Fotolia_50028336_Subscription_XXL-1

90درصد ازانسانهای دنیا  بیماریهای دندان  را درطی زندگی تجربه کردده اند از قبیل  یک خرابی، بیماری لثه، درد دندان  یا سرطان دهان.تنها 60 درصدانسانهای دنیا براحتی به خدمات سلامت دهان ودندان دسترسی دارند.

 

حدود 70 درصد دانش آموزان در سطح جهان پوسیدگی دندان دارند.

شیوع سرطان دهان از یک تا 10مورد در100هزار نفر جمعیت در کشورهای مختلف گزارش شده است.

سرطان دهان هشتمین سرطان جهان از نظر درمان ارزان در صورت تشخیص به موقع است.

امکان ابتلا به سرطان دهان 15 برابر در افرادی که هم سیگار و هم الکل استفاده می کنند بیشتر است.

5 تا 10درصداز هزینه بودجه سلامت عمومی در کشورهای با در آمد بالاصرف سلامتی دهان ودندان می شود.

درد دندان اولین علت غیبت دانش آموزان در اکثر کشور هاست.

مصرف بی رویه مواد قندی بویژه شکرعلت اولیه ریسک پوسیدگی دندان و دیابت است تقریبآ 80در صد مرگ های دیابتی در کشورهای فقیر اتفاق می افتد.

در آمریکا30  تا 40 میلیون نفردر سال برای درمان دندانپزشکی دچار اضطراب وترس می شوند

در کشورهای توسعه یافته میزان بیماری های دهان در حال کاهش است،میزان بیماریهای لثه ثابت مانده است بویزه در افراد مسن،ریسک فاکتورهای اصلی نظیر مصرف تنباکو،کاهش وزن،تغذیه،افزایش وزن ،نمک وشکرموجب بروز بیماریهای بویژه بیماریهای دهان می شود.

مصرف دخانیات عامل اصلی نیمی از بیماریهای لثه است.بیماریهای لثه ،بیماری دیابت،بیماری قلب وزایمان زودرس،نوزادکم وزن وسایرمسائل مرتبط از عوارض مصرف دخانیات  است.

سلامت دهان،سلامت عمومی بدن را به طور واقعی تحت تاثیر قرار می دهد،مشکلات اعتماد به نفس را به وجود می آورد ،اثرمتقابل اجتماعی را تحت تاثیرقرار می دهد.حتی می تواند برعملکردهای طبیعی فردنظیرتکلم وخواب نیزموثر باشد.

اولین قدم مراقبت سلامت دهان به صورت پیشگیری فردی است بویژه خوب مسواک زدن ومراقبت دوره ی زایمان

بیش از یک میلیون دندان پزشک درسطح دنیا با استفاده از روشهای نوین درمانی تلاش می نمایند عملکرد طبیعی وزیبایی وسلامت دندان ها را بازیابند هر چند در مناطق محروم و فقیرتعداد آنها بسیار کم است نظیر یک دندان پزشک برای 300 هزار نفر