maxresdefault

انجیر خشک، یکی از مفید ترین و در عین حال خوش طعم ترین میوه های خشکی است که سرشار از مواد مغذی است و می تواند به عنوان قندی طبیعی و غیر مضر مصرف شود.

تحریریه زندگی آنلاین- گروه تغذیه

انجیر خشک ارگانیک یکی از بهترین میوه‌‌های خشکی هست که شما میتوانید انتخاب کنید بااینکه میزان قند بالاتری نسبت به انجیر تازه دارد.

انجیر تا حدودی از نظر عطر و طعم شبیه کشمش و با شدت کمتری شبیه خرما هست ولی بااین وجود فوق‌العاده لذیذ و شیرین است که شما نمونه آن را در جای دیگر نمی‌توانید پیدا کنید.

شما می‌توانید از انجیر خشک بجای خرما استفاده کنید (در دسرها، کیک‌‌ها و … ) و از انرژی که میوه‌‌های خشک به شما عرضه می‌‌کنند لذت ببرید.

البته باید توجه کرد که هیچ مشکلی در مورد خرما و مصرف آن وجود ندارد اما شاید تعجب کنید وقتی بدانید که انجیر از نظر تغذیه ای مقامی بالاتر از خرما را دارد.

بطوریکه امروزه انجیر باید کانون توجه مصرف کنندگان باشد و میزان مصرف آن نیز رعایت گردد.

بررسی دلایل استفاده از انجیر خشک

1- غنی از فیبر

بطور میانگین در هر یک عدد انجیر حدود 4 الی 5 گرم فیبر محلول وجود دارد که در مقایسه ، هر یک عددخرما حاوی 2 الی 3 گرم فیبر می‌‌باشد.

استفاده از انجیر رابطه مستقیمی با سلامت دستگاه گوارش دارد و کمک به از بین بردن یبوست در افراد می‌‌گردد همچنین مصرف انجیر برای سلامت قلب بسیار خوب می‌‌باشد.

2- قند کمتر

انجیر خشک حاوی تقریبا 7-10 گرم قند کمتر نسبت به خرما در هر واحد وزن می‌‌باشد. به طوری‌که 2 الی 3 عدد خرما (بسته به نوع و اندازه) حدود 23 گرم قند دارد.

در حالیکه همان مقدار انجیر حاوی 13 گرم قند می‌‌باشد. از آنجایی‌که انجیر حاوی میزان فیبر بالا و قند پایین‌تری نسبت به خرما می‌‌باشد بنابراین مصرف آن به افرادی که دارای قندخون حساسی هستند، توصیه می‌‌گردد.

3- منبع عالی از مواد معدنی

انجیر منبع عالی از مواد معدنی مخصوصا آهن، منیزیم و کلسیم می‌‌باشد که فراوانی و مقدار این مواد در انجیر دو برابر خرما می‌‌باشد. تنها استثناء در مقدار پتاسیم موجود در انجیر است.

انجیر حاوی پتاسیم بالایی می‌‌باشد اما نه به اندازه خرما. انجیر همچنین حاوی میزان روی بیشتری نسبت به خرما می‌‌باشد اما مقدار آن مثل سایر مواد معدنی دو برابر نیست.

کلسیم یک ماده مغذی مهم برای استحکام استخوان‌ها و سلامت بخشی سیستم عصبی همانند منیزیم و آهن می‌‌باشد.

4- کالری کم

میزان کالری انجیر 15 درصد کمتر از خرماست و این بدین معنا می‌‌باشد که شما می‌‌توانید دو برابر مقداری که خرما مصرف می‌‌کنید، انجیر بخورید . بدین ترتیب به عبارت دیگر میزان قند کمتری مصرف شده است.

5- مفید برای از بین بردن استروژن‌‌های مضر

استروژن یک هورمون طبیعی در زنان و حتی در مردان می‌‌باشد. هنگامی که عملکرد سیستم بدن به درستی صورت بگیرد، بدن ما این هورمون را به مقدار کافی و در زمان مناسب تولید میکند.

با این حال، سموم محیطی، مواد غذایی با کیفیت پایین و حتی میزان سلامتی بدن می‌‌تواند مقدار استروژن تولیدی را تحت تاثیر قرار دهد و باعث تولید استروژن اضافی در بدن گردد.

وجود بیش از حد استروژن در بدن منجر به عوارضی از قبیل افزایش وزن، نوسانات رفتاری، افزایش مشکلات یائسگی و یا باعث سندرم تخمدان پلی کیستیک در زنان، سردرد، و حتی سرطان پستان یا رحم می‌‌شود.

برخی از مواد غذایی به طور طبیعی کمک به حذف استروژن اضافی (مضر) بدن میکنند، و انجیر (همراه با انار، پیاز، آووکادو، مرکبات، کلم پیچ و کلم بروکلی) یکی از بهترین مواد غذایی شناخته شده برای این موضوع می‌‌باشد. اما خرما این مزیت را ندارد.

 

ارسال شده در 7 شهریور 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • ابتلا به چند بیماری همزمان در دیابتی ها
  • افراد کالیو (تربیت پذیر)
  • شیوه خارج کردن موم گوش-شیوه خانگی
  • مطالعه راههای رفع افسردگی
  • احتمال افزایش آلرژی در کودکان با مصرف آنتی بیوتیک
  • تحریک قوای جنسی با خوردن ماست
  • راه‌ حل ساده خانگی برای بهبود خارش کف سر
  • چطوری در تابستان از کم آب شدن بدن جلوگیری کنیم
  • زبان و مغز و جگر گوسفند بهترین منابع آهن
  • شیوه نو در معالجه شکستگی مهره
  • برای اینکه زخمتان زودتر ترمیم شود این غذا ها را بخورید
  • با این ماسک صورت پوست خود را بوتاکس کنید
  • زیباترین صورت بر مبنای فرمول ریاضی
  • خانمها در والیبال به چه توانایی هایی نیاز دارند؟
  • بکار بردن مواد غذایی غنی شده
  • محبوبترین ها

  • نا گفته هایی که باید در باره مکمل و پودر های ورزشی بدانید
  • راههای تقویت متابولیسم برای کاهش چربی
  • مقایسه چند ماده غذایی لذیذ با هم
  • زیاد به رستوران نروید چاقهای عزیز
  • فاکتور های یک آب خوب و بهداشتی
  • تقسیم بندی غذاها از نظر کیفی و ظاهری
  • خوردن این خوراکی ها باعث بروز خوشحالی می شود
  • حقایقی درباره بادام
  • غذا های مفید برای کبد
  • با خانواده ی ویتامین B بیشتر آشنا شوید
  • خوردن بال مرغ و این توصیه های مهم
  • روش تهیه غذا برای کودکان
  • با منابع گیاهی سرشار ازپروتئین آشنا شوید
  • همه چیز درمورد ضرورت خوردن کلسیم
  • فیبر چگونه از سرطان جلوگیری می کند
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است