مشاوره زیبایی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
کلینیک یکتا/ساختمان پزشکان
کلینیک یکتا
مجهزترین کلینیک پوست و مو زیبایی با دستگاه لیزر الکساندرایت
دکتر مجید صالح
دکتر مجید صالح
متخصص جراحی فک وصورت،زیبایی بینی
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
دکتر ادیب
دکتر محمود ادیب
جراح دندانپزشک ایمپلنتولوژیست
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر عارفی
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری های لثه
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
کلینیک دندانپزشکی پارسا/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی پارسا
ایمپلنتوژیست
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
ساختمان پزشکان، دکتر حبیب سهرابی
دکتر حبیب سهرابی
متخصص گوش،حلق،بینی جراح زیبایی بینی

9317079-sliced-boiled-beetroot-on-a-white-plate-Stock-Photo

لبو در فصل زمستان طرفداران زیادی پیدا میکند این میوه زمستانی خاصیت های زیادی برای سلامتی ما در خود جای داده است لبو یا چغندر سرشار از انواع املاح و موادمعدنی مورد نیاز بدنمان است در ادامه به بررسی خواص درمانی لبو خواهیم پرداخت

همه ما لبو خورده‌ایم و در روزهای سرد زمستانی از مزه خوشایند آن لذت برده‌ایم. لبو دارای خواص مفید بسیاری است.

آذین صحابی 

همه ما لبو خورده‌ایم و در روزهای سرد زمستانی از مزه خوشایند آن لذت برده‌ایم. این خوراکی خوشمزه همان چغندر پخته است که قند دارد و مزه شیرین و دوست داشتنی آن هم به همین علت است. این ماده غذایی دارای خواص مفید بسیاری است و سرشار از عناصر و مواد معدنی ارزشمندی برای بدن است.
دانشمندان چغندر قند را با نام Beta vulgaris می‌شناسند و انگلیسی زبان‌ها به آن Beets‌ می‌گویند. چغندر گیاهی است که بشر با آن آشنایی دیرینه دارد و شواهد نشان می‌دهد که در حدود چهار قرن پیش از میلاد هم مردم با خواص درمانی آن آشنا بوده‌اند. چغندر در ابتدا در ناحیه مدیترانه و شرق اروپا وجود داشته، ولی در حال حاضر در بیشتر نقاط دنیا کشت می‌شود.
شاید خیلی از ما ندانیم، ولی چغندر چند نوع دارد که عمده  آنها یکی چغندر معمولی است که به رنگ بنفش تیره یا قرمز رنگ است و دیگری چغندر قند که به رنگ زرد روشن است و در سراسر دنیا از آن برای استخراج شکر استفاده می‌کنند.
این گیاه مفید دارای برگ‌های پهن و درشت و گلوله مانند یا مخروطی شکل است. ریشه کلفت چغندر، مواد غذایی به خصوص ساکاروز را درخود ذخیره می‌کند. در واقع برگ‌های بزرگ چغندر در روز در مقابل نورآفتاب ساکاروز می‌سازند و در شب آن را به ریشه می‌دهند. چیزی که ما به عنوان لبو می‌شناسیم، ریشه چغندر است.
خواص چغندر
چغندر دارای ویتامین‌هایی چون A، B6 و C  است و عناصر کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن، روی، پتاسیم و مس را نیز در خود دارد. چغندر دارای مقادیر قابل توجهی فولات نیز هست. مصرف اسید فولیک در دوران بارداری برای جلوگیری از بروز نقایص جنینی ضروری است. به همین دلیل مصرف چغندر در دوران بارداری مفید است. البته خوردن مکمل‌های اسید فولیک برای اکثر مادران باردار ضروری است و خوردن چغندر نمی‌تواند جای مکمل اسید فولیک را بگیرد. درباره مصرف مکمل‌ها نیز حتما با پزشک مشورت کنید.
چغندر به عنوان یک ملین عمل می‌کند و برای برطرف کردن یبوست مفید است. همچنین به خاطر داشتن قند و مواد معدنی، بسیار مقوی می‌باشد.
البته مصرف زیاد چغندر برای برخی افراد نیز ممنوع است. کسانی که دیابت دارند و قند خونشان بالاست، نباید به مقدار زیاد، چغندر خام یا  لبو بخورند. همچنین برخی کودکان با خوردن چغندر واکنش‌های حساسیتی از خود نشان می‌دهند. در ضمن کسانی که دچار سوء هاضمه هستند نیز نباید در خوردن چغندر افراط کنند.
خوردن این گیاه به خاطر داشتن مقادیر زیادی آنتی اکسیدان، در تسکین درد مفاصل و نقرس مفید خواهد بود.
این گیاه دارای آهن است، پس به کسانی که دچار کم خونی هستند و برای برطرف کردن این مشکل دارو مصرف می‌کنند کمک خواهد کرد. به خاطر داشته باشید که هرگز گیاهان یا میوه‌هایی که خواص این چنین دارند را  با داروها جایگزین نکنید و مطابق دستور پزشک، داروهایتان را مرتب مصرف کنید. این غذاها کمک کننده هستند، ولی در اکثر اوقات نمی‌توانند جای  داروها را بگیرند.
شیره چغندر هم از دیرباز مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این ماده نوشیدنی بسیار مناسبی است که به جذب آهن و تولید گلبول‌های قرمز کمک می‌کند. به علاوه شیره چغندر توانایی سیستم ایمنی بدن را نیز افزایش می‌دهد. این گیاه مفید دارای کلسیم نیز می‌باشد، بنابراین خوردن آن به حفظ استحکام استخوان‌ها کمک می‌کند.
برخی از ترکیبات موجود در 100 گرم چغندر پخته در آب نمک
انرژی …………………………………….. 46 کیلوکالری
آب…………………………………………..4/82 گرم
پروتئین…………………………………….. 3/2 گرم
کربوهیدرات…………………………………5/9 گرم
فیبر………………………………………….3/2 گرم
قند کل……………………………………….79/8 گرم
چربی کل……………………………………1/0 گرم
کلسترول…………………………………….صفر
معادل کاروتن…………………………….    27 میکروگرم
ویتامین ………………………………………..Dصفر
ویتامین E …………………………………………صفر
ریبوفلاوین……………………………..01/0 میلی گرم
ویتامین B6……………………………04/0 میلی گرم
نیاسین………………………………………1/0 میلی گرم
فولات……………………………………..110 میکروگرم
ویتامین B12………………………………………….صفر
ویتامین C……………………………………5 میلی گرم
آهن………………………………………….8/0 میلی گرم
ویتامین آ……………………………………..5.4 میلی گرم

 

5 1000
ارسال شده در 6 شهریور 1395 توسط با موضوع خواص میوه و سبزیجات
کدکم چیست؟

بهترین روش برای ایمپلنت, ارتودنسی و زیبایی دندان استفاده از دستگاه فوق پیشرفته کدکم است.

اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان

پیشنهاد سردبیر

  • افزایش استرس و مشکلات روحی با بر زبان آوردن برخی کلمات
  • اینگونه به اطفال بیش فعال کمک کنید!
  • ارزش غذایی و مراقبت های لازم برای ترشی جات
  • 10 خصلتی که شما را دوست داشتنی میکند
  • پیراشکی ماست و اسفناج
  • آیا علائم تومور بینی و سینوس را میدانید؟
  • هشدارهای پزشکی پیرامون مصرف انواع کنسرو غذایی
  • بررسی ارزش تغذیه ای عناب این یار زمستانه
  • محبوبترین ها

  • سالم ترین شیرین کننده ای که می توانید انتخاب کنید کدامست
  • فصل امتحان و تغذیه دانش آموزان
  • 2 راهکار معجزه گر برای از بین بردن بوی بد دهان
  • چطوری فیبر زیادتری استفاده کنیم؟
  • اگر این اشتباهات را تکرار کنید لاغر نمی شوید!!
  • مواد غذایی پرکالری که تاثیری روی وزنمان نمیگذارند
  • حقایقی درباره ارزش تغذیه ای بوقلمون
  • همه چیز درمورد راه های بهتر هضم کردن غذا
  • رپورتاژ

  • پلی کلینیک شبانه روزی ساج
  • عمل های زیبایی صورت و بدن از زبان دکتر امید رحمانی
  • جراحی، زیبایی و لیزر دکتر مردانی
  • هایفو تراپی لیفت بدون نیاز به جراحی
  • اصلاح ناهنجاری های دندانی با ارتودنسی
  • دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
    x