fast food
 آمار مصرف بالای فست‌فود در کشور  یکی از عوامل تهدیدکننده سلامت افراد و نشان‌دهنده مصرف میزان بالای غذا در خارج از خانه است.

آمارها نشان می‌دهد آمریکایی‌ها ٣٠‌درصد مواد غذایی را خارج از خانه مصرف می‌کنند و این عدد در ایران به ٢٠‌درصد رسیده است، این عدد زنگ خطر است و نشان می‌دهد که مصرف غذای خانگی در کشور به‌شدت کاهش یافته است.»

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: نان‌های تولید‌شده در نانوایی‌های کشور استاندارد و سالم نیستند. ٧ استان ناامنی غذایی دارند؛ یعنی به غذای سالم و جامع دسترسی ندارند.

«ایرانی‌ها هر ‌سال ١١‌هزار‌میلیارد تومان فست‌فود می‌خورند.» این را عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در حالی اعلام کرد که بررسی‌ها نشان می‌دهد ۴٠ تا ۵٠‌درصد مردم کشور دچار اضافه وزنی و چاقی هستند.

 

به گفته این مسئول، در حال حاضر شرایط تغذیه در کشورمان به‌گونه‌ای است که هیچ نهاد یا دستگاهی نمی‌تواند ادعا و یا تضمین کند که مواد غذایی مورد استفاده مردم کاملا سالم است. او به ضرورت ایجاد رصدخانه پایش سلامت مواد غذایی هم اشاره کرد: «در حال حاضر ۳۰‌درصد مردم کشور دچار کم‌خونی هستند و ۷۰‌درصد با کمبود ویتامین D مواجهند؛ با این حال آمار مشکلی را از مردم حل نمی‌کند و باید به فکر حل اساسی مسأله امنیت غذایی باشیم. ١٠‌سال است که این آمارها را اعلام می‌کنیم اما اقدام اساسی در این زمینه انجام نگرفته است.»

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این‌که کمبود ویتامین با تزریق این ویتامین حل نمی‌شود، تأکید کرد: «در بسیاری کشورهای اروپایی لبنیات بدون اضافه شدن ویتامین D اجازه ورود به بازار پیدا نمی‌کنند.»

جعفریان با اشاره به ارایه قرص سولفات در مدارس دخترانه کشور اضافه کرد: «دختران ما به دلیل مشکلاتی که این قرص برای معده آنها به وجود می‌آورد، این قرص را استفاده نمی‌کنند و دور می‌ریزند؛ پس باید راه‌حل دیگری پیدا کنیم.»

نان‌های تولید‌شده در نانوایی‌های کشور استاندارد و سالم نیستند

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این‌که «نان» یکی از معضلات اصلی در سلامت غذایی مردم ایران است، گفت: «هیچ کدام از نان‌های تولید‌شده در نانوایی‌های کشور استاندارد و سالم نیستند؛ زیرا میزان نمک آنها مشخص نیست و همچنین موضوع استفاده از جوش‌شیرین و دیگر موارد هم وجود دارد. باید نانوایی‌ها در قالب هلدینگ و برندینگ درآیند و چند هلدینگ در کشور تولید نان استاندارد را برعهده بگیرند که قابل نظارت باشد.»

عضو دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که معاون وزیر بهداشت چندی پیش اعلام کرده بود که ٣٠‌درصد مردم کشور گرسنه‌ هستند، گفت: «موضوع گرسنگی پروسه ساده‌ای نیست و شاید منظور این بوده که این افراد به اندازه کافی سیر نمی‌شوند و یا گرسنگی سلولی و شکم مدنظر قرار داشته؛ از این‌رو نمی‌شود که ادعا کرد که ٣٠‌درصد مردم به معنی عام گرسنه هستند؛ البته ممکن است که موضوع امنیت غذایی نیز مدنظر بوده باشد.»

او با اشاره به این‌که وزارت بهداشت می‌تواند تنها مسئولیت ٢٠‌درصد وضع تغذیه مردم را بپذیرد، گفت: «٨٠‌درصد این وضع خارج از سیستم وزارت بهداشت است و وضع تغذیه را تحت پوشش قرار می‌دهد؛ باید سازمان‌های نظارت بر واردات تغذیه به صورت منسجم عمل کنند تا شاهد مشکلات در این زمینه نباشیم.»عضو دانشگاه علوم پزشکی تهران مشکلات در حوزه شکر یا گندم را نداشتن نظارت کافی بر واردات تغذیه عنوان کرد: «‌اگر در یک منطقه از کشور گندم زیاد تولید شود، محصول دیگری نباشد امنیت غذایی مردم می‌تواند در آن منطقه دچار مشکل شود؛ از این رو همه سیستم‌های درگیر در حوزه تغذیه باید برنامه‌ها را با هم اجرا کرده و تدوین کنند.»

این عضو دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این‌که مدیریت مکمل در کشور ما استاندارد نیست،‌ گفت: «میزان ورود مکمل بسیار در کشور ضرورت دارد و باید امنیت لازم در حوزه تغذیه در مورد مکمل‌ها رعایت شود. وزارت بهداشت تنها سه آیتم در مورد مکمل‌ها مد نظر قرار داده است؛ مثلا این‌که مجوز قانونی برای واردات داشته باشد و آیا همین مکمل در کشور تولید‌کننده مصرف می‌شود یا خیر، ولی موضوعات دیگر مورد توجه قرار نگرفته است.»

در ادامه این نشست، ابوالقاسم جزایری، عضو گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران هم با بیان این‌که ٧ استان کشور درگیر ناامنی غذایی هستند، تأکید کرد: «امنیت غذایی به معنی دسترسی به غذای سالم و جامع است.»

او در عین حال تأکید کرد: «۴٠ تا ۵٠‌درصد مردم کشور دچار چاقی و اضافه‌وزن هستند. همه اینها در حالی است که امنیت غذایی در برخی از استان‌های کشور وجود ندارد؛ به همین دلیل هم وزارت کشاورزی و بهداشت جهت بررسی این موضوع برنامه‌هایی را مدنظر قرار داده‌اند.» او در ادامه از تهیه و تدوین سند ملی تغذیه در کشور خبر داد: «این سند با همکاری چند سازمان به صورت جامع تهیه شده است.»

khabaronline.ir

ارسال شده در 8 شهریور 1395 توسط دکتر سلام با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • پرسش و پاسخ های رایج درباره روزه در ماه رمضان
  • بیماری پارکینسون را با استفاده از نور می توان تشخیص داد
  • رفع مشکلات جنسی با چه روش هایی امکانپذیر است؟
  • دسر رمضان: کاستر دارچینی
  • حفظ سلامتی با برخی رژیم های غذایی سالم
  • هر مزاجی چه نوع خلقیاتی دارد
  • ارتباط ایده آل یک پدر و دختر
  • کالری هایی که در نتیجه ورزش بازو می سوزد
  • درد های ناشی از دررفتگی مفاصل
  • سرطان پروستات با این علائم همراه است
  • میان وعده ای سالم در فصل سرما
  • میزان کالری ماکارونی پخته
  • داشتن یک زندگی خارق العاده
  • تدابیری برای مشکلات دائمی چربی
  • 4 رفتار مخرب والدین، بعد از طلاق
  • محبوبترین ها

  • ارتباط روحیات اطفال با نقاشی های آنان
  • تمرین پاک سازی ذهن
  • صداقت ، مهم ترین عامل در درمان بیمار
  • تخلیه ذهن از تفکرات مضر
  • زنده نگه داشتن عشق در میان زوجین
  • توصیه روانشناس به شما اگر فرزند نوجوان دارید
  • هرآنچه در مورد هوش چندگانه باید بدانید
  • اوایل زندگی زوجین و این مشکلات
  • علت بد رفتاری والدین
  • ورزش و افزایش هیجان و شور و نشاط
  • سرزنش و این روش های درمانی
  • آسیب های مهلک محیط کاری بر روح و روان
  • صراحت و رک گویی
  • سعی کنید افکارتان را کنترل کنید
  • راه و روش انتخاب همسر باب میل
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است