dying_man_810_500_55_s_c1

 مرگ مغزی چگونه تایید می شود بیمارانی که دچار مرگ مغزی می شوند دارای چه نوع علائمی هستند درصد برگشتن ان ها به زندگی چه میزان است آیا می توان به بازگشت آن ها به زندگی امیدوار بود ؟اهدای عضو آن ها با چه شرایط و قوانینی صورت می پذیرد.

یک متخصص اهدای عضو با بیان اینکه مرگ مغزی در ایران توسط 4 پزشک تأیید می‌شود، گفت: هر پزشکی اجازه تأیید مرگ مغزی را ندارد. این 4 پزشک به طور مستقیم از وزارت بهداشت تأیید شده و آموزش دیده‌اند.

 دکتر قبادی در نشست تخصصی با موضوع اهدای عضو در جشنواره فیلم سلامت افزود: بعد از تأیید مرگ مغزی توسط این 4 پزشک، نماینده‌ای از پزشکی قانونی می‌آید و دوباره تاییدات این 4 پزشک را تأیید می‌کند و پس از آن، رضایت خانواده را به صورت قانونی ثبت می‌کند.
قبادی با بیان اینکه خیلی از افراد می گویند، به ما گفتند بیمار ما مرگ مغزی شده است است اما او به هوش آمد، گفت: این حرف از آنجایی نشات می‌گیرد که پزشکانی که اجازه تأیید مرگ مغزی ندارند، تأیید می‌کنند که بیمار مرگ مغزی شده است و به اشتباه به خانواده‌ها اعلام می‌کنند که بیمار شما مرگ مغزی شده است و خوب ممکن است این تأیید اشتباه باشد و بیمار به هوش بیاید.
وی افزود: هرپزشکی اجازه تأیید مرگ مغزی و اعلام به خانواده را ندارد. بعد از تأیید پزشکان حتی 1 مورد برگشت به زندگی هم در دنیا ثبت نشده است. پس از تأیید مرگ مغزی، ارگان‌ها بر اساس اولویت بندی بیماران اورژانسی به مراکز اهدای عضو ارسال می‌شود.
دکتر قبادی در پاسخ به این سؤال که اگر فردی کارت اهدای عضو را پر کند، چرا رضایت خانواده‌ها الزامی است، اظهار کرد: اهدای عضو در دنیا به دو صورت، صورت می‌گیرد؛ در برخی از کشورهای دنیا همیشه اعضای بدن افراد اهدا می‌شود مگر اینکه خودش وصیت کرده باشد که اهدا نشود. در باقی نقاط دنیا نیز بر اساس رضایت گرفتن خانواده انجام می‌شود مانند همسر و فرزندان اما در ایران اجازه از ولی دم گرفته می‌شود.
وی در ادامه افزود: ثابت شده است که اگر اهدای عضو بدون رضایت خانواده انجام شود، رضایت اهدای عضو پایین می‌آید به همین دلیلی است که در ایران علاوه بر کارت اهدای عضو از خانواده نیز رضایت گرفته می‌شود. در ایران یکی از دلایلی که خانواده رضایت نمی‌دهد بیمارش اهدای عضو شود این است که فکر می‌کنند خود فرد رضایت ندارد. زمانی که کارت اهدای عضو عزیزشان به آنها نشان داده می‌شود، رضایت می‌دهند که اعضای بیمار اهدا شود.
قبادی با بیان اینکه رضایت خانواده‌ها ارتباط مستقیمی با فرهنگی سازی اهدای عضو در جامعه دارد، گفت: تمام ستون‌های فرهنگی جامعه باید دست به دست هم دهند تا فرهنگ اهدای عضو در کشور رایج شود. اهدای عضو اهدای زندگی به افراد نیازمند است.سلامانه