چگونه از کوتاهی قد پیشگیری نماییم [فیلم]

بسیاری از والدین از کوتاهی قد کودکشان بیم دارند و ترجیح می دهند که کودکی بلند قامت داشته باشند. برای اینکه از کوتاهی قد پیشگیری شود، والدین باید ملاحظاتی در نظر گیرند و همچنین در صورت مشاهده ی نشانه های کوتاهی قد به پزشک مراجعه کنند. ویدیویی که در ادامه مطلب برای شما آماده کرده ایم به بررسی نشانه های کوتاهی قد پرداخته و همچنین روش های درمانی آن را نیز معرفی می نماید. با دکتر سلام همراه باشید.

رشد یک پروسه پیچیده و تحت تاثیر توان ژنتیک, عملکرد سیستم غدد اندوکرین,، وضعیت تغذیه ای, سطح فعالیت فیزیکی و وجود یا عدم وجود بیماری های مزمن است. اختلال در هر یک از این موارد می تواند، باعث نقص رشد و کوتاهی قد شود. استفاده منظم از چارت رشد و ثبت سریال قد از دوران شیرخوارگی کلید تشخیص رشد غیرطبیعی و شروع اقدامات پیشگیرانه و درمانی است.

در اینباره بیشتر بخوانید : هورمون رشد و نحوه کارکرد آن

کوتاهی قد در اکثر موارد ناشی از عوامل فیزیولوژیک مانند علل سرشتی یا فامیلیال (ژنتیک) است، اما ممکن است به دنبال بیماری های مهم و قابل درمان (علل پاتولوژیک) نیز رخ دهد. علل پاتولوژیک کوتاهی قد شامل بیماری های مزمن گوارشی یا کلیوی، ریکتز، دیسپلاری استخوانی، اختلالات کروموزومی، بیماری های مختلف نظیر سوءتغذیه و بیماری های ریوی, خونی و مشکلات روحی- روانی است.

منبع ویدیو : شبکه سلامت