سرطان معده جزء شایع ترین سرطان هاییست که این روز ها مردم دنیا به آن مبتلا میشوند. عادات بد غذایی و زیاد شدن محصولاتی که در آن ها از مواد نگهدارنده استفاده میشود باعث بروز سرطان در دستگاه گوارش من جمله معده میشود. ولی اصلی ترین عامل سرطان معده باکتری ای به نام هلیکوباکترپیلوری میباشد به طوری که از هر 10 نفر مبتلا به سرطان معده یک نفر به علت عفونت ناشی از این باکتری به این سرطان مبتلا شده است. در ادامه به طور کامل درباره هلیکوباکترپیلوری صحبت خواهیم کرد.

 

هلیکوباکترپیلوری؛ نوعی باکتری است که در معده بیش از نیمی‌از مردم دنیا وجود دارد.‌این باکتری در لایه زیرین مخاط معده سکونت می‌گزیند و قوی‌ترین عامل شناخته شده برای ابتلا به بیماریی‌هایی مثل زخم معده، دوازدهه و سرطان  معده است. در عین حال ابتلا به عفونت هلیکوباکتر شرط لازم و نه کافی برای ابتلا به سرطان غیر کاردیای معده است.‌ این باکتری مشخصات ژنتیک متنوعی دارد و عواملی مثل ویژگی‌های ژنتیک باکتری و فرد میزبان و فاکتورهای محیطی مختلف در ابتلا به‌این بیماری موثر هستند. در واقع از هر 10 نفر مبتلا به عفونت هلیکوباکتر یک نفر به سرطان معده مبتلا می‌شود. در بیشتر مواقع ابتلا به عفونت در بچگی اتفاق می‌افتد. مصرف غذا یا آب آلوده مثل آب غیر لوله‌کشی، زندگی در جمعیت‌های شلوغ و شرایط غیر بهداشتی و وضع بد اجتماعی و اقتصادی، احتمال بروز‌این عفونت را در مردم بالا می‌برد. بیشترین راه انتقال بیماری نیز انتقال از فردی به فرد دیگر از طریق دهانی-دهانی (مثل بزاق آلوده) یا دهانی- مدفوعی است.متاسفانه میزان ابتلا به عفونت هلیکوباکتر در کشورما بسیار بالاست. حدود 70 تا 90 درصد بالغان در نواحی مختلف  کشور به ‌این باکتری آلوده هستند. از طرف دیگر سن ابتلا به‌این عفونت نیز در ‌ایران پایین است. بر اساس مطالعه‌ای در شیراز 82درصد از بچه‌های 9 ماهه و 98درصد از بچه‌های 2ساله آلوده به‌این عفونت هستند. البته با توجه به بهبود وضع اقتصادی و بهداشتی جامعه‌این میزان ابتلا در حال کاهش است.
منبع: الو دکتر

ارسال شده در 8 شهریور 1395 توسط writer.m با موضوع پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • لاغری تاثیر زیادی درکاهش “نشانه های پسوریازیس” دارد
  • توصیه های روانشناسان برای پرورش ذهن
  • سیگاری ها و این نکات مراقبتی
  • این خانم با یک بچه در شکمش در مسابقات دو
  • فواید و زیانهای استفاده از انبه
  • چگونه متوجه شویم میزان خواب ما کافی بوده است؟
  • نکاتی در مورد فواید پوست میوه ها
  • بلعیدن این ربات به جای آندوسکوپی
  • سالم ترین سرکوب کننده‌های اشتها را بشناسید
  • بینی سلامتی یا بیماری شما را مشخص میکند
  • روش ها و ابتکارات جالب برای تصمیم گیری
  • تهدید حافظه و ذهن در بزرگسالی با این خوراکی ها
  • فهمیدن جنسیت جنین
  • محصولات کم چرب و پیشگیری از گرفتگی عروق
  • از دیدگاه انجمن بین‌المللی تغذیه و صنایع غذایی آمریکا بهترین میوه ها و سبزیها کدامند؟
  • محبوبترین ها

  • نودل خوردن و این مصائب
  • اگر دندان هایی سلام می خواهید ، این غذا ها را نخورید
  • سرکه سیب به گوارش و رفع یبوست کمک می کند
  • تغییر عادات غذایی منفی
  • دریافت انواع املاح و مواد معدنی
  • شیرین کردن کاممان با قند به چه قیمتی!
  • با این روش ها ویتامین میوه از بین نمی رود
  • کالری عسل
  • گیاه‌خواری بدون حذف گوشت و دانسته هایی در این مورد
  • اگر عطش بیش از اندازه دارید بخوانید
  • دریافت چربی های سالم از این دانه های روغنی
  • مضرات غذا خوردن در زمان عصبانیت
  • همه چیز درمورد فواید و مضرات عرق نعنا
  • مواد خوراکی مفید سفید رنگ
  • مواد غذایی که تاریخ انقضای آنها رسیده است!
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است