shutterstock99212636

بهتر است میزان آهن موجود در خون خود را چک کنید و در صورت کمبود این ماده معدنی در بدنتان از مواد غذایی و دارویی حاوی اهن کمک بگیرید اهن یکی از مهمترین مواد معدنی برای بدن انسان است که در صورت کاهش آن در بدن با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد.

غذاهای غنی شده این روزها ظاهرا مُد شده اند؛ انواع نان ها و پاستاهای غنی شده نمونه هایی از این خوراکی‌ها هستند. اما چرا باید بخواهیم که از این نوع غذاها استفاده کنیم؟ چون آهن برای حفظ سلامتی ضروری است.

تمام بدنتان به آهن نیاز دارد: ما برای ساختن هموگلوبین ِ گلبول های قرمزمان به آهن نیاز داریم. گلبول های قرمز، اکسیژن را از ریه ها به تمام سلول های بدن می رسانند. همچنین آهن برای رشد مغز کودکان و عملکرد مغز در تمام طول عمر ضروری می باشد.

بیشتر افراد به میزان کافی آهن دریافت نمی‌کنند: میزان توصیه شده آهن برای زنان، ۱۸ میلی گرم و برای مردان ۸ میلی گرم در روز است. خیلی به ندرت پیش می آید که کسی آهن زیادی دریافت کند. زنان در معرض کمبود آهن هستند زیرا در سیکل ماهیانه شان خون زیادی از دست می دهند و همچنین نسبت به مردان گوشت قرمز کمتر می خورند. گیاهخوارانی که ابدا گوشت قرمز نمی خورند و ورزشکارانی که مسافت های طولانی می دوند یا رکاب می زنند باید در مورد میزان آهن بدنشان مراقب باشند.

آهن سیستم ایمنی را تقویت می کند: اگر کمبود آهن داشته باشید، یکی از علائمش این است که زیاد مریض می شوید و مدت طولانی تری بیماری می مانید. فقر آهن نه تنها افراد را مستعد ابتلا به عفونت می کند بلکه باعث خستگی، تنگی نفس هنگام ورزش، ضربان تند قلب، سرگیجه، سردرد، حساسیت پذیری و رنگ پریدگی می شود.

انواع آهن‌ها، یکسان جذب نمی‌شوند: دو نوع آهن وجود دارد: آهن هِم و آهن غیر هِم. آهن هِم آهنی است که بدنمان بسیار سریع تر جذبش می کند و تنها در گوشت قرمز، بوقلمون و ماهی موجود است. آهن غیرهِم، آهنی است که در منابع گیاهی مانند عدس، لوبیا، نخود سبز، غلات سبوس دار، پاستا و نان غنی شده، سبزیجات برگ تیره، میوه های خشک شده، آجیل و مغزها و تخم مرغ وجود دارد.

افزودن آهن به تغذیه، ساده است: سعی کنید غذاهای سرشار از آهن را بیشتر وارد تغذیه تان کنید. برای افزایش جذب آهن غیرهِم می توانید منابع آن را همراه با منابع ویتامین C مثلا پرتقال، توت فرنگی، گوجه فرنگی، بروکلی، گل کلم، طالبی، کیوی، فلفل و مرکبات مصرف کنید. همچنین می توانید با استفاده از ظروف چدنی یا فولاد ضدزنگ، دریافت آهنتان را بیشتر کنید.تا یک ساعت بعد از غذا، چای و قهوه ننوشید چون جذب آهن غذایی که خورده اید، بسیار کاهش خواهد یافت.

http://www.armandaily.ir

ارسال شده در 17 شهریور 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • درهنگام بروز ناراحتی یا افسردگی چه کنیم؟
  • آنوریسم آئورت چیست و علائم و درمان آن چگونه است؟
  • دکتر آرزوهای خود باشید
  • هرآنچه درمورد عفونت گوش کودکان باید بدانیم
  • بررسی و چگونگی نظریه های روان شناسی
  • کارتون ترسناک دیدن و مضرات آن
  • این سندرم خطرناک در نوزادان را بشناسید
  • در آشپزخانه یک فرد دیابتی با ابزارمخصوص آشنا شوید
  • توضیح کامل طب موسیقی درمانی
  • بیماری دیفتری از چه طریقی وارد بدن انسان می شود؟
  • تاثیر مصرف پروتئین ها بر کنترل قند خون
  • آموزش غذا دادن به نوزاد
  • روش های موثر برای درمان ریزش مو در مردان
  • سیاه دانه و برطرف کردن سرطان ریه
  • تارت با مربای انجیر
  • محبوبترین ها

  • فرمول درست کردن بستنی در خانه
  • شکم پاره عدس- مخصوص گیاهخواران
  • این بار جوجه کباب را با طعم کدو سبز درست کنید
  • آسانترین شیوه سرخ کردن مرغ
  • با ارده شیر, پوره سیب زمینی درست کنید
  • مزه دار کردن مرغ با این روش جدید
  • با کرم کاستارد تارت توت فرنگی درست کنید
  • سالاد دونر مرغ رژیمی
  • مینی اک مک چاودار
  • رسپی ژله انار و زنجبیل را یاد بگیریم
  • خوراک کدو با سس بشامل
  • درست کردن یک نوع چای خانگی برای لاغر شدن
  • شیرینی های باریک شکلاتی
  • طریقه درست کردن فر روی اجاق گاز
  • ماکارونی سبزیجات با خامه
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است