آناناس، یک استوایی پرفایده !

یک زمانی آناناس جزء میوه های نایاب و به اصطلاح عیانی بود؛ ولی امروزه از بالای شهر تا پایین شهر تمام میوه فروشی ها این میوه ی پرطرفدار را دارند. آناناس آبدار و خوشمزه، چیزی فراتر از یک میوه گرمسیری است و مزایای زیادی برای سلامت انسان دارد. آناناس فواید و خواصی دارد که اصلا باور نمیکنید در واقع قدرت آناناس در ویتامین‌ها و قابلیت خوب هضم آن، شیرینی طبیعی و البته قابلیت دسترسی آن نهفته است. در ادامه به طور کامل شما را با خواص این میوه ی استوایی آشنا میکنیم.

۱.با بمب ویتامین آشنا شوید
مقدار ویتامین ‌C موجود در یک فنجان آناناس، بیش از حداقل مقدار مصرف روزانه‌تان است؛ این میزان برای زنان در روز ۷۵‌میلی‌گرم و برای مردان ۹۰‌میلی‌گرم است. همان‌طور که می‌دانید ویتامین‌C در برابر عفونت‌های ویروسی و التهاب از بدن مراقبت می‌کند، بنابراین سعی کنید در صبحانه خود تغییر مختصری ایجاد کنید و به جای آب پرتقال یا عصاره گریپ‌فروت، از طعم آناناس کنسروی لذت ببرید و ویتامین‌C موردنیاز بدن‌تان را هم تامین کنید.
۲.بهترین انتخاب برای کاهش وزن
از آنجایی که آناناس در بازار وجود دارد، به‌راحتی می‌توان آن را تهیه کرد. این میوه گرمسیری کالری کمی هم دارد و در عین حال برای کاهش وزن گزینه‌ای عالی محسوب می‌شود. این باعث می‌شود که دیگر سراغ اسنک‌های سرشار از قند و شیرینی نروید و کالری بیشتری ذخیره کنید و برای مدت طولانی‌تری احساس اشباع بودن داشته باشید. می‌توانید آناناس را با گردو یا خامه زده‌شده بخورید. فیبر زیاد این میوه باعث می‌شود شیرینی کافی دراختیار بدن قرار گیرد و میزان قندخون در سطح متعادلی باشد. غذاهایی که دارای فیبر بالایی هستند باعث می‌شوند که بیشتر احساس سیری داشته باشید و کمتر غذا بخورید. از طرفی میزان گلوکز خون‌تان را کنترل می‌کند. اگر رژیم غذایی‌تان کربوهیدرات کمی دارد به خاطر داشته باشید که آناناس ۹۴درصد کربوهیدرات دارد.
۳. مرهمی برای التهاب دستگاه گوارش
آناناس حاوی بروملین است، آنزیمی که می‌تواند میزان التهاب و تورم ناشی از بیماری‌ها را کاهش دهد، بیماری‌هایی مانند برونشیت، گلودرد و تشدید آرتروز. از طرفی می‌توان برای درمان سوء‌هاضمه هم از آناناس استفاده کرد. درواقع بروملین موجود در آناناس می‌تواند التهاب مرتبط با کولیت یا آماس روده را تسکین دهد.
۴.بینایی‌تان را تقویت کنید
همان‌طور که می‌دانید هویج باعث افزایش قدرت بینایی و سلامت چشمان می‌شود، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد آناناس تاثیری به مراتب بیشتر بر قدرت بینایی‌تان دارد. خوردن سه تا چهار تکه آناناس در روز می‌تواند خطر تباهی جسم زرد ناشی از بالا رفتن سن را تا ۳۶درصد کاهش دهد. AMD ‌یا تباهی جسم زرد در افراد بزرگسال یکی از مشکلات ناشی از کم شدن قدرت بینایی است که حدود 8/ 1 میلیون نفر امریکایی بالای ۴۰سال دچار آن هستند.
افزودن آناناس بیشتر به رژیم غذایی‌تان یعنی اضافه شدن آنتی‌اکسیدان بیشتر به بدن و کند شدن پیشرفت بیماری‌های بینایی.
۵. به سلامت استخوان‌ها فکر کنید
علاوه بر کلسیم، منگنز هم برای حفظ استحکام استخوان‌ها و سلامت بافت‌های پیوندی اهمیت فراوانی دارد. یک فنجان آناناس حاوی ۷۶درصد از میزان منیزیم توصیه ‌شده در روز شما را تامین می‌کند. در‌واقع منگنز از بروز پوکی استخوان پیشگیری کرده و علائم مربوط به بیماری‌های استخوانی را با قوی‌سازی ساختار استخوان و تراکم مواد معدنی آن کاهش می‌دهد.

بسیاری از میوه‌های گرمسیری دیگر هم دارای منگنز هستند مانند انواع تمشک‌ها، شاه‌توت‌ها، توت‌فرنگی و موز. بنابراین می‌توانید با کمک این میوه‌ها و موز، یک سالاد میوه خوشمزه سرشار از منگنز همراه با ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم درست کنید که برای استخوان‌های‌تان مفید خواهد بود.
۶.برای بدغذاها سرو کنید
آناناس غذای موردعلاقه بچه‌هاست، آن را راحت می‌خورند و از طرفی سرو آن برای بچه‌ها راحت است و می‌توانید آن را به‌عنوان تغذیه در کیف‌شان بگذارید. برخلاف سیب و پرتقال که باید پوست کنده شوند، هر وقت که بچه‌ها خواهان آناناس باشند، می‌توانید یک قوطی آن را باز کنید تا بخورند.
۷. از آناناس چاشنی بسازید
می‌توانید با افزودن این میوه خوشمزه به انواع غذاهایی که می‌خورید و درست کردن یک غذای جدید، از مزیت‌های آناناس بهره‌مند شوید. برای مثال آناناس گزینه‌ای عالی برای افزودن به سالاد است و می‌توان آن را همراه با انواع گوشت‌ها و سبزیجات دیگر سرو کرد. مثلا می‌توانید آن را بپزید و روی یک تکه گوشت برشته بریزید و بخورید یا آنکه به سس سیب بیفزایید تا طعم و بافت استوایی پیدا کند.
۸. سالاددرمانی کنید
برخلاف صادرات گران یا میوه‌های فصلی، آناناس‌های تازه،‌ منجمد و کنسروی در طول سال در بیشتر فروشگاه‌ها در دسترس هستند. در کنار انواع منجمد و تازه آن، آناناس کنسروی در قوطی‌های کوچک و متوسط وجود دارد که گزینه‌ای عالی برای درست کردن اسنک، اسموتی یا سالاد میوه محسوب می‌شود. آناناس خردشده را هم می‌توانید روی سالاد مورد علاقه‌تان بریزید.

ارسال شده در 8 شهریور 1395 توسط writer.m با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • طلاق ها بر چند نوعند؟
  • مصرف داروهاي آلزايمر، خطر مرگ را در بيماران سالخورده تشديد مي‌كند
  • این افراد مطلقا مسافرت نروند
  • پوستی شاداب تر با رعایت این نکات تغذیه ای
  • چگونه بهترین کرم دور چشم را برای خودمان انتخاب کنیم؟
  • جمعیت ایران رو به پیری می رود
  • آیا درباره جراحی روانی چیزی شنیده اید؟
  • مسمومیت خردسالان با گیاهان آپارتمانی
  • چگونه ورزش کنیم بدون اینکه خسته شویم؟
  • سفر خانوادگی و تاثیرات مثبت آن
  • فرزند پسر داشتن و حمام کردن آن ها
  • ژنوتروپين داروي معجزه‌آسا براي رشد كوتوله ها
  • پیامدها و آسیب های میگرن
  • حرکات صورت هنگام خنده و پی بردن به شخصیت افراد
  • چرا انسان به امگا 3 نیازدارد
  • محبوبترین ها

  • نگاهی دیگر به مضرات غذاهای آماده
  • تاثیرات ویتامین سی روی بدن
  • تا حد امکان مصرف این خوراکی ها را کم کنید
  • از بین بردن چربی قهوه ای
  • خوابیدن پس از وعده سحری
  • با این کارها بدنتان را نسبت به انواع سرطان ها بیمه کنید
  • نان مناسب برای روزه دار
  • همه چیز در مورد حذف کردن وعده های غذایی
  • خوردن بامیه و این تاثیرات بی نظیر
  • درمان بدغذایی کودک به روش یکی از متخصصان مشهور
  • اگر هنگام تماشای تلوزیون غذا میخورید ، بخوانید
  • مصرف هل و یک دنیا خاصیت
  • چطوری کمتر ورزش کنیم ولی جوان دیده شویم
  • سیب زمینی شیرین: کربوهیدرات خوب!
  • کدام ماهی بهتر است؟ دریایی در مقابل پرورشی
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است