند!
  • پیشنهادات طب سنتی برای مقاله با گرما
  • بکاربردن مواد مخدر برای تخفیف درد
  • 20 دلیل برای اینکه باید در رژیم غذایتان تخم مرغ باشد
  • كشف داروي ضد افسردگي جديد با تاثيرگذاري سريع
  • خطرات ناشی از خوردن هندوانه
  • سفره صبحانه سالم با استفاده از این منوی غذایی
  • تشخیص بیماری با این فاکتورها در چهره
  • کنترل کردن عواطف
  • ایجاد مشکلات بویایی با این عوامل
  • پیری هرچه سریع تر سیگاری ها
  • فواید مختلف روغن گردو را بخوانید
  • از دلایل و علت خشکی و خارش واژن تا درمان
  • برای دستیابی به پتانسیل کامل روزانه باید چه کارهایی انجام دهیم
  • بر تراکم استخوان دانش آموزان کامپیوتر تا چه حد تاثیر گذار است؟
  • 
       
    
    x